ControlInternManagerial.ro a lansat ultima versiune a softului SCIM 400

Dupa o prima versiune lansata in anul 2013 si dedicata institutiilor precum primariile, ControlInternManagerial.ro a raspuns feedback-ului primit din sectorul bugetar dezvoltand variante speciale supuse legislatiei in vigoare si pentru scoli si spitale. Odata cu ultima versiune a softului SCIM 400 lansata in luna martie 2014, aplicatia acopera in totalitate nevoile institutiilor usurand considerabil munca functionarilor.

Ce face SCIM 400

Soft-ul dedicat special sectorului bugetar, SCIM 400 este denumit dupa ordinul 400/ 2015, ordin ce a marcat introducerea sistemului de proceduri de control managerial in conformitate cu standardele europene ale acelui moment si in Romania. Implementarea acestora s-a dovedit un real succes, standardizand si simplificand intreaga activitate desfasurata de functionarii publici in sectorul bugetar. In urma acestui rezultat, in anul 2015 a fost aprobat un nou ordin, 400, ce prevedea introducerea a 16 de noi standarde deja folosite in Uniunea Europeana pentru a perfectiona un sistem deja incomparabil mai eficient decat situatia dinainte de anul 2005.

Pentru functionarii publici insa, implementarea celor 16 de noi standarde inseamna rescrierea unei documentatii stufoase de pana la 2000 de pagini, sarcina aproape imposibila in cele mai multe situatii. SCIM 400 a fost conceput de catre firma UltraVision cu intentia de a simplifica intregul proces necesar pentru refacerea documentatiei. Astfel, aplicatia a fost gandita sub forma unor sabloane autocompletante in care functionarul nu trebuie sa introduca datele de interes decat o singura data. Astfel, un volum de munca realizabil intr-un termen de peste un an, se poate finaliza in doar cateva ore.

SCIM 400 este cea mai practica optiune pentru institutiile ce nu detin forta de munca necesara pentru implementarea celor 16 de noi standarde si rescrierea intregii documentatii. Soft-ul propus de UltraVision este foarte usor de folosit si aplica modificarile necesare la ordinul 400 in doar cateva ore printr-o interfata intuitiva ce poate fi folosita cu usurinta de catre orice functionar cu un minim de cunostinte de PC.

SCIM 400 pentru scoli si spitale

In urma succesului inregistrat cu aplicatia in cadrul institutiilor bugetare de tipul primariilor, echipa UltraVision a conceput doua noi versiuni disponibile pe ControlInternManagerial.ro: SCIM 400 pentru scoli si SCIM 400 pentru spitale. Aceste doua versiuni se supun legislatiei in vigoare pentru aceste tipuri de institutii de stat oferind livrabilele specifice dedicate acestora. Impreuna, cele 3 versiuni SCIM 400 acopera toate nevoile institutiilor bugetare de a reactualiza ordinul 400 in conformitate cu noul ordin 200/2016. In plus, odata cu achizitionarea dreptului de folosire al programului specific pus la dispozitie de UltraVision, institutiile de stat obtin licenta valabila pe termen de un an ce implica actualizari periodice in functie de schimbarile la legislatia in vigoare.

DATE DE CONTACT

Nume: Claudiu Ursachi
Website: www.ControlInternManagerial.ro
Cuvinte cheie: control intern managerial

Alte Comunicate de presa de 1 :