Filtrele HME, soluția eficientă pentru pacienții laringectomizati și în sezonul rece

După cum tot auzim din diverse surse, persoanele care deja se confruntă cu o anumită afecțiune, sunt mult mai vulnerabile în fața schimbărilor de temperatură, fie că apar simple răceli, fie că ne aflăm în plină pandemie de coronavirus.

În momentul de față, stiința a evoluat cu o viteză uimitoare, motiv pentru care schimbarea anotimpului nu trebuie să mai fie un moment de neliniște pentru pacienți.

Filtrele HME sunt dispozitive utilizate la pacienții purtatori de canule traheale, laringectomizati,  menite să ajute la prevenirea complicațiilor datorate „uscării mucoasei respiratorii, cum ar fi acumularea mucusului și ocluzia tubului endotraheal”.

În țările europene precum Cehia, Ungaria, Slovacia, Croația dar și Statele Unite ale Americii, Canada și Australia au fost introduse filtre de umidificare și de încălzire a aerului în cadrul programului de compensare completă prin intermediul caselor de asigurări de sănătate pentru a se oferi gratuit pacienților laringectomizați.

Măsura care vine în sprijinul pacienților să ducă o viață independentă, s-a dovedit un real succes și este benefică atât pentru pacient cât și pentru bugetul de stat.

Chiar dacă la un moment dat ai suferit o interventie chirurgicală a unei părți sau indepărtarea totală a laringelui și este necesar un anumit procedeu, Clarfon propune numeroase soluții personalizate pentru fiecare pacient.

  1. Fiecare pacient are dreptul la 4 canule traheale/an, decontate prin CAS.
  2. Buton fonator pentru vorbire prin CAS – fiecare pacient are dreptul la 2 butoane fonatorii/ an, decontate prin CAS.
  3. Clarfon este singurul distribuitor de pe piață care oferă filtre HME gratuite pentru canule traheale.
  4. Clarfon este distribuitor Atos în România din anul 2019. 80 % din butoanele fonatorii vândute în întreaga lume sunt Provox Vega, de la Atos, fiind considerate cele mai bune de pe piață.
  5. La Clarfon se găsesc canule din silicon, biocompatibile, la care pacientul primește în pachet, pentru fiecare canulă câte 5 filtre HME gratuit.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de welcomepeitho:

Te-ai gândit vreodată cât de important este văzul?
Copilul este cea mai mare bucurie în viața unui părinte.
Auzul reprezintă unul dintre simțurile fundamentale ale oricărei persoane.
Oferta Clarfon din luna februarie prețuieşte calitatea auzului
Prin intermediul vocii, omul emite sunete articulate.