Digitalizare reală doar cu competenţe digitale certificate. ICDL – The Digital Skills Standard

Piața muncii se află într-o continuă schimbare, suntem în plin proces de digitalizare și automatizare a anumitor sisteme și domenii de activitate. Toate aceste schimbări pot genera sentimente de nesiguranță și incertitudine în ceea ce privește profesiile actuale. De aceea, ICDL își dorește ca românii să fie la curent cu toate aceste transformări și, mai ales, să nu fie luați prin surprindere de lumea digitală.

 

ICDL – The Digital Skills Standard, identitatea de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competențelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent, este folosit și recunoscut în peste 100 de țări de către companii de renume, în administrația publică sau de instituții de învățământ de prestigiu. Mai mult, ICDL este o implementare exemplară a DigComp (The European Digital Competence Framework) şi DigCompEdu (pentru cadrele didactice).

Prin training, dar mai ales prin certificarea standard ce măsoară concret rezultatele formării, se asigură o forţă de muncă şi o populaţie cu abilităţile necesare pentru a performa într-un mediu în transformare.

 

Modulele ICDL testează și certifică internațional competenţe IT esenţiale, dar şi lucrul cu aplicații avansate.

ICDL PROFIL permite candidaţilor și organizațiilor să construiască profiluri de module ICDL în funcţie de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea exact pe competenţele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

 

ICDL a lansat şi module de certificare IT pe competenţe digitale pentru tehnologii actuale precum Computing (programare şi gândire algoritmică – Python), 3D Printing, Robotics, Digital Marketing, Online Collaboration, IT Security (Cyber) etc.

Mai mult, modulele ICDL Insights (introducere în Artificial Intelligence, Cloud, Big Data, IoT etc) sunt esențiale inclusiv pentru actualii sau viitorii manageri care trebuie să conștientizeze rolul digitalizării în creșterea unei întreprinderi.

 

ICDL a dezvoltat profiluri pentru educaţie, iar elevii din România pot să îşi echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului național, în timp ce cadrele didactice pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Oricine se înscrie în programul internaţional de certificare a competenţelor digitale ECDL/ ICDL în perioada februarie – mai 2023, intră automat în Tombola Clickştigă , având şansa ca lunar să câştige o tabletă.

Înscrierea se poate face la oricare dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL/ ICDL din România.
Regulamentul oficial al Tombolei Clickştigă poate fi accesat online pe pagina web ECDL Romania.

 

ü  ECDL/ ICDL este cel mai răspândit standard global de certificare a aptitudinilor IT, aplicat în peste 100 de ţări. Până acum, peste 17 milioane de persoane din întreaga lume s-au înregistrat deja în program.

ü  ECDL Romania este Operatorul Naţional al licenţei, cu o reţea de centre de formare şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării. Prin reţeaua de Centre de Testare ECDL dezvoltată la nivel naţional şi prin proiectele derulate, asigurăm tuturor oportunitatea de a obţine şi de a-şi certifica la standard internaţional şi pe un anumit nivel competenţele digitale. Tinerii, elevii, studenții, profesorii, funcționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificării ECDL/ ICDL.

ü  ICDL Foundation este o organizaţie internaţională dedicată dezvoltării standardelor de competenţe digitale la nivelul forţei de muncă, în educaţie şi la nivelul societăţii în general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei reţele globale active, permit indivizilor şi organizaţiilor să evalueze, să dezvolte şi să certifice competenţe de utilizare a computerelor şi a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea şi reputaţia ECDL/ ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienţă în a asigura programe de certificare în 40 de limbi vorbite în întreaga lume. Succesul ECDL/ ICDL se bazează pe inovarea continuă în dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare şi  aderarea consecventă la standardele ECDL/ ICDL de asigurare a calității.

Contact: marketing@ecdl.ro, 021 316 99 22, www.ecdl.ro, www.facebook.com/ECDLRomania

DATE DE CONTACT

Nume: Irinuca Vaduva
Functie: Mk
Email: marketing@ecdl.ro
Telefon: 0213169922
Website: https://ecdl.ro/

Cuvinte cheie:

ECDL, ICDL, competente digitale, certificat IT, certificare, digitalizare, instrumente digitale, Computing, Python, Digital Marketing, Artificial Intelligence, Cloud, Big Data, Blockchain, Cyber, IT Security, elevi, profesori, manageri, Tombola, Clickstiga, tableta

Alte Comunicate de presa de Irinuca Vaduva:

Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2024 a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România.
Într-o inițiativă de a transforma educația digitală și a asigura pregătirea adecvată a elevilor, profesorilor, funcționarilor publici și angajaílor din companii, ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, integrează tehnologii AI.
Educația de astăzi nu mai poate fi limitată la tradiționalele manuale și table cu cretă. După experiența foarte grea din pandemie, profesorii au acum o oportunitate excelentă de a-și dezvolta abilități IT, fără să fie afectați financiar.
Săptămâna trecută a marcat un moment semnificativ prin desfășurarea la București a Forumului Global OCDE privind Viitorul Educației și al Competențelor 2030, organizat în cooperare cu Ministerului Educației.
Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ICDL în România. BEBRAS îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.