Gala 5 licee 5 teatre

Cinci trupe de teatru din alte cinci licee din capitala vor urca pe scena Odeonului, pentru a prezenta spectacolele pregatite pe parcursul proiectului.

ECDL ROMANIA, alaturi de UNITER, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si teatrele partenere, Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Mic, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Evreiesc de Stat si Teatrul Nottara, va invita sa ii aplaudam pe tinerii artisti.

5 licee – 5 teatre este un proiect educational de traditie, ce sustine implicarea liceenilor in activitati culturale, prin accesul acestora in institutii si la piese de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de spectacole.

 

Incepand cu luna octombrie, cinci teatre si-au deschis stagiunea pentru alti 150 de elevi din cinci licee din capitala, intre care si membri ai trupelor de teatru din scoli. Acestia au vizionat gratuit piese din programul fiecaruia dintre teatrele partenere in proiectul 5 licee – 5 teatre 2018: Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga, Teatrul Nottara si Teatrul Mic.

Noile scoli participante la aceasta editie 5 licee – 5 teatre sunt: Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice Ioan N. Socolescu, Colegiul National Cantemir Voda, Colegiul National Emil Racovita, Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, Colegiul Romano-Catolic Sfantul Iosif..

 

Trupele liceenilor au fost coordonate de catre teatre in punerea in scena a cate unei piese scurte, scrise de autori romani. Demersul lor se va finaliza cu reprezentatiile, jurizarea si premierea celor cinci spectacole realizate de liceeni, in cadrul Galei 5 licee – 5 teatre. Tinerii vor avea ocazia sa urce pe scena unui important teatru din Romania, sa joace in fata unui juriu format din profesionisti si sa fie aplaudati de un public larg.

 

De la prima editie ce a inceput in anul 2011 la initiativa ECDL ROMANIA, 1200 de elevi din 35 de licee bucurestene diferite au participat la 5 licee – 5 teatre. Educatia alternativa are o importanta esentiala pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie sa fie in continuare indreptati catre valori reale si corecte, inclusiv catre valori culturale. Initiativele ECDL promoveaza dezvoltarea echilibrata a tinerilor, care urmaresc cariere si certificari IT&C internationale, intelegand insa si actul de cultura, ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in scoala.

 

Va asteptam luni, 10 decembrie 2018, ora 17:00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon Bucuresti.

Puteti afla mai multe informatii despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www.ecdl.ro  sau pe www.facebook.com/5licee5teatre.

 

ECDL – European Computer Driving Licence – standardul international pentru certificarea competentelor digitale.

DATE DE CONTACT

Nume: Irinuca Vaduva
Functie: Mk Manager
Email: irinuca.vaduva@ecdl.ro
Telefon: 758257573
Website: www.ecdl.ro
Cuvinte cheie: https://ecdl.ro/

Alte Comunicate de presa de 298 :