Asociația Răsăritul de Argint a amenajat un colț de grădiniță pentru 700 de copii, oferindu-le un spațiu verde și plin de culoare pentru stimularea activităților în aer liber. Proiectul a urmărit, de asemenea, dezvoltarea emoțională a 30 de preșcolari, care au participat la patru module de învățare non-formală, pentru a-și dezvolta empatia și grija față de semeni și mediul înconjurător.
Proiectul a inclus o serie de activități care au încurajat copiii să ia măsuri pentru a păstra planeta sănătoasă. În cadrul modulelor de empatie, copiii au învățat să aibă grijă de bunicii singuri și să le ofere gesturi de afecțiune prin realizarea de felicitări de Paști. Cu ajutorul jocurilor care implică cele patru elemente: pământ, aer, apă și foc, copiii și-au dezvoltat abilitățile sociale și de comunicare. În plus, cei mici au participat la o paradă eco, în care au demonstrat angajamentul lor față de protejarea mediului și de susținerea unui viitor mai bun pentru toți.
Prin jocuri, activități și conversații adecvate vârstei lor, copiii pot învăța cum să identifice și să exprime emoțiile, să-și dezvolte abilitățile de ascultare activă și să își dezvolte relațiile cu ceilalți. Dezvoltarea inteligenței emoționale la preșcolari este un factor cheie pentru succesul lor pe termen lung, atât în planul personal, cât și profesional. Ghidul activităților poate fi regăsit aici și poate fi replicat în orice grădiniță cu cadre didactice implicate.
„Suntem încântați de succesul acestui proiect. Este important ca generația viitoare să înțeleagă impactul pe care îl au acțiunile lor asupra planetei noastre și să fie pregătiți să ia măsuri pentru a proteja mediul și a îmbunătăți viața celor din jur. Suntem mândri să vedem cât de implicați și motivați sunt copiii noștri în această cauză importantă”, a declarat Odile Turcu, reprezentanta Asociației Răsăritul de Argint.
Proiectul a avut un impact pozitiv, atât asupra copiilor, cât și asupra comunității, iar Asociația Rasaritul de Argint va continua să organizeze astfel de activități în viitor, pentru a promova valorile ecologice și empatia în rândul preșcolarilor.
Proiectul „Sunt fericit atunci când…” a fost posibil prin finanțarea obținută prin programul Start ONG.
„Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.”