conturi in euro

ECDL Romania implementează tehnologii de inteligență artificială avansate pentru a revoluționa procesul de invățare și certificare

Acest demers urmărește să transforme procesul de învățare și certificare, adaptându-l la cerințele și provocările secolului 21.

Țara noastră se poate îndrepta către un viitor în care tehnologia nu îi sperie pe români, ci, mai degrabă, îi ajută să trăiască în realitatea erei digitale. România poate urca în clasamentul digitalizării din Europa DESI, iar competențele digitale certificate, dezvoltate la standarde actuale, sunt soluția.

 

ECDL Romania anunță adoptarea celor mai recente instrumente de inteligență artificială (AI), pentru a eficientiza și îmbunătăți experiența de învățare oferită prin modulele de certificare ECDL/ ICDL.

Astfel, operatorul națonal al celui mai important standard internațional de certificare a competențelor digitale, ECDL/ ICDL – The Digital Skills Standard, marchează un nou capitol în evoluția educației digitale. Această inițiativă reprezintă un angajament puternic în adaptarea la nevoile dinamice ale pieței educaționale și de muncă.

 

În continuarea modulelor ICDL Insights de introducere și înțelegere a tehnologiilor noi precum Artificial Intelligence (AI), Blockchain, Cloud Computing, Big Data sau IoT, ECDL Romania realizează un pas important în evoluția sa, integrând instrumentele AI în procesul de dezvoltare a competențelor digitale.

Prin adoptarea inteligenței artificiale, generative AI, prompt engineering sau chatbot-urile bazate pe inteligența artificială vor optimiza programul de formare și certificare ECDL/ ICDL.

Un asistent inteligent ECDL/ ICDL este proiectat pentru a răspunde eficient și intuitiv la întrebările candidaților, facilitând accesul la  informații esențiale, sfaturi de studiu și resurse de pregătire.

Mai mult, ECDL Romania va lansa o campanie ambițioasă pentru transformarea centrelor acreditate ECDL în centre de excelență în AI. Această campanie va implica resurse extinse, traininguri specializate și suport continuu pentru centrele acreditate, cu scopul de a le transforma în hub-uri de inovație și învățare pentru tehnologiile AI.

 

Toate aceste demersuri vor îmbunătăți critic experiența globală de formare, evaluare și certificare ECDL/ ICDL, oferind servicii educaționale de cea mai înaltă calitate, mult mai relevante astăzi pentru un proces eficient de digitalizare, cu rezultate reale pentru sistemul național de învățămînt sau administrația publică.

 

„Prin aceste inovații, ne propunem să redefinim procesul de învățare și certificare în domeniul digital. Inteligența artificială nu este doar o tehnologie a viitorului, ci este aici pentru a transforma prezentul educației digitale. ECDL Romania își reafirmă angajamentul de a promova standarde înalte și de actualitate în educația digitală și de a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale societății.” – Irinuca Văduva, General Manager ECDL Romania.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați: office@ecdl.ro, 0213169922.

 

 

ICDL – The Digital Skills Standard este  noua identitate de brand a celui mai răspândit standard de certificare a competenţelor digitale, cunoscut local doar ca ECDL până recent.

 

ECDL Romania, Operatorul National al licenței ECDL/ ICDL, continuă să joace un rol esențial în promovarea competențelor digitale pentru noile tehnologii și a alfabetizării digitale, contribuind astfel la dezvoltarea personală și profesională în România.

 

ICDL Foundation este o organizație internațională dedicată dezvoltării standardelor de competențe digitale la nivelul forței de muncă, în educație și la nivelul societății în general.

 

Certificarea ICDL este disponibilă global, în peste 100 de țări, printr-o rețea de peste 20.000 de Centre de Testare. Până acum, s-au susținut peste 70 de milioane de teste de certificare ICDL, de către mai mult de 17 milioane de persoane din întreaga lume.

DATE DE CONTACT

Nume: ECDL Romania
Functie: Mk
Email: ecdl@ecdl.ro
Telefon: 0213169922
Website: https://icdl.ro/

Cuvinte cheie:

ICDL, ECDL, AI, inteligenta artificiala, artificial intelligence, certificare, competente digitale, generative AI, prompt engineering, chatbot

Alte Comunicate de presa de Irinuca Vaduva:

Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2024 a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România.
Într-o inițiativă de a transforma educația digitală și a asigura pregătirea adecvată a elevilor, profesorilor, funcționarilor publici și angajaílor din companii, ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, integrează tehnologii AI.
Educația de astăzi nu mai poate fi limitată la tradiționalele manuale și table cu cretă. După experiența foarte grea din pandemie, profesorii au acum o oportunitate excelentă de a-și dezvolta abilități IT, fără să fie afectați financiar.
Săptămâna trecută a marcat un moment semnificativ prin desfășurarea la București a Forumului Global OCDE privind Viitorul Educației și al Competențelor 2030, organizat în cooperare cu Ministerului Educației.
Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ICDL în România. BEBRAS îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre Informatică.