Conferința de prezentare a rezultatelor proiectului ROMA CIVIC

Marți, 30 Iulie 2019, ora 11.00, în Sala ,,Nicolae Labiș” din cadrul Instituției Prefectului Suceava va avea loc Conferința de prezentare  a rezultatelor proiectului ”Tineri romi pentru o comunitate cu inițiativă- ROMA CIVIC”.

Centrul Regional de Resurse pentru Organizații Neguvernamentale- CenRes Suceava a implementat în perioada August 2018- Iulie 2019  proiectul ”Tineri romi pentru o comunitate cu inițiativă- ROMA CIVIC”.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară- ACDC, Liceul ”Oltea Doamn” Dolhasca, Școala Gimnazială Valea Moldovei, Asociația pentru Tineret Arbore- APTA, Primăria Berchișești, Asociația pentru Educație și Justiție Socială- HUMAN CATALYST. Acesta este realizat financiar cu ajutorul Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian- American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

Scopul proiectului constă în responsabilizarea și creștea participării active a tinerilor de etnie romă din 5 comunități reprezentative pentru a contribui la incluziunea socială a populației marginalizate și la dezvoltarea comunității.

Rezultatele proiectului constau în: 1 platformă interactivă de învațare, 1 sesiune de instruire, 28 de tineri romi implicați, 5 grupuri de inițiativă locale ale tinerilor formate, 10 parteneriate încheiate cu autoritățile locale, 10 inițiative locale, 1 forum județean local al tinerilor romi, 6 tineri premiați ce au participat la o vizită de studiu la București,  peste 200 de cetățeni de etnie romă informați și implicați.

DATE DE CONTACT

Nume: Iacob Raluca
Functie: Asistent proiect
Email: cenresuceava.proiecte@gmail.com
Telefon: 743422055

Alte Comunicate de presa de 307 :