Hașdeienii și Twinkle Star − împreună pentru viitorul copiilor noștri

Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” din Iași a fost joi, 13 febr. a.c., gazda unui eveniment dedicat părinților, din grijă pentru binele copiilor − „Hașdeienii împreună pentru viitor”.

Părinții au putut cunoaște în detaliu proiectele și oportunitățile pe care școala, prin profesorii și colaboratorii săi, le realizează și le oferă elevilor săi.

În beneficiul elevilor, „B.P. Hașdeu” a stabilit colaborări importante în domeniul limbilor străine, cu Twinkle Star Exam Centre − Centru Acreditat de Examene Cambridge, iar prin intermediul organizației „Salvați Copiii” elevii au ocazia să deprindă obiceiul implicării în viața socială. Alte colaborări au în vedere educația pentru o viață activă și sănătate prin intermediul sportului.

„Dezvoltarea competențelor de comunicare într-una sau mai multe limbi străine ale elevilor școlii noastre este un obiectiv prioritar pe care ni l-am asumat. Suntem conștienți că pentru a beneficia de oportunitățile societății contemporane, dar și  pentru a face față provocărilor ei, comunicarea într-o limbă străină este o abilitate necesară copiilor și tinerilor din ziua de astăzi. Preocupările noastre de a oferi activități educaționale adaptate nevoilor reale ale elevilor noștri ne-au condus la organizarea unor astfel de evenimente și la inițierea unor parteneriate cu centre de învățare a limbilor străine, precum Twinkle Star”, a precizat prof. Elena Manuela Vlasie, directorul Școlii Generale „B.P. Hașdeu”.

Twinkle Star Exam Centre va organiza în instituția școlară, pe data de 16 mai a.c., prima sesiune de examene Cambridge Young Learners of English − toate nivelurile: Starters, Movers și Flyers. De asemenea, vor avea loc atât examenul Cambridge care echivalează testul lingvistic pentru clasa a IX-a, cât și examenul care echivalează cu proba de Bacalaureat la Limba Engleză − A2 Key for Schools, respectiv B1 Preliminary for Schools. În perioada 24-28 februarie a.c., Twinkle Star Exam Centre oferă posibilitatea de a susține o testare gratuită tuturor elevilor din școală care doresc să obțină certificările internaționale Cambridge și, alături de profesorii de limba engleză ai școlii, va oferi consultanță specializată pentru a îndruma elevii spre examenul potrivit.

„Considerăm că două dintre valorile importante ale acestei școli sunt transparența în comunicare și implicarea părinților în activitățile școlii. Munca celor care s-au pregătit a fost evidentă, iar părinții au fost informați de oportunitățile de care pot beneficia elevii școlii și au avut posibilitatea să ceară informații suplimentare sau să facă sugestii managementului școlii, atât directorului, prof. Elena Manuela Vlasie, cât și celor doi directori adjuncți, prof. Florentina Precup și prof. Luminița Doru. Organizarea sesiunii de examene Cambridge din 16 mai 2020 va aduce Școlii Gimnaziale «B.P.Hașdeu» titlul de centru de pregătire pentru examene Cambridge”, a declarat Ruxandra Rață-Bucevschi, fondatoarea Twinkle Star Exam Centre.

DATE DE CONTACT

Nume: Cristina Raciu
Functie: Specialist Marketing
Email: cristina.raciu@twinklestar.ro
Telefon: 753556367
Website: https://twinklestar.ro/
Cuvinte cheie: Cambridge, Twinkle Star Exam Centre, BP Hasdeu Iasi, centru de pregatire, examene Cambridge, B1 Preliminary for Schools, A2 Key for Schools

Alte Comunicate de presa de 977 :