Festivalul Sanselor Tale – FST 2017, editia a XIV-a

În perioada 13 – 17 Noiembrie 2017, se va desfășura Festivalului Șanselor Tale, ediția a XIV-a, la Suceava organizat de către Asociația Regională de Educare a Adulților Suceava – AREAS.

„Festivalul Şanselor Tale – FST” din acest an este organizat sub egida „Promovarea patrimoniului cultural prin Educație” și, împreună cu numeroase instituţii şi organizaţii partenere, păstrând tradiţia din anul 2004, vom organiza în judeţul Suceava acţiuni şi evenimente care se înscriu în obiectivul general al FST – promovarea dezvoltării comunitare prin educație.

Astfel, în această Săptămână dedicată Educației Permanente de anul acesta, asociația AREAS în parteneriat cu Institutul Bucovina, Asociația ACDC și Asociația Biosilva au pregătit evenimente de promovare a educației formale și non-formale prin campanii care susțin accesul la grădiniță și la școală al copiilor din mediile defavorizate: ,,Grădiniță pentru toți copiii’’ „Hai cu noi la școală” precum și campanii de ecologizare ,,Let’s do it Romania’’ cât și susținerea campaniei ShoeBox#2017 la nivel local. În cadrul Galei Voluntariatului, care va avea loc joi, 16 Noiembrie 2017 începând cu ora 1300 în sala ”Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Suceava, vom prezenta proiectele în derulare, finanțate prin programul Erasmus Plus, dar și proiecte finanțate din fonduri publice -”ACASA- finanțări pentru Start-UP Diaspora” – și vom premia voluntarii care s-au implicat în campaniile educaționale desfășurate anul acesta. În parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” din Dolhasca vom promova oportunitățile pentru mentorat și consiliere în cadrul Centrului Social Multifuncțional Dolahasca, pentru tinerii aflați în situație de risc, dezvoltate în cadrul proiectului ”ROSE”. De asemenea, vom promova atât lupta împotriva traficului de persoane în parteneriat cu ANITP-Centrul Regional Suceava în cadrul proiectului ”Antitrafic Net Suceava”, cât și acțiunile de constientizare și prevenire a fenomenului de bullying în școli demarate în cadrul proiectului ”Suceava Antibullying Networking”.

Mai multe detalii despre programul pe zile, acțiuni și evenimente puteţi găsi online pe facebook: https://www.facebook.com/areasv/ sau la adresa de email: areasv@gmail.com cât și la sediul din str. Oituz, nr. 30, Suceava, tel: 0230524128, persoana de contact Sanda Gafiuc, coordonator FST 2017.

DATE DE CONTACT

Nume: Sanda Gafiuc
Functie: Coordonator eveniment
Email: sanda.gafiuc@gmail.com
Telefon: 230524128
Website: http://www.areas.ro/
Cuvinte cheie: fst, ong, bullying, antitrafic, voluntar

Alte Comunicate de presa de 307 :