Hertz Romania – Anunt privind Hertz Global Holdings

In urma anuntului facut de Hertz Global Holdings, Hertz Romania – Autitechnica Fleet Services nu asteapta sa resimta urmarile unei eventuale proceduri de intrare in insolventa a francizorului.

Pentru a 5-a oara in istoria sa de peste 100 de ani, Hertz Global Holdings a facut publica inceperea procedurii de intrare in insolventa, cu intentia de a proteja compania de impactului suferit in urma restrictiilor de traffic din ultima perioada. Compania mama intentioneaza sa demareze procedura pentru faliment conform Articolului 11, care permite restructurarea datoriilor si protejarea companiei pe viitor.

Totodata, Hertz Global Holdings anunta ca in timpul procesului de restructurare, reteaua globala va ramane in intregime operationala pentru cele 3 (trei) branduri pe care le detine (Hertz, Thrifty/ Dollar and Firefly),  fara ca rezervarile sau programele de loialitate sa fie afectate.

Autotechnica Fleet Services SRL, parte a Grupului Elen Autohellas ATEE care detine dreptul de franciza in Romania si in 7 alte tari est-europene, nu intretine relatii de afiliere si nu detine titluri de valoarei cu Hertz Global Holdings. Astfel, grupul nu va simti un impact direct in urma deciziei de intrare in insolventa a Hertz Global.

Inchirierile pe termen scurt (principalul serviciu oferit de Hertz Global) reprezinta aproape 20% din activitatea Hertz Romania, si numai 16% la nivelul grupului, in timp ce 84% din veniturile consolidate ale grupului provin din inchirieri pe termen lung, comertul cu autovehicule noi si rulate. De asemenea, capitalul propriu al Grupului Autohellas ATEE a ajuns la € 294 mil la finele anului trecut, fapt ce ofera unul dintre cele mai mici graduri de indatorare pentru piata Europeana de Inchirieri Auto si Leasing Operational.

 

DESPRE HERTZ:

Hertz are peste 100 de ani experiență și este una dintre cele mai mari companii de închirieri auto din lume. Autotechnica Fleet Services este franciza Hertz, deținută de către Autohellas ATEE și care a intrat pe piața din România în 2007, o data cu preluare francizei Hertz, Firefly si Thrifty/Dollar.

Hertz România (Autotechnica Fleet Services) oferă servicii complete de închirieri auto, servicii de leasing operational și fleet management. Flota din România este compusă din peste 4000 autovehicule si autoutilitare ce acoperă o gamă largă de modele și grupe auto. Hertz România este una dintre companiile cele mai bine reprezentate la nivel național, fiind prezentă în 6 orașe: București, Cluj- Napoca, Constanța, Iași, Sibiu și Timișoara.

DATE DE CONTACT

Nume: Diana Scholtes
Functie: Marketing Specialist
Email: dscholtes@hertz.ro
Telefon: 730370784
Website: www.hertz.ro
Cuvinte cheie: inchirieri auto, leasing operational, Hertz

Alte Comunicate de presa de 1075 :