Cum alegi filamentul potrivit pentru imprimanta 3d  

Avem la dispoziție o mulțime de opțiuni de filamente pentru imprimante 3D. Materialul din care este  constituit filamentul de imprimantă 3D poate fi nylonul, policarbonatul, fibra de carbon, dar și polipropilena. Există chiar și amestecuri speciale care pot conduce electricitate sau strălucirea în întuneric. Cu atât de multă varietate, este mai ușor ca oricând să creați printuri funcționale, vizuale și performante într-o serie de materiale interesante.

În domeniul imprimării 3D, acidul polilactic (PLA), ABS și PETG sunt cele mai folosite materiale pentru filamente 3D. 

PLA este cu ușurință cel mai popular tip de material folosit pentru filamentele de imprimantă 3D din motive întemeiate. 

În primul rând, PLA are o temperatură de imprimare mai mică și nu se deformează ușor. Totodată, nu degajă miros în timpul imprimării. În general, este considerat un filament inodor, dar mulți au raportat miros de fum dulce,  în funcție de tipul de PLA. Acesta este disponibil într-o abundență  de culori și stiluri. În plus, PLA este mai ecologic decât majoritatea tipurilor de filament de imprimantă 3D, fiind realizat din resurse regenerabile anual, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahăr. Ca material termoplastic biodegradabil, este cea mai versatilă variantă atunci când alegi un filament 3D.

Acrilonitrilul butadien stiren (ABS) este de obicei a doua variantă de material pentru filamentele de imprimantă 3D ca popularitate, după PLA.  În ceea ce privește proprietățile sale materiale, ABS este  moderat superior PLA, deși este puțin mai dificil de imprimat. ABS este rezistent – capabil să reziste la solicitări și temperaturi ridicate. Deși prezintă o durabilitate ridicată și o capacitate de a rezista la temperaturi ridicate, pasionații de imprimante 3D ar trebui să fie atenți la temperatura ridicată de imprimare a filamentului, tendința de deformare în timpul răcirii.

Polietilen tereftalatul (PET) este cel mai utilizat plastic din lume. Este cunoscut și sub numele de polimer utilizat în sticlele de apă, se găsește și în fibrele de îmbrăcăminte și în recipientele pentru alimente. O altă variantă poate fi constituită de PETG, care este un filament de imprimantă 3D din ce în ce mai popular, disponibil în diverse palete de culori, diametre variabile și role în cantități diferite pentru orice nevoi.

Pentru a alege cea mai bună calitate la prețuri accesibile pentru firma ta, printam3d.ro îți propune o gama variată de filamente 3D.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Popescu Tudor:

Îți dorești o coafură nouă, o culoare ieșită din comun sau o tunsoare avangard, dar nu știi unde să cauți?
Știai că în gura ta pot fi găsite până la 300 de tipuri de bacterii? Acest lucru este absolut normal, însă o mică parte dintre aceste bacterii pot cauza apariți
De câte ori ai simțit dureri dentare și ai spus: Lasă, că o să-mi treacă? 
Despre stilul eclectic se spune că este unul creativ, complex și sofisticat. Un astfel de stil de amenajare este adoptat de persoanele care se lasă conduse de i
Imprimantele 3D inteligente deschid ușa către un univers plin de posibilități! Fie că sunt folosite în scop funcțional sau recreațional, există o nevoie comună