Educație digitala pentru tineri

Pentru a veni în ajutorul tinerilor expuși fenomenului FOMO (Fear Of Missing Out) si să îi ajute să își îmbunătățească competențele generale și pe cele în materie de educație digitală, Asociația Beehive, desfășoară in perioada 4 – 11 Noiembrie 2023, la Valea Doftanei in județul Prahova, o serie de activități menite să crească gradul de educație digitala in rândul tinerilor. Activitățile sunt parte a mobilității „Digital intro for Youth – DIY”, in cadrul proiectului cu același nume finanțat prin Programul Erasmus+.
Proiectul are drept scop creșterea competențelor în domeniul informării, educației digitale și consumului critic de produse mass-media ale tinerilor cu vârste cuprinse intre 15 si 25 de ani. Mobilitatea are în centrul său 30 de tineri din 5 tari (Italia, Slovacia, Polonia, Turcia si Romania), urmărind consolidarea competentelor acestora prin educație non-formala. Tinerii sunt stimulați și sprijiniți să dezvolte, prin metode atractive și eficiente, competențele de comunicare și gândire critică, cu accent pe interacțiunea cu informația, gadget-uri și produsele media. Totodată, acest proiect introduce elemente de educație media digitala și creează̆ un set de instrumente și materiale cu ajutorul cărora tinerii înțeleg și respectă rolul media într-o societate democratică, pot identifica dezinformarea și folosi responsabil rețelele sociale.
Pentru stimularea creativității, a participării active și a inițiativei, cei 30 de participanți la proiect vor desfășura activități specifice de educație non-formală: sunt prevăzute activități de cunoaștere și socializare, de „team building” și înțelegere a diversității culturale, ateliere tematice, o activitate comună cu elevii din cadrul liceului local, o întâlnire cu autoritățile locale și activități în aer liber.
Asociația Beehive este o organizație non-guvernamentală, non-profit și are statutul legal al unei asociații cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret. Pentru mai multe informații despre proiect, vă invităm să accesați pagina de Facebook a asociației sau sa ne contactați.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Andreea Iorga
Functie: Presedinte
Email: asociatia.beehive@gmail.com
Telefon: 0768299575

Cuvinte cheie:

beehive, tineri, mobilitate, Erasmus, valea doftanei

Alte Comunicate de presa de Iorga Alexandru:

Pentru a veni în ajutorul tinerilor expuși fenomenului FOMO (Fear Of Missing Out) si să îi ajute să își îmbunătățească competențele de educație digitală, Asociația Beehive, desfășoară in perioada 4 - 11 Noiembrie 2023, la Valea Doftanei o mobilitate Erasmus+.
Asociația de tineret Together România organizează în satul Trăisteni (Prahova), în perioada 21 – 28 octombrie 2023, proiectul european multilateral Digital and graphical facilitation for youth workers, proiect finanțat prin programul Erasmus
Asociația Together Romania din Campina, acreditata Erasmus pentru sectorul Tineret, a desfășurat proiectul cu numărul 2022-1-RO01-KA151-YOU-000056775 în perioada iunie 2022 - august 2023 și a avut ca obiectiv principal realizarea a 3 mobilități ale tinerilor.
Asociația Together Romania din Campina este beneficiara proiectului de acreditare din domeniul tineretului Erasmus+, Proiecte de mobilitate, aprobat de ANPCDEFP cu numărul 2023-1-RO01-KA151-YOU-000134997.
Peste 90 de tineri europeni vor participa in 3 proiecte Erasmus initiate de catre Asociatia Together Romania.