conturi in euro

Funcționarii publici pot testa gratuit cât de pregătiți sunt digital

Competențele digitale – condiție esențială pentru un model administrativ relevant și adaptat erei digitale
Potrivit celor mai recente date Eurostat doar 28% dintre românii cu vârste între 16 și 74 de ani au competențe digitale de bază – cel mai mic procent din Uniunea Europeană, unde media este de 55%. În Țările de Jos, spre exemplu, acest indicator depășește 80%. Dezvoltarea competențelor digitale în sectorul public devine astfel o condiție esențială pentru eficiență, transparență și adaptare la noile realități administrative.

 

În acest context, campania DigiReady vine ca un răspuns practic și eficient, susținând eforturile de modernizare instituțională, profesionalizare digitală și aliniere la standarde internaționale.

Funcționarii publici, fie că lucrează în administrația centrală sau locală, se confruntă tot mai des cu provocări ce implică lucrul cu tehnologia digitală, colaborarea online, gestionarea datelor sau comunicarea electronică.

Campania DigiReady vine în sprijinul acestora, oferind un instrument simplu, dar valoros pentru autoevaluare și orientare spre formare digitală recunoscută.

Un exercițiu scurt, un impact real în carieră
Certificarea ECDL/ICDL este recunoscută la nivel european și global ca standard de evaluare a competențelor digitale.

În administrația publică din România, tot mai multe instituții includ formarea și certificarea digitală în politicile de resurse umane. Certificarea ECDL/ICDL este un standard internațional pentru validarea competențelor digitale și aduce credibilitate și profesionalism în cariera oricărui funcționar.

 

DigiReady pune la dispoziția funcționarilor un quiz scurt și practic, inspirat din conținutul testărilor pentru obținerea unei certificări internaționale. Quiz-ul oferă participanților o explorare realistă a modului în care funcționează testarea ECDL/ICDL.

Funcționarii publici vor înțelege mai bine ce presupune testarea și cum pot accesa un program de certificare ECDL relevant, adaptat realităților actuale.

Instrumentul poate fi accesat gratuit online, pe pagina web ecdl.ro, indiferent de nivelul digital inițial al participanților.

 

„DigiReady propune tuturor funcționarilor publici interesați de performanță și adaptare la noile realități un start inteligent în direcția transformării digitale. Este un exercițiu simplu, dar cu un impact real în carieră și în activitatea din administrație care trebuie să se adapteze și să răspundă rapid noilor realități”, transmite echipa ECDL Romania.

 

Despre ECDL Romania

ECDL/ ICDL – The Digital Skills Standard este cel mai răspândit standard global de certificare a competențelor digitale. În România, ECDL susține dezvoltarea competențelor digitale în educație, administrație publică și mediul de afaceri, promovând învățarea practică, evaluarea obiectivă și recunoașterea internațională.

 

Pentru detalii suplimentare și acces la quiz: ecdl.ro / ecdl@ecdl.ro

 

DATE DE CONTACT

Nume: ECDL Romania
Functie: Marketing&PR
Email: marketing@ecdl.ro
Telefon: 0213169922
Website: https://ecdl.ro/

Cuvinte cheie:

competente digitale, functionari publici, administratie publica, digitalizare, certificare, competente recunoscute, sectorul public, certificare internationala, certificare digitala, ECDL, ICDL, ECDL Romania, The Digital Skills Standard

Alte Comunicate de presa de Irinuca Vaduva:

Într-un moment în care digitalizarea administrației publice este o prioritate strategică, ECDL Romania lansează campania DigiReady – Primul pas spre competențe digitale recunoscute, un demers dedicat funcționarilor publici din întreaga țară. Această inițiativă
20 de licee devin hub-uri AI, iar elevii din toată țara sunt invitați să participe la Concursul Național 3DUTECH 2025.Profesorii și elevii dintr-o rețea de 20 de licee din țară fac primii pași în utilizarea Inteligenței Artificiale prin certificarea interna
Uniunea Europeană face un pas major spre reglementarea utilizării inteligenței artificiale prin AI Act, impunând cerințe clare pentru AI literacy. Începând cu 2 februarie 2025, toate organizațiile care dezvoltă sau utilizează sisteme de inteligență artificială
3DUTECH a lansat pentru toți elevii și profesorii din România un nou Concurs național de tehnologii digitale inovatoare. Cele mai creative proiecte care vor îmbina Inteligența Artificială, modelarea și printarea 3D și robotica vor fi premiate. Înscrierea este
Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2024 a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România.