Hedepy, liderul serviciilor de terapie online din România, atrage o nouă investiție de 2,15 milioane EUR

Majoritatea investitorilor existenți, și anume fondurile de investiții Nation 1, Purple Ventures și RSJ, își măresc participația în Hedepy. Angel investor-ul Leoš Navrátil trimite, de asemenea, fonduri către platformă pentru a treia oară. Hedepy va folosi fondurile nu doar pentru extinderea în alte patru țări, ci și pentru dezvoltarea zonei de îngrijire psihiatrică online, la care lucrează în prezent.

Hedepy, platformă de terapie on-line, s-a lansat în Cehia în 2020 și în doar 2 ani s-a extins în alte 7 țări, activând în prezent în Slovacia, Ucraina, Italia, Polonia, Ungaria, România și Grecia, fiind disponibilă în 8 limbi. În toată Europa, Hedepy are astăzi afiliați aproape 300 de psihoterapeuți calificați, prin intermediul cărora facilitează sute de sesiuni zilnic. În România, prețul unei ședințe de psihoterapie prin platforma Hedepy începe de la 159 lei.

Marek Moravec, Managing Partner la Nation 1 Investment Fund: „Lucrăm foarte intens cu întreaga echipă Hedepy, mai ales în ultimul an. Din punct de vedere al portofoliului, este una dintre cele mai de succes companii ale noastre, care ne-a convins mai ales prin faptul că ajută în mod real mii de oameni de pe tot globul, reușind în același timp să depășească obiectivele pe care și le-a stabilit. Suntem mândri să ne aducem contribuția la succesul unui jucător atât de puternic, cu ambiții paneuropene.”

Oana Romanescu, Marketing Manager, Hedepy România: „Interesul pentru terapia online este în creștere și din partea companiilor care o folosesc ca un beneficiu pentru angajații lor. La nivel european, firma de avocatură Havel Partners, Tchibo și Multisport oferă terapie corporativă echipelor lor, astfel încât Hedepy oferă acest beneficiu pentru aproape 40.000 de angajați în total. Pe lângă companii, platforma cooperează cu mai multe companii de asigurări, și acum și cu școli. Astfel, ne dorim să acordăm îngrijire psihologică de calitate tuturor, indiferent de statutul social sau de locul de reședință, și în același timp să motivăm utilizatorii să acorde aceeași importanță bunăstării lor psihologice ca și sănătății fizice.”

Mădălina Golgoțiu, Community Manager: „Credem că succesul nostru vine în primul rând din selecția minuțioasă a terapeuților certificați, alături de care dezvoltăm constant varianta ideală în care terapia ar trebui să funcționeze online. Din ce în ce mai mulți oameni percep azi sănătatea mintală ca pe o prioritate, lucru evidențiat și de cifrele platformei de anul trecut, când Hedepy a înregistrat o creștere anuală a numărului de sesiuni de terapie din toată Europa (+410%: aproape 50.000 de sesiuni). Mai mult decât atât, obiectivul nostru principal este de a aduce psihoterapia mai aproape de toți cei ce au nevoie de susținere, motiv pentru care Hedepy colaborează cu instituții de asigurare ce pot deconta serviciile de psihoterapie în Cehia și Slovacia. Ne dorim ca și România să urmeze acest model cât mai curând.”

Platforma Hedepy este activă în prezent pe un total de 12 piețe din întreaga lume, iar în patru dintre acestea deține poziția de lider în rândul furnizorilor de psihoterapie online – și anume în Cehia, Slovacia, România și Grecia, în timp ce crește rapid în Polonia și Ucraina. Dezvoltarea platformei pe alte piețe externe este unul dintre scopurile pentru care compania își va folosi investiția actuală. Astfel, în luna mai, Hedepy se lansează și în Finlanda, Lituania și Slovenia, iar în Estonia se va lansa în iunie.

„Ca parte a oricărei extinderi, mai întâi analizăm cu atenție piețele potențiale timp de câteva luni pentru a determina în ce țară platforma noastră poate eficientiza lipsa profesioniștilor și, de asemenea, îi poate ajuta pe cei care întâmpină dificultăți în drumul lor către psihoterapie din alte motive decât lipsa terapeuților calificați.”, comentează Lukáš Krčil, CEO și co-fondator al Hedepy.

Digitalizarea asistenței medicale permite un tratament mai rapid și mai eficient

Pe lângă extindere, Hedepy plănuiește să folosească investiția pentru a lansa un alt serviciu de sănătate mintală. În premieră, în Republica Cehă va include în oferta și consiliere psihiatrică online, răspunzând astfel nu doar lipsei acute de psihiatri, ci și nevoii de susținere tot mai mari din partea clienților. Ca parte a creșterii sale, platforma lucrează și la dezvoltarea unei aplicații mobile, în care utilizatorii vor putea nu numai să înregistreze constant cum se simt, sau ce și cum le afectează starea de spirit zilnică, ci și să se informeze prin intermediul conținutului educațional disponibil. Aplicația le va permite astfel să lucreze cu ei înșiși nu doar în timpul sesiunilor 1 la 1, ci și în afara acestora.

„Dezvoltăm aplicația Hedepy pentru a servi atât utilizatorilor noștri, cât și terapeuților înșiși. Aceștia vor putea să monitorizeze starea clienților lor prin intermediul acesteia și apoi să adapteze cursul ulterior de tratament la aceste informații. Oamenii vor putea astfel să aibă grijă de sănătatea lor mintală în afara ședințelor individuale și terapeuții vor fi, de asemenea, mai bine pregătiți pentru ședințele următoare. Toate acestea pot influența apoi rapiditatea cu care vin primele rezultate ale psihoterapiei.”, adaugă Roman Zámečník, co-fondatorul Hedepy.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

psihoterapie, investitie, Hedepy

Alte Comunicate de presa de Tănasă Mirela:

Ediția din acest an a concursului MECANICUL ANULUI și-a desemnat câștigătorii. Marele trofeu rămâne la Cluj-Napoca, locul unde a avut loc și finala națională aseară, pe 18 noiembrie.
Pe 18 noiembrie va avea loc la Galleria 28 din Timișoara vernisajul expoziției „HAND(S)”, o expoziție tematică dedicată lui Doru Covrig (1942-2022), artist de origine română care a trăit și a lucrat în Franța.
Bătălie strânsă între cei mai iscusiți reparatori auto din România: încep înscrierile la concursul național Mecanicul Anului!
Peste 44 000 de împătimiți ai volanului și pasionați de tehnologie auto au asistat în weekend-ul 10-11 iunie, la ATBS, la un spectacol total, unde piloți și atleți de excepție au dat tot ce-au avut mai bun din ei în materie de viteză, precizie și forță.
Au mai rămas mai putin de două săptămâni până ce Romexpo va gazdui Auto Total Business Show (ATBS). e 10 și 11 iunie, pasiunea pentru mașini prinde viață la cel mai așteptat eveniment automotive al verii!