‘’FIWARE4Water’’ pentru demonstrarea fezabilitatii aplicarii BIG DATA si aplicatiilor IT in sectorul apei in Europa

Un consortiu format din 14 parteneri europeni a inceput in 10 Iunie 2019 lucrul in proiectul ‘’FIWARE4Water’’ la Bruxelles. Acest proiect inovativ de cercetare, finantat de Comisia Europeana si coordonat de OIEau ( Biroul International al Apei din Paris), va conecta sectorul de apa cu solutia de platforma inteligenta “FIWARE”, al carei obiectiv implica sustinerea IMM-urilor si a dezvoltatorilor IT in crearea solutiilor viitoare de servicii de internet pentru sectorul apei. Toti utilizatorii de servicii vor beneficia de rezultatele proiectului, printre acestia numarandu-se operatorii de servicii de apa, autoritatile publice, dezvoltatorii de solutii IT si cetatenii.

FIWARE este o platforma IT deschisa, care a fost creata sub parteneriatul Public-Privat pentru Viitorul Internet(FI-PPP). Aceasta comunitate a evoluat astazi intr-un ecosistem global al dezvoltatorilor, centrelor de inovare, municipalitatilor, IMM-urilor si start-up-urilor.Platforma faciliteaza dezvoltarea de solutii inovative digitale.

In ce priveste sectorul apei, dezvoltarea de aplicatii de management cu ajutorul domeniului IT, folosind Big Data este chiar intarziata, in special datorita fragmentarii sectorului si a problemelor legate de operabilitatea sistemului, standardizarea datelor, semanticilor curente si a formatelor de schimb de informatii.

Fiware4Water intentioneaza sa conecteze sectorul de apa de platforma FIWARE IT. Vor fi dezvoltate cateva interfete si aplicatii ce vor fi in beneficiul utilizatorilor finali din sectorul apei. Aceste rezultate vor fi aplicate in 4 studii de caz in Europa: ATENA ( Grecia), CANNES( Franta), AMSTERDAM           ( Olanda) si  CRANBROOK ( Marea Britanie).

Durata proiectului FIWARE4Water este de de 3 ani (din 1 Iunie 2019 pana la 31 Mai 2022). Partenerii din consortiul proiectului reprezinta Platforma FIWARE, experti ITC, reprezentanti ai sectorului de apa , municipalitati si experti in dezvoltarea afacerilor. Proiectul are un buget total de 5.7 M€, din care 5M€ sunt fonduri ale Comisiei Europene.

Nota: This Project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement Nº 821036.

DATE DE CONTACT

Nume: Ciprian Nanu
Functie: Partener
Email: ciprian.nanu@bdgroup.ro
Telefon: 213179871
Website: www.bdgroup.ro
Cuvinte cheie: IT&C, apa, protectia mediului, schimbari climatice, administratia locala, operatori de apa, cetateni, firme de tehnologie

Alte Comunicate de presa de 781 :