De ce am nevoie de psihoterapie?!?

Ce este de fapt psihoterapia? Psihoterapia acel domeniu care se situeaza intre cele 2 ramuri, si anume psihologia si medicina. Aceasta disciplina activeaza intr-un cadru clinic si totodata teoretic, care puncteaza diminuarea tulburarilor mintale, stari de suferinta psihosociale, comporatamente disfunctionale, etc… Este cea mai complexa latura din domeniul terapiei si al consilierii, deoarece intelege cel mai bine tot ceea se petrece cu mentalul si cu emotiile noastre.

Atunci cand avem o problema preferabil este sa mergem la cineva (parinte, profesor) pentru rezolvarea acestora si nu sa luam decizii singuri, deoarece este posibil sa nu le luam chiar pe cele mai bune. Foarte multi dintre noi, poate chiar peste jumatate, consideram ca etse rusinos sa recunosti ca ai o problema sau o nelamurire cu privire la ceva.

Ei bine este complet fals, pentru ca exact acesta este primul pas in rezolvarea unei probleme. Cand incepi sa accepti ca ai o problema si mai ales ca ai nevoie de ajutor in gasirea unei solutii catre rezolvarea acesteia, in acel moment 40% din problema este rezolvata.

In schimb, cealalta jumatate, accepta ca au o problema, dar prefera sa o ascunda, sa gaseasca singuri o solutie in reazolvarea acesteia sau apeleaza la prieteni sau la tot felul de metode de pe internet care nu intotdeauna functioneaza sau chiar i-ar aduce intr-o stare mult mai grava decat sunt. Nu spune cineva ca este gresit sa ceri sfatul unui prieten sau cauti pe internet, dar preferabil este sa citesti o carte de specialitate sau si mai bine, sa te duci la un psiholog pentru consiliere.

Cum faci acest lucru? Foarte simplu… Introduci in motorul de cautare “Psihoterapie Bucuresti” iar acolo gasesti foarte multi medici spcialisti, pregatiti international, dar si foarte multe spitale care au astfel de cabinete sau clinici, care sunt specializate in acest sens, dornici sa ajute si sa rezolve problemele si neintelegerile de orice fel.

Consilierea psihoterapeutica, nu trebuie sa o tratam ca si cum ar fi un subiect “taboo”, pana la urma face parte din noi si trebuie privita ca pe un lucru care ne face sa intelegem mult mai bine ceea ce se pretrece cu noi, atunci cand avem impresia ca nu mai gasim rezolvare la problemele care de multe ori ne impiedica sa ne atingem anumite teluri.

Scopul acestei consilieri, nu este acela de a te pune intr-o situatie delicate fata de ceilalti oameni sau fata de grupul tau de prieteni, ci din contra, te ajuta sa treci peste o situatie grea la care tu probabil ca nu ai gasit raspunsul, iar asta nu trebuie sa te faca sa te simti diferit intr-un mod negativ fata de ceilalti oameni.

In momentul in care cauti pe internet “Psihoterapie Bucuresti”, vei identifica specialisti de toate varstele iar tu poti alege specialistul cu care tu consioderi ca rezonezi cel mai bine, din descrierile pe care acestia le au afisate. Trebuie doar sa ai incredere ca orice problema are rezolvare si sa scapi de teama ca ceilalti te vor cataloga intr-un anumit fel.

Important este ca tu sa faci un pas catre tine in primul rand si sa incerci sa vezi lumea noasta cu alti ochi. Poate ca nu de fiecare data parintii te pot intelege intocmai, desi important este ca tu sa comunici foarte deschis cu ei, lucru pe care psihoterapeutii il sustin, de aceea indicat este sa apelezi la un ajutor de specialitate, care sa te indrume catre rezolvarea acestora, fara a te “inchide in tine” sau sa iei decizii care pe viitor te pot adduce intr-o stare mult mai grava.

In cadrul cuvintelor “Psihoterapie Bucuresti” gasesti cele mai de incredere site-uri de medici sau clinici sau articole de psihoterapie, scrise de specialisti, care au urmat studii superioare pe acest domeniu si sunt acolo sa-ti vina in ajutor. Ii poti contacta prin email sau telefonic pentru a efectua o programare la acestia. A cere ajutorul unui specialist nu este o rusine, o problema in schimb, este aceea de a nu accepta acest lucru sis a nu faci terapie in acest sens.

Nu fii contra cunoasterii inteioare, increderea in noi mijloace de terapie este esentiala in rezolvarea si normalizarea sinelui. Este adevarat ca UNEORI si prietenii au un rol important, deoarece ei te sprijina in anumite momente de cumpana si prin felul lor de a fi te bine dispun si poate chiar te ajuta  sa treci peste acestea cu diferite sfaturi si foarte multi dintre noi avem o relatie mult mai apropiata cu ei decat avem cu parintii, acesta nu este neaparat un lucru rau dar nici cel mai stralucit, pentru ca in mod normal parintii ar trebui sa fie primi la care apelati in rezolvarea diferitelor probleme sau neclaritati, dar daca si ei considera totusi, ca este nevoie de interventia unui specialist, nu trebuie sa va temeti, crezand ca este un lucru rau, ci sa fiti deschisi, sa faceti un cosiliu de familie sa vedeti care este cauza problemei cum s-a format aceasta si de ce s-a ajuns la un anumit stadiu cu aceasta. Apoi daca o sa cadeti de comun acord sa incepeti o terapie in acest sens, este foate important sa veniti sa discutati cu psihoterapeutul, iar acesta intotdeauna va stii ccum sa gestioneze situatia si cum sa va indrume sa gasiti cea mai buna solutie la problemele tale.

Desigur ca, benefic ar fi ca o data ce ai inceput terapia sa n-o intrerupi, crezand pe parcurs ca poate totusi nu este cea mai buna alegere. Foarte multi oameni fac acest lucru deoarece se lasa influentati de diferite mentalitati sau chiar ei singuri se descurajeaza, crezand ca  ceilalti vor rade de situatia lor. A cest lucru se numeste ca esti usor influentabil, ceea ce nu este tocami potrivit, u trebuie intotdeuna sa iei propriile tale decizii sis a nu lasi pe altii saintervina in formarea personalitatii tale, tu esti stapanul mintii tale sit u decizi ceea ce se intampla cu tine.

Aici intervin psihoterapeutii si le explica oamenilor cu astefel de indoieli, de ce nu este bine sa credem tot ceea ce nise spune si dc este bine sa fim noi insine sis a nu ne lasam condusi de alti oameni, care de cele mai multe ori ne vor raul.

Ai incredere, lasa prejudecatile, accepta-te pe tine si problemele tale, intra pe “ Cabinet psihoteraptie” si impreuna cu oamenii acre se implica le vei rezolva.

DATE DE CONTACT

Nume: Vasile
Website: https://www.clinicaalegria.ro/servicii/psihoterapie-bucuresti/
Cuvinte cheie: psihoterapie bucuresti

Alte Comunicate de presa de 571 :