Curba de Cultura implementează un proiect de educație pentru mediu cu ajutorul voluntarilor internaționali

De 6 ani de zile Curba de Cultură activează în comuna Izvoarele și comunele adiacente, precum și în orașul Vălenii de Munte implementând proiecte locale, naționale sau chiar internaționale cu și pentru tinerii din comunitate, aceasta fiind în definitiv misiunea organizației.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale organizației este Building Youth Supportive Communities – Environment, un proiect de voluntariat internațional, care a început în mai 2018 și care a găzduit patru voluntari din țări precum Slovenia, Estonia, Germania și Portugalia cu scopul de a face activități de educație pentru mediu și colectare selectivă a deșeurilor. Cei patru tineri, Raimo, Robert, Milena și Tim  au început în luna mai și la începutul lunii decembrie se vor întoarce acasă însă între timp au organizat și vor mai organiza vânători de comori și competiții sportive, lecții interactive și evenimente interculturale pentru a stârni interesul copiilor și tinerilor și a le arăta cât de ușor este să adopte un comportament responsabil față de mediu.

Tot în sprijinul acestei idei voluntarii au construit și decorat împreună cu copiii containere de colectare selectivă pentru clasele în care aceștia învață, astfel încât în locul în care își petrec mai bine de jumătate din zi să poată să selecteze deșeurile. Mai mult, pentru a vedea ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt adunate de camionul de colectare, un grup de elevi însoțiți de cei patru voluntari au fost chiar în vizită la stația de colectare și sortare a deșeurilor din Vălenii de Munte, a companiei Termoelectrica, pentru a înțelege întreg drumul pe care îl parcurge un simplu ambalaj. Astfel elevii dar și voluntarii au aflat că colectarea selectivă a gunoiului face posibil procesul de reciclare, reduce munții de gunoaie, contaminarea îndelungată a mediului dar și existența unor locuri de muncă.

Prin activitățile proiectului Building Youth Supportive Communities – Environment ne propunem ca în toate clasele din școlile din comunei Izvoarele să existe coșuri de colectare selectivă a deșeurilor și să mai facem vizite la stația de sortare.  În plus, noua serie de voluntari internaționali va aduce activitățile educative și în școlile din comunele Măneciu și Cerașu, până la finalul lunii iulie 2019.

Proiectul Building Youth Supportive Communities – Environment își propune să influențeze pozitiv comportamentul față de mediu al locuitorilor bazinului superior al Văii Teleajenului.

 

Pentru mai multe informații despre proiect scrieți către :

Sorin Berbecar

Manager proiect BYSC-E [2017-2-RO01-KA105-037748]

sorin@curbadecultura.ro

DATE DE CONTACT

Nume: Sorin Berbecar
Functie: Coordonator proiecte
Email: sorin@curbadecultura.ro
Website: evs.curbadecultura.ro
Cuvinte cheie: tineri, proiect, invatare, oportunitati, mediu, educatie, international

Alte Comunicate de presa de 493 :