Earnings Report – Cum arata rezultatele financiare pe Pietele externe pentru Trimestrul II 2021

Highlights:

Radu Puiu, Research Analyst XTB Romania: Se estimeaza ca vor fi inregistrate rezultate foarte solide. Castigurile pe actiune sunt prognozate sa se aprecieze cu peste 63% pentru companiile de pe Wall Street. Investitorii, mai sceptici cu privire la “caracterul tranzitoriu” al inflatiei
Catalin Chivu, Realizator „Feel The Markets”si Investitor cu peste 20 de ani de experienta pe Pietele de Capital: Cele mai optimiste prognoze se refera la industriile puternic afectate de pandemie, precum liniile aeriene, HoReCa, sectorul energetic sau actiunile miniere. Atentia investitorilor, in continuare pe declaratiile FED
Ciprian Birsan, Analist cu 17 ani de experienta pe Pietele de Capital: Pietele financiare se afla in zona de maxim istoric – eventualele semne de ingrijorare nu ar trebui sa apara. Tarile din UE au mana libera in ce priveste deficitele si se imprumuta mult mai agresiv decat pana acum
Earnings Report: Editia aferenta raportarilor financiare la 6 luni pe Pietele externe va avea loc pe data de 5 august 2021. Radu Puiu, Catalin Chivu si Ciprian Birsan vor fi speakeri in cadrul evenimentului
Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

Optimism in piete, asteptari de rezultate bune si foarte bune, din partea analistilor

Sezonul de raportari financiare la 6 luni debuteaza zilele acestea intr-o nota de optimism, atat din partea analistilor cat si a investitorilor din Pietele de Capital. Acestia se asteapta ca rezultatele publicate de companii sa fie bune si foarte bune, mai ales ca vor fi comparate cu datele similare din 2020, care au fost influentate semnificativ de perioada de lockdown generata de criza Covid-19.

Catalin Chivu, realizator al emisiunii financiare „Feel The Markets”si investitor cu peste 20 de ani de experienta pe Pietele de Capital spune ca veniturile companiilor listate sunt preconizate sa creasca cu +19,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce castigurile pe actiune se anticipeaza sa cunoasca un salt, in medie, cu +63,6%:

“Analistii se asteapta la rezultate extrem de bune, asta si ca urmare a bazei de raportare, avand in vedere ca trimestrul 2 din 2020 a fost cel mai slab din ultimii multi ani, ca urmare a lockdown-urilor din primavara anului trecut. Per total, veniturile companiilor listate sunt preconizate sa creasca cu 19,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar castigurile pe actiune cu 63,6%.

Cele mai optimiste prognoze se refera la industriile puternic afectate de pandemie, cum ar fi liniile aeriene, HoReCa, sectorul energetic (tinem minte cotatiile negative ale petrolului) sau actiunile miniere. Evident ca in functie de aceste rezultate anumite actiuni si sectoare vor evolua diferit, macar pe termen scurt, dar tendinta generala va fi data, ca si pana acum, de sentimentul din piata, influentat pe de o parte de redeschiderea totala a activitatilor (desi revenirea cazurilor de Covid ridica semne de intrebare), dar, in mare masura, de cifrele privind inflatia si piata muncii. ”

Radu Puiu, Research Analyst XTB Romania, este si el de parere ca piata se asteapta la publicarea unor date optimise de catre companiile listate, precizand ca “in cazul in care va fi confirmat, acest ritm de crestere va fi cel mai puternic al veniturilor ,din Q4 2009”.

Puiu este de parere ca in aceasta perioada am putea avea surprize pozitive si din partea unor sectoare precum cel auto, industrial sau financiar, a caror evolutie a fost “semnificativ limitata” in Trimestul II 2020:

“Avand in vedere scenariul anului trecut, sectoarele legate de redeschiderea economiilor ar putea produce surprize pozitive. Evolutia acestora din Q2 2020 a fost semnificativ limitata, motiv pentru care ridicarea restrictiilor ar putea sa indice o reluare puternica a activitatii. Din aceasta categorie fac parte sectoare precum cel auto, de materii prime, industrial sau de energie. Sectorul financiar ar putea reprezenta un alt domeniu solid, o parte dintre veniturile suplimentare detinute de populatie fiind directionate catre plasamente financiare, in timp ce activitatea de tranzactionare a accelerat semnificativ”.

Ciprian Birsan, analist cu 17 ani de experienta pe Pietele de Capital, mizeaza pe efectul “banilor ieftini” reiterand faptul ca tarile din Uniunea Europeana se folosesc de politicile relaxate in ceea ce priveste deficitele, imprumutandu-se agresiv:

“In linii mari, pietele globale nu ar trebui sa cunoasca schimbari majore fata de situatia in care se afla in momentul de fata. Putem observa ca revenirea economica a avut lor mai repede decat se estima initial si de aici si declaratiile legate de majorarea ratei dobanzii facute de FED. Tarile din Uniunea Europeana au mana libera in ce privește deficitele (valoarea maxima de 3% poate fi depasita) iar ca si consecinta se imprumuta mult mai agresiv decat o faceau pana acum”.

Inflatia si un nou val pandemic, principalii factori de risc

In ceea ce priveste pricipalii factori de risc prezenti in acest moment pe Pietele de Capital, cei 3 analisti sunt de aceeasi parere: inflatia si un nou val pandemic generat de cresterea infectiilor cu varianta Delta a virusului Covid-19 sunt principalii factori de urmarit.

“Inca planeaza asupra noastra teoretica revenire a Corona virusului, prin versiunea Delta si eventual valul 4. Daca are loc aceasta revenire, situatia financiara va avea de suferit in functie de amplitudinea fenomenului, spune Ciprian Birsan.

Pietele financiare se afla in zona de maxim istoric si, in consecinta, eventualele semne de ingrijorare nu ar trebui sa apara. Personal nu cred ca ar fi motive de corectii majore pentru un orizont de timp scurt si mediu. Desigur, nu luam in calcul un <<accident>> de genul Corona virus. Intentia de reducere a QE-ului, pana la oprirea completa, atat in SUA cat si in UE, a atras dupa sine o reactie de neincredere a investitorilor, iar revenirea a fost imediata”, incheie Birsan.

Radu Puiu este prudent-optimist, precizand ca amplitudinea unor eventuale corectii va fi data de reactiile Bancilor Centrale:

“Acestia sunt cei mai importanti factori de risc pe care ii intalnesc Pietele de Capital. Temerile referitoare la inflatie si-au facut deja simtita prezenta in anumite momente, cand pietele au suferit corectii pe termen scurt. Totusi, caracterul de moment al scaderilor a fost o urmare a abordarii dovish si a asigurarilor oferite de bancile centrale, in special de Rezerva Federala, ca nu vor avea loc ajustari ale conditiilor de politica monetara in viitorul apropiat. Totusi, problema persista, iar acest lucru ii face pe investitori mai sceptici cu privire la <<caracterul tranzitoriu>> al inflatiei. In ceea ce priveste extinderea noii variante a virusului, sentimentul este cel care este afectat de un nou val de indecizie si incertitudine, doua elemente care creeaza volatilitate si pot duce la corectii ale pietelor. Posibilitatea de reimpunere de restrictii, scenariu care se transpune deja in realitate in anumite zone din Franta, Tarile de Jos sau Asia, afecteaza apetitul pentru risc al investitorilor si determina instalarea unei abordari prudente si mai calculate”.

Si Catalin Chivu, realizator al emisiunii financiare „Feel The Markets”, considera ca cele mai importante semnale date pietii vor veni tot din Statele Unite. Analist financiar si investitor cu vasta experienta in Pietele de Capital, Chivu spune ca “ochii investitorilor ar trebui sa fie in continuare pe FED, ale carei decizii misca USD, care, la randul lui, determina evolutia principalelor piete financiare, adica FX, indici bursieri, bonduri, marfuri si, mai nou, crypto”.

3 profesionisti in Piete de Capital, la a 2-a editie Earning Report din acest an

Earnings Report este primul eveniment din Romania dedicat rezultatelor financiare pe Pietele externe. Evenimentul va avea loc pe data de 5 august 2021, incepand cu ora 18:00, se va desfasura online si se adreseaza investitorilor individuali din Romania si celor interesati sa investeasca pe Pietele externe.

La fel ca si in luna mai, evenimentul va propune sa va intalniti cu 3 profesionisti de exceptie: Radu Puiu, Research Analyst XTB Romania, Catalin Chivu, Realizator „Feel The Markets”si Investitor cu peste 20 de ani de experienta pe Pietele de Capital si Ciprian Birsan, Business Analyst, Analist cu 17 ani de experienta pe Pietele de Capital.

Evenimentul il va avea ca moderator pe Mircea Iliescu, fondator BVBescu.ro si investitor cu peste 11 ani de experienta in Pietele de Capital.

Earnings Report este un eveniment organizat cu sprijinul XTB Romania, Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

Care este tema evenimentului „Earnings Report – Cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul II pe Pietele externe”

Analizam companiile relevante listate pe Pietele externe pentru a afla:

  • cum arata rezultatele financiare pe primele 6 luni din 2021 si indicatorii importanti din raportari;
  • ce sectoare ar putea intra in atentia investitorilor in perioada urmatoare si de ce;
  • despre CFD-uri si cryptomonede si cum tranzactionam in aceste produse;
  • care este viziunea asupra evolutiei pietei, din perspectiva investitorilor individuali.

Programul evenimentului „Earnings Report – Cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul II pe Pietele externe”:

17:50 – 18:00 – Accesul participantilor la evenimentul online
18:00 – 18:30 – Cum arata rezultatele financiare pe pietele externe, aferente Trimestrului II, companiile si sectoarele interesante pentru investitori – Radu Puiu, Research Analist XTB Romania
18:30 – 19:00 – Cum vor evolua pietele externe, care sunt riscurile si provocarile pe care le-ar putea infrunta in perioada urmatoare – Ciprian Birsan, Business Analyst
19:00 – 19:30 – Ce companii ar putea fi interesante pentru investitori in perioada urmatoare, despre CFD-uri si cryptomonede si cum tranzactionam in aceste produse –  Catalin Chivu, Realizator al emisiunii “Feel The Markets”
19:30 – 20:00 – Discutie libera & Sesiune Q&A

Evenimentul se va desfasura online, se adreseaza investitorilor individuali din Romania si celor interesati sa investeasca pe Pietele externe si va avea loc pe data de 5 august 2021, incepand cu ora 18:00.

DATE DE CONTACT

Website: https://bvbescu.ro/cursuri-investitii-bursa-educatie-financiara-bvbescu/earnings-report-cum-arata-raportarile-financiare-pe-pietele-externe/

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Ina Iliescu:

Esti investitor pe Pietele externe sau esti interesat sa investesti in actiuni, obligatiuni sau CFD-uri listate pe cele mai importante Piete de Capital?Participa online miercuri, 10 mai 2023, incepand cu ora 18:00 la a doua editie din 2023 a Earnings Report!
La 3 ani de la prima editie, va invitam la “The Power Table Day”! O zi intreaga dedicata rezultatelor financiare pe anul 2022 publicate de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti. Analizam companiile relevante listate la Bursa de Valori Bucuresti.
Esti investitor la Bursa de Valori Bucuresti sau esti interesat sa investesti pe Piata de Capital? Participa online miercuri, 17 noiembrie 2021, incepand cu ora 18:00 la a 4-a editie The Power Table din anul 2021! 
Dupa incheierea perioadei de raportari, pe data de 1 septembrie 2021, vom discuta despre cum arata rezultatele financiare ale societatilor listate la Bursa de Valori Bucuresti, in cadrul celei de 3-a editii din acest an a evenimentului The Power Table.
Earnings Report este primul eveniment din Romania dedicat rezultatelor financiare pe Pietele externe. Evenimentul va avea loc pe data de 5 august 2021, incepand cu ora 18:00, se va desfasura online si se adreseaza investitorilor individuali din Romania si celo