Despre parul deteriorat – ce poti face pentru ameliorarea sa?

Parul uscat si deteriorat ste o problema cu care ma bine de 58% dintre femei se confrunta. Reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta femeile si care, din pacate, afecteaza aspepctul podoabei capilare. Inainte de a cauta remediul potrivit, trebuie intai sa intelegeti ce este, de fapt, parul deteriorat si care sunt factorii care stau la baza lui.

Ce este parul deteriorat? Este o intrebare de la care ar trebui sa porniti. Parul deteriorat poate fi rezultatul unui nivel scazut de umiditate din firul de par. Un par sanatos, contine un nivel de umiditate de 10%. Uscarea excesiva conduce la diminuarea aumiditatii din interiorul firelor de par, iar acest lucru poate fi determinat de factori de mediu agresivi precum vantul, soarele puternic, utilizarea constanta a device-urilor de coafat sau de uscat, dieta necorespunzatoare sau productia insuficienta de sebum.

Primele semne care ne ajuta sa ne dam seama ca parul incepe sa se deterioreze se refera la senzatia de par uscat, lipsa stralucirii naturale, dar si a elasticitati. Ca urmare a acestui fapt, parul se rupe mult mai usor si este extrem de casant. De asemenea, varfurile se pot despica foarte usor, iar parul devine aspru la atingere, avand si o tendinta de electrizare mai mare. Aranjarea lui devine anevoioasa indiferent de ceea ce folositi.

Dar care sunt cauzele majore care influenteaza deteriorarea parului?

In primul rand, cea mai frecventa cauza mentionata de femei este utilizarea regulata a uscatorului de par, a placii de indreptat sau a ondulatorului. Nu este neaparat o problema in sine faptul ca folositi aceasta aparatura, ci problema apare in momentul in care nu folositi protectie termica si nici produse pentru hidratarea parului – masca, balsam sau ser.  De asemenea, daca parul deja are tendinta de uscare, ar fi bine ca aparatura pe care o folositi sa fie setata la temperaturi cat mai mici.

Pe de alta parte, daca tot discutam despre surse de caldura, si soarele poate fi o problema pentru sanatatea parului vostru. Razele UV, clorul din apa de la piscina, transpiratia, apa dura de la dus, toate  impreuna afecteaza echilibrul intern al firului de par, conducand la un par uscat si degradat. Prin urmare, cand mergeti la plaja, nu omiteti sa va luati o palarie care sa va protejeze at mai mult de razele soarelui, iar daca parul intra in contact cu apa din piscina sau chiar cu apa sarata, clatiti-l cat mai repede.

Si ritualul de periere al parului joaca un rol important in sanatatea acestuia fiindca este destul de usor sa il agresam cu perii de par nepotrivte sau cu miscari fortate. Descurcati parul cu foarte mare atentie, incepand cu varfurile si progresand pana la radacina. Nu doar ca il veti descurca mai usor, fara sa va trageti de el, ci veti evita sa il si rupeti, lucru destul de frecvent cand vine vorba desre parul uscat care se incurca repede.

Si, nu in ultimul rand, as vrea sa mentionez la factorii determinanti ai deteriorarii parului vopsitul acasa sau chiar decolorarea parului fara a avea prea multe cunostinte in acest domeniu. Nu contest faptul ca sunt situatii frecvente in care parul este distrus si in saloane, insa riscul creste considerabil daca alegem sa ne decoloram acasa. In aceasta privinta, v-as recomanda ca inainte de a alege salonul sau chiar persoana care sa se ocupe de parul vostru, informati-va foarte bine, nu alegeti din impuls sau pe baza reclamelor pe care le vedeti pretutindeni. Pe de alta parte, daca alegeti sa va vopsiti acasa, optati pentru game de produse profesionale.

Lamurind, in mare parte, care sunt cei mai des intalniti factori care pun sanatatea parului nostru in pericol, as vrea sa va prezint si cateva remedii:

In primul rand, regula de aur pentru varfurile despicate este sa le tundeti regulat. Nu exista lipirea acestora dupa ce au inceput sa se despice, de aceea, cel mai bine este sa scapati de ele. Pe de alta parte, pentru a evita ulterior despicarea lor, din nou, hidratati foarte bine parul, folosind masti, balsam sau seruri. In plus, ideal ar fi sa optati pentru produse profesionale, pentru o eficienta cat mai mare si rezultate rapide.

De asemnenea, samponul si masca joaca un rol foarte important si trebuie sa alegeti cu foarte mare grija. Samponul trebuie sa fie unul destinat parului deteriorat pentru ca el sa poata contribui la repararea si hranirea firelor de par, de a restabili legaturile interne din structura acestora ajutand chiar si la prevenirea  degradarii ulterioare. Variante de sampon eficiente din game profesionale gasiti aici , in acest articol despre cele mai bune sampoane pentru par deteriorat, iar masca de par o puteti alege fie din aceeasi gama cu samponul, fie din gama separata, dar care sa se adreseze tot problemei parului deteriorat.

Nu uitati, desigur, nici de protectia termica ce devine indispensabila daca folositi uscator de par, placa, ondulator, perie rotativa si asa mai departe, sau chiar si atunci cand va expuneti mai mult timp la soare. Nu in ultimul rand, acordati atentie si dietei care trebuie sa fie una bogata in vitamine si cat mai echilibrata, fiindca un dezechilibru intern se va vedea imediat si la nivelul parului, precum si la nivelul pielii. In fond, sanatatea trebuie sa fie prioritara!

DATE DE CONTACT

Nume: SeoMedia.ro
Website: https://www.seomedia.ro
Cuvinte cheie: par deteriorat, tratament par deteriorat

Alte Comunicate de presa de 1269 :