Cutii automate – utilitate si calitate !

Cutia automata îndeplinește un rol multiplu: de amplificare a cuplului motor și de lărgire a domeniului de turației a roților motrice, peste cel acordat de limitele de turație a motorului,precum și acordare a posibilității de mers înapoi și de întrerupere a lanțului cinematic al mecanismului de transmisie, pentru staționarea autovehiculului timp îndelungat cu motorul în funcțiune.

Cutia automata realizează acordarea posibilităților energetice ale motorului la cerințele energetice ale autovehiculului în mișcare cu asigurarea unor performanțe dinamice, de consum de combustibil și de poluare cât mai bune.

Necesitatea de tracţiune a unui automobil se poate explica cu ajutorul puterii disponibile la roţile motoare.

O cutie automata complet utilă este esențială pentru a vă menține vehiculul în condiții de siguranță și performanță la cel mai bun mod.Cutii automate oferă un serviciu complet de reparații al cutiei automate, inclusiv piese de cutie automate și cutii de viteze recondiționate, pentru a vă asigura că totul este în funcțiune.

Daca o cutie de viteze manuala poate fi deconectata in mers de motor prin intermediul ambreiajului, cutia automata – neavand ambreiaj – ramane conectata tot timpul. Si ca sa un o ia din loc foloseste un „torque convertor” sau „convertizor”. Masina are 2 pedale pe care le operezi cu piciorul drept, anume acceleratie si frana. Astazi exista multe variatii ale acestei cutii de viteze – care initial avea 3 viteze, apoi 4, iar acum exista cutii de viteze automate cu 9 viteze.

Cutii automate anticipeaza ce ai putea face ca sofer intr-o anumita situatie (viteza, rpm al motorului). Atunci cand faci ceva total neanticipat cutia de viteze devine lenta.

Schimbul de viteze este rafinat, nu bruscheaza, este foarte confortabila

Multe cutii automate clasice au functia „auto hold”  – adica la semafor nu mai trebuie sa tii piciorul pe frana – astfel disparand un inconvenient al cutiei automate. Articolul acesta are menirea sa aduca putin mai multa lumina in acest domeniu in vederea alegerii cutiilor automate potrivite.

O cutie automată este una în care maşina cu care este echipată nu are pedală de ambreiaj şi poate schimba treptele de viteză singură, fără intervenţia şoferului. La bază, explicaţia este simplă şi foarte practică. Totuşi, cutiile de viteze se împart în mai multe categorii, în funcţie de principiu lor de funcţionare.

Cutia de viteze automata are 4 trepte:
de viteza

pentru mers inainte,

comanda electronica si

mecanism de blocare.

Cutie de viteze automata – evolutie a cutiilor de viteze normale cu proprietatea ca poate schimba treptele de viteza automat in timpul functionarii automobilului in functie de viteza de deplasare a acestuia, eliberand soferul de aceasta sarcina..

Deoarece cutiile automate moderne sunt usoare si sunt controlate de computere care o fac sa aiba mereu turatia optima pentru un consum scazut.

Adica nu vei tura niciodata aiurea motorul, schimbarile de viteza se vor face in momentul oportun si cand iei piciorul de pe acceleratie, cele mai multe revin cu turatia motorului la zero. Cu alte cuvinte, soferul primeste ajutor din plin ca sa aiba un consum redus, aceasta fiind una dintre targeturile principale ale producatorilor tot mai bombardati de legislatiile despre emisii si poluare.

DATE DE CONTACT

Email: office@reparatiecutieautomata.ro
Telefon: 723528323
Website: http://www.reparatiecutieautomata.ro/
Cuvinte cheie: cutii automate

Alte Comunicate de presa de 206 :