ECDL/ ICDL – Educație Digitală de Top: Beneficii pentru Școală, Elevi și Profesori

Într-o lume în continuă schimbare, școala nu mai înseamnă doar creion și caiet, ci și tastatură și mouse. Pentru a face față cerințelor actuale, ECDL Romania susține participarea tuturor elevilor și profesorilor la fenomenul de transformare digitală. Cu un accent tot mai mare pe tehnologie în educație, ECDL/ICDL se dovedește a fi un partener de nădejde pentru școli, elevi și profesori. Aceste certificări ajută la creșterea calității educației și pregătesc generațiile viitoare pentru succes într-o lume digitală în continuă schimbare.

 

ECDL Romania promovează dezvoltarea competențelor digitale în mediul școlar și oferă oportunități semnificative pentru școli:

Digitalizarea Educației: ECDL/ICDL facilitează transformarea școlilor în spații de învățare digitale, deschizând uși către o lume de resurse online și instrumente interactive pentru educație.

Standardizare și Validare: Programul ECDL/ICDL oferă o metodă solidă și standardizată de dezvoltare și validare a competențelor digitale. Elevii și profesorii pot dovedi eficient cunoștințele lor și pot obține certificări recunoscute la nivel internațional.

Economii de Timp și Resurse: Cu ECDL/ICDL, școlile pot economisi timp și resurse prețioase, deoarece modulele de învățare sunt gândite să acopere cele mai importante competențe digitale.

Echivalarea Probei de Competențe Digitale la Bacalaureat cu ECDL:

ECDL Romania facilitează parcursul liceenilor către Bacalaureat. Elevii care urmează programul ECDL/ICDL au avantajul de a putea echivala proba de Competențe Digitale cu ECDL PROFIL BAC, având oportunitatea de a se concentra pe celelalte discipline. Aceasta nu doar simplifică procesul de evaluare, ci și oferă elevilor o confirmare internațională a abilităților lor digitale, asigurându-le competențe digitale relevante pentru viața modernă și pentru piața muncii.

Compatibilitate cu DigCompEdu:

Profesorii sunt, de asemenea, beneficiari ai programului ECDL/ICDL, care se aliniază perfect cu cadrul european de competențe DigCompEdu. Asta înseamnă că profesorii dobândesc abilitățile digitale care sunt relevante nu doar la nivel național, ci și la nivel european. Această compatibilitate asigură că toți cei implicați în educație sunt pe aceeași lungime de undă cu privire la competențele digitale necesare.

Aceste certificări ajută cadrele didactice să se adapteze la noile tehnologii și să redevină modele de urmat pentru elevi. Cu cunoștințe solide în domeniul competențelor digitale, profesorii pot integra mai bine tehnologia în procesul de predare, făcând orele mai interactive și mai relevante pentru lumea actuală

 

Concursul ECDL/ICDL #BackToSchool:

În plus, ECDL Romania a lansat Concursul #BackToSchool, în cadrul căruia elevii au șansa de a câștiga un laptop sau o tabletă pentru a-și spori experiența educațională. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie și să susțină cel puțin un examen ECDL/ICDL între 1 septembrie și 15 decembrie. Este o oportunitate excelentă pentru a fi răsplătiți pentru eforturile lor în dezvoltarea competențelor digitale.

 

ECDL Romania încurajează școlile, elevii și profesorii să ia parte la această revoluție digitală în educație. Prin ECDL/ICDL, toți cei implicați în procesul educațional pot să își construiască un viitor digital mai bun.

 

Pentru mai multe informații și pentru a afla cum puteți să vă înscrieți în programul ECDL/ICDL și în Concursul #BackToSchool, vă invităm să vizitați website-ul nostru și să ne contactați pe email.

 

 

ECDL / ICDL – The Digital Skills Standard

DATE DE CONTACT

Nume: ICDL Romania
Functie: Marketing
Email: marketing@ecdl.ro
Telefon: 0213169922
Website: https://ecdl.ro/

Cuvinte cheie:

scoala, ECDL, ICDL, concurs, competente digitale, elevi, liceeni, profesori, Bacalaureat, #BackToSchool, laptop, tableta, examen, certificari, tehnologie, digitalizare

Alte Comunicate de presa de Irinuca Vaduva:

Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2024 a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România.
Într-o inițiativă de a transforma educația digitală și a asigura pregătirea adecvată a elevilor, profesorilor, funcționarilor publici și angajaílor din companii, ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, integrează tehnologii AI.
Educația de astăzi nu mai poate fi limitată la tradiționalele manuale și table cu cretă. După experiența foarte grea din pandemie, profesorii au acum o oportunitate excelentă de a-și dezvolta abilități IT, fără să fie afectați financiar.
Săptămâna trecută a marcat un moment semnificativ prin desfășurarea la București a Forumului Global OCDE privind Viitorul Educației și al Competențelor 2030, organizat în cooperare cu Ministerului Educației.
Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ICDL în România. BEBRAS îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.