Două eleve din Constanța sunt câștigătoare în cadrul concursului internațional de desene My Bright Smile™

Din anul 2017, țara noastră s-a aflat în fiecare an pe podiumul acestui concurs la care participă copii cu vârste între 6 și 9 ani cu desene inspirate din lecțiile de igienă orală desfășurate în cadrul Programului Școlar Colgate. Anul acesta, România a reușit performanța obținerii a două premii dintre cele 12. Alesia Maria Țițimeaua (7 ani) și Irina Maria Cocoș (6 ani) au fost răsplătite, fiecare, cu câte o bursă Colgate My Bright Smile™ în valoare de 250 de dolari, iar clasele din care cele două fetițe fac parte cu câte o bursă de 500 de dolari.

”Îmi place să pictez și să zâmbesc, îmi plac culorile și sunetul valurilor mării”, marturisește Alesia, al cărei talent a fost recunoscut și cu ocazia altor competiții de desen.

”Recunoașterea internațională primită este o realizare pentru noi. Atunci când părinții se implică în educația copiilor, cei mici au mai multe șanse pe viitor”, spune George Țițimeaua, tatăl micuței artiste.

Bucuria succesului este împărtășită și de învățătoarea Alesiei, Diana Tănase: „Este o bucurie și o satisfacție extraordinară să vedem rezultatele activităților noastre. Noi, dascălii, ne dorim ca elevii noștri să aibă cunoștințele și abilitățile necesare pentru viață, iar educația dentară este un element important pentru o viață împlinită.”

Cealaltă câștigătoare a concursului, Irina, care în afară de desen mai este pasionată de muzică și de dans, i-a făcut pe părinți și pe învățătoarea ei să fie mândri de ea.

„Sunt mândră și fericită pentru rezultatele Irinei. Recunoașterea internațională a talentului ei ne face să ne implicăm tot mai mult în activitățile artistice, iar ei îi dă curaj să exerseze cât mai mult”, a spus Adina Cocoș, mama Irinei.

Anul acesta, lecții de sănătate orală pentru încă 300.000 de copii

Programul Școlar Colgate este desfășurat în țara noastră din 1993, iar din 2015 este în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România. Anul acesta, programul are în vedere un număr de 300.000 de elevi, iar în primăvară a ajuns deja la 100.000 de copii din 13 județe (Timiș, Sălaj, Gorj, Vâlcea, Mureș, Brașov, Dâmbovița, Teleorman, Buzău, Călărași, Ialomița, Iași și Vaslui).

Astfel, cei 300.000 de copii vor primi în 2021 lecții de sănătate orală de la voluntarii Crucii Roșii Române, care îi vor învăța cum să se spele corect pe dinți și cum să aibă grijă de sănătatea acestora, cât de importantă este schimbarea periodică a periuței dentare, dar și vizita la medicul stomatolog. După fiecare lecție, copiii și părinții lor primesc din partea Colgate România produse pentru îngrijirea dinților, un pliant cu sfaturi și un calendar în care să bifeze, dimineața și seara, că s-au spălat împreună pe dinți.

„Educația pentru sănătate orală începută la școală trebuie să continue și acasă. Implicarea părinților și exemplul personal sunt la fel de importante ca și informațiile primite de elevi în clasă. De aceea, salutăm inițiativa Crucii Roșii Române care, în colaborare cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România și cu suportul Colgate, au inițiat grupul de educație «DINȚI și părinți»”, a subliniat și Zoia Ghiță, cadru didactic, învățătoarea Irinei Maria Cocoș, una dintre cele două câștigătoare ale concursului internațional de desene My Bright Smile™.

Dinți și părinți, grup de educație stomatologică pentru toată familia

„DINȚI și părinți” este un proiect care face parte din Programul Școlar Colgate „Bright Smiles, Bright Future”. Acesta este un grup dedicat educației stomatologice pentru copii cu zâmbete sănătoase, lansat pe Facebook de Crucea Roșie Română în parteneriat cu Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România. Părinții sunt invitați să se înscrie în acest grup, unde vor afla informații despre sănătatea orală a întregii familii din materialele informative postate periodic.

Programul Școlar Colgate este parte integrantă a iniţiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™. Peste 50 de milioane de copii din 80 de țări au beneficiat de educație privind igiena orală și au primit produse de îngrijire adecvate de la inițierea programului în 1991, la nivel global.

 

 

Despre Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive este liderul mondial în îngrijirea orală, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Compania are branduri de top în categorii de paste de dinți și periuțe de dinți în diferite părți ale lumii, branduri recunoscute pe plan internațional: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser™, Sensitive Pro-Relief™, Max White One®, Elmex®, Meridol® și Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și un angajament puternic față de dentiști, pacienți și comunitățile lor. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.

Pentru mai multe informații despre proiectele și produsele Colgate®, vizitați website-ul companiei www.colgate.ro, iar pentru informații specializate accesați www.colgateprofessional.ro.

Pentru a afla mai multe despre Programul Școlar Colgate, dedicat sănătății orale – Bright Smiles, Bright Futures® – vă rugăm să vizitați http://www.programscolarcolgate.ro.

 

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce priveste naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității.

Proiectul de educație pentru sănătate desfășurat împreună cu Colgate este parte din această componentă importantă a activității organizației.

Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro.

 

Despre Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România (ANSPR) este organizația profesioniștilor din medicină dentară pediatrică din România, afiliată la IAPD (International Association of Paediatric Dentistry), asociație internațională care, prin organizațiile naționale din cele 75 de țări membre, cuprinde peste 6000 de medici stomatologi. ANSPR funcționează sub forma unui forum pentru medicii stomatologi pediatri sau pentru oricare alți practicieni de medicină dentară interesați de tratarea copiilor.

 

Pentru detalii: Laura Ivăncioiu / PR Specialist / 0724.232.242 / laura@decisepoate.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Ioana Marosan:

Cel puțin 5 femei din 10 au măcar o infecție urinară în timpul vieții. Statisticile arată că este mai frecventă în rândul femeilor decât al bărbaților, iar gravidele, lăuzele și pacientele aflate la menopauză reprezintă o categorie aparte predispusă la episoad
Asociația OncoPacienților PHOENIX organizează „Soare Fără Pete”, campanie de prevenție a cancerului de piele, în perioada mai-septembrie 2022. Proiectul este deja la a șasea ediție, are cinci componente și o mulțime de acțiuni online și offline în București și
Sun Plaza organizează, în perioada 25-27 martie, cea de-a doua ediție a Târgului Educational pentru copii. Ultimul weekend din martie este despre “Învățare cu ËXTRA îndrumare, fără necunoscute.”
Un medicament inovator pe bază de imunoterapie este acum disponibil pentru tratamentul pacientelor care suferă de o formă agresivă de cancer de sân – cancerul de sân triplu negativ. Tratamentul, dezvoltat de compania Roche, se adresează pacientelor cu cancer d
De astăzi, bucureștenii se pot duce zi și noapte să se vaccineze anti-COVID. Dom Vista Medical, rețea privată de laboratoare medicale, anunță că de azi, două centre ale sale sunt deschise non-stop pentru vaccinări anti-COVID.