Editura PUBLISOL lansează, în 25 mai, cartea Fotbal minut cu minut, de Ovidiu Blag

„Oamenii emisiunii Fotbal minut cu minut au reprezentat un etalon, un reper, o lume în care lucrurile erau așezate pe criteriile firești: meritocrație, devotament, responsabilitate, cultul muncii asidue, camaraderie, onestitate, verticalitate și, peste toate, profesionalism în stare pură. Poveștile protagoniștilor emisiunii precum și cele ale observatorilor ei sunt tot atâtea mărturii despre o parte importantă a istoriei presei românești făcute ca la carte.“- Ovidiu Blag

 

Ce altă mai mare plăcere putea să fie în „monotonia” după-amiezilor duminicale ale României de acum 40-50 de ani decât o etapă de fotbal urmărită „minut cu minut” la postul național de Radio? În această carte, cititorii vor descoperi secțiuni despre „zeii microfonului”, conducători de club, arbitri și jucători.

 

„Domozină, ai legătura!”, așa începea Gheorghe Minoiu, coordonatorul emisiunii Fotbal minut cu minut, după prezentarea meciurilor ce urmau a fi transmise, trecerea în revistă a rezultatelor din Divizia B dar și după ce Mircea M. Ionescu dezvăluia „Etapa în cifre și date”.

 

Dincolo de format și de context (unul în care televiziunea nu concura transmisiunile radio la modul la care o face azi), emisiunea Fotbal minut cu minut a fost ce a fost datorită oamenilor care au produs-o, au întreținut-o și au adus-o la cote de performanță greu de egalat. Crainicii și-au făcut o datorie de onoare din a-i informa pe ascultători la modul cel mai onest posibil, de a-i ține conectați și de a le trimite pe calea undelor tot ce era nevoie pentru a le cultiva sau satisface gustul pentru sportul pur, pentru fotbalul ce era prezentat poate chiar mai frumos decât era.

 

Unele dintre poveștile acestor oameni au fost adunate aici. Unele amintiri ale lor sunt estompate de trecerea anilor, altele rămân de-a pururi vii, dar, adunate, reprezintă un tablou ce are foarte multe culori calde și destul de puține terne. Nu de alta, dar în pofida vremurilor politice deloc ofertante, acești crainici care au construit emisiunea Fotbal minut cu minut au știut să scoată în evidență frumosul și să se concentreze exclusiv pe lucrurile care ne unesc, nu pe cele care ne dezbină.

 

Aflați în carte povești culese sau în premieră absolută, despre Ion Ghițulescu, Sebastian Domozină, Octavian Vintilă, Dan Voicilă, Gheorghe Minoiu, Mircea M. Ionescu, Radu Cosașu, Teoharie Coca-Cosma, Teodor Mateescu, Dumitru Pelican, Dan Ștefănescu, Vasile Arhire, Ștefan Alecsiu, Adrian Fetecău și alți „zei ai microfonului”, alături de momente inedite spuse de Ovidiu Ioanițoaia, Ion Crăciunescu, Adrian Porumboiu, Marius Stan, Dumitru Dragomir, Mircea Sandu, Ioan Andone, Ionuț Lupescu, Sorin Cârțu (iar lista nu se oprește aici!). Redactorul cărții este Cătălin Oprișan.

 

DESPRE AUTOR

 

Ovidiu Blag a absolvit Jurnalistica la Universitatea Babeș-Bolyai și are un master în multimedia. A fost realizator de emisiuni (Arena NCN, Arena – la Antena 1), editorialist, comentator sportiv (TVR Cluj, Radio Cluj, Look Sport), scriitor. Scrie pe blogul ovidiublag.ro. A fost director editorial al Antenei 1 Cluj, redactor-șef al cotidianului Foaia Transilvană, redactor la Evenimentul zilei.

 

INEDIT

 

În cuprinsul cărții și pe coperta 4, cititorii vor putea auzi, prin scanarea codurilor QR, vocile de aur ale jurnaliștilor care au scris istoria radioului, alături de interviuri cu personalități uriașe ale sportului românesc (Felix Țopescu, Nadia Comăneci, Leon Rotman, Helmut Duckadam etc).

 

Cartea va fi disponibilă din 25 mai, la chioșcurile de presă, pe publisol.ro, în librării și magazine online. Preț-  59.90 lei.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Website: https://publisol.ro/

Cuvinte cheie:

carte, roman, librarie, online, publisol, fotbal

Alte Comunicate de presa de Marin ioana:

Pe 25 noiembrie, începând cu ora 15, într-un cadrul artistic, la Artmark (strada C.A.Rosetti nr.5), sunteți invitați la o experiență inedită: veți fi martori la lansarea unei noi metode psihologice, create de două psihoterapeute din România!
Obezitatea și excesul de greutate sunt probleme majore de sănătate și principalele cauze de deces care pot fi prevenite în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare.
Sărbătorile de iarnă la munte aduc cu ele o aură de farmec și bucurie, completată de peisaje spectaculoase, sporturi de iarnă și tradiții.
În această săptămână, Angeline Cake Boutique dă startul trendului New York Cookie și în România cu o familie absolut delicioasă de mega-fursecuri!
Trandafirii au fost întotdeauna considerați simboluri ai frumuseții și iubirii, iar în Spania, aceste flori au o istorie bogată și o semnificație specială.