Cum sa alegi firma de rent a car potrivita

Indiferent de motivul pentru care dorim să închiriem o mașină, trebuie să ținem cont de un set de aspecte.
Haideți să analizăm puțin situația.

Piața de rent a car în România a beneficiat de o creștere vizibilă, motiv pentru care numărul companiilor de închirieri auto a crescut de la câteva zeci, la câteva sute în ultimii ani.
Ce înseamnă asta pentru client?
– Ofertă variată
– Mai multe opțiuni din punct de vedere al claselor de mașini
– Mai multe locații / puncte de livrare din care puteți prelua mașina

La ce să fim atenți?

PREȚUL! Deși aceeași mașină o veți găsi la 10 companii diferite cu 10 prețuri diferite, tentația fiind să alegeți cea mai avantajoasă variantă din punct de vedere al prețului, asta nu înseamnă în cele mai multe cazuri că ați făcut cea mai bună afacere.
– Prețul de pe site, în cele mai multe situații, nu este prețul de care veți beneficia.
Orice companie are un program de lucru fix, ceea ce înseamnă că orice preluare sau predare a mașinii în afara orelor de program vine însoțită de o taxă.
– Combustibilul, nivelul de dotare al mașinii, culoarea nu se confirmă! Dacă pe site, în imaginile de prezentare ale unei mașini, deduceți că aceasta este echipată cu navigație, climatizare, pilot automat și motor “TSI” (benzină), nu este obligatoriu ca mașina pe care o veți primi să fie identică. GPS-ul, scaunul de copil, Wi-fi au câte un tarif pe zi aferent.

nu platiti niciodata toata suma de inchiriere in avans sau avansuri mai mari de 100 euro, decat daca cunoasteti foarte bine firma sau agentul ce gestioneaza rezervarea dvs

fiti sigur ca ati citit si ati inteles bine termenii si conditiile impuse de firma si cereti intotdeauna lamuriri telefonice suplimentare in caz ca exista neclaritati, in special referitor la garantia lasata pe perioada contactuala

nu va grabiti sa rezervati oferta cea mai ieftina – de multe ori poate ascunde costuri suplimentare legate de inchirierea in sine sau garantii exagerate, care o fac la final sa fie mai scumpa decat ofertele pe care le-ati crezut initial mai mari

documentati-va referitor la renumele firmei, de cand este pe piata, ce recenzii au scris alti clienti despre ea, care este programul de lucru, care este dimensiunea flotei si cat este de usor de gasit ca locatie

daca ati facut o rezervare on line, trebuie neaparat sa va fie confirmata de agentul firmei – pe mail sau telefonic; nu va bazati pe aplicatii web fara sa aveti o confirmare ferma asupra masinii/pretului/datei solicitate

Iată de ce anume trebuie să ții cont când vrei să închiriezi o mașină:

1. Numărul de pasageri care vor călători cu respectiva maşină de rent a car. În cazul în care în care călătoria este în doi, închiriezi o mașină mică, economică. Dacă călătoreşti cu familia ori prietenii, atunci îţi recomandăm o maşină mai spaţioasă, astfel te bucura atât de confortul acesteia.

2. Care este motivul călătoriei, perioada și localitatea? În traficul greoi din Bucureşti este recomandată o maşină mai mică, pentru a te putea strecura mai bine printre celelalte maşini, dar şi pentru o parcare cât mai rapidă. Dacă mergi la un eveniment important, îţi recomandăm să închiriaţi o maşină din clasa Premium, pentru a fi la înălţimea standardelor. Dacă faci o excursie la munte, îţi recomandăm cu mare încredere o maşină din clasa SUV, pentru a putea fi liniştit în ceea ce priveşte siguranţă deplasării într-o regiune cu drumuri mai greu accesibile unei maşini obişnuite.

3. Itinerariul pe care îl vei parcurge. În funcție de numărul de kilometri pe care preconizezi că-i vei parcurge, poţi alege o maşină mai comodă, în condiţiile în care veţi parcurge o distanţă mai mare.

4. dacă nu cunoști traseul recomandat este să ceri companiei de rent a car și un GPS, pentru a ajunge cu siguranţă în locaţia dorită.

Trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri pentru a fi convins ca firma de inchiriri auto la care te-ai oprit este cea mai buna alegere.

Expert Auto Rental

Iata cateva dintre ele:
In primul rand trebuie sa alegi o companie cu experienta si vechime in domeniul rent a car pentru a fi sigur ca nu dai gres.
Este foarte important ca masina pe care o inchiriezi sa aiba toate asigurarile platite pentru a evita neplacerile ulterioare cauzate de diversi factori, si sa nu fi pus in situatia de a achita taxe suplimentare.
Compania pe care o alegi trebuie sa detina o flota diversificata de masini si cu preponderenta masini noi. Avantajele inchirierii unei masini noi sunt numeroase. Riscurile de a se defecta sunt foarte scazute, si in acest fel creste siguranta pasagerului.
NU pretul este cel mai important!!!
Nu trebuie sa va opriti doar la pret in momentul alegerii unei masini. Exista foarte multe modele de masini de inchiriat la preturi mici, insa acest lucru nu garanteaza si calitatea masinii. Intotdeauna sa aveti in vedere, in primul rand, calitatea masinii si sa urmariti raportul calitate-pret care trebuie sa fie definitoriu in procesul de decizie

Experienta in domeniu

Cel mai probabil, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare inainte de a alege firma de inchirieri potrivita. Explicatia este cat se poate de simpla: cu cat o firma se afla de mai multi ani in domeniul respectiv, cu atat serviciile oferite au o calitate superioara. Si-anume, daca o firma care se dezvolta permanent, progreseaza si, mai mult decat atat, rezista pe piata vreme indelungata, acest lucru este clar, compania respectiva de inchirieri auto reprezinta garantia unor servicii aproape fara defecte.

Varietatea parcului auto

O firma de calitate, profesionista si cu experienta in domeniul inchirieri masini Bucuresti va avea disponibila o varietate de modele de masini, iar odata cu trecerea timpului, se va dezvolta in ceea ce priveste flota auto, disponibilizand oferte imbatabile pentru potentialii clienti. Este important ca oferta sa cuprinda modele cat mai variate, adaptate unor nevoi la fel de variate. Clientii ar trebui sa aiba posibilitatea alegerii unui autoturism economic, compact, hatchback sau 4×4, in functie de nevoi. De asemenea, este esential ca firma de inchirieri auto sa puna la dispozitie posibilitatea alegerii masinii in functie de combustibil: benzina sau motorina.

Discounturile companiei

Exista firme care au in oferta discounturi si reduceri in functie de numarul zilelor inchirierii masinii. Se recomanda ca inainte de a inchiria o masina sa studiati ofertele si sa le comparati, pentru a va hotari care oferta anume v-ar avantaja. Descoperiti cele mai bune preturi si nu ezitati sa cautati promotii si discounturi la Rent a Car Bucuresti. Alegeti cea mai buna varianta pentru dumneavoastra.

DATE DE CONTACT

Nume: cristian ivoniciu
Functie: ceo
Email: seo@expertautorental.ro
Telefon: 742443322
Website: https://expertautorental.ro
Cuvinte cheie: rent,a,car,timisoara,inchirieri,auto,masini,masina,de, inchiriat

Alte Comunicate de presa de 450 :