Import forta de munca

Pana nu demult Romania era clasificata ca o exportatoare neta de forta de munca relativ ieftina, pentru domenii ca agricultura sau constructii pentru tariile dezvoltate ale Vestului Europei.

De cativa ani trendul s-a inversat si Romania datorita dificultatilor economice proprii, a pretentilor salariale uneori exagerate, a lipsei de interes fata de munca si a exodului de dupa 2007, a inceput un sustinut import de forta de munca din tari precum Sri Lanka, Vietnam, China, Nepal sau Filipine.

Recrutarea personalului strain se face intr-un mod riguros de Agentiile care importa forta de munca, stabilind cu claritate capacitatiile individuale ale fiecarui doritor de munca in Romania.

Muncitorii straini beneficiaza in tara noastra de conditii de lucru si de viata bune, salarii ce depasesc cu mult ceea ce le este oferit in tariile lor de bastina, un program normal de lucru comparative cu alte tarii din Oriental Apropiat, unde  unii dintre ei au lucrat, oferind in schimb seriozitate, temeinicie, capacitate de efort indelungat.

La acestea se adauga cunoasterea limbii engleze si o adaptabilitate la schimbariile culturale dintre tara lor si Romania.

Deficitul fortei de munca este o problema majora in Romania, firme importante simtind asta pe pielea lor, de aceea Agentiile de recrutare a muncitorilor straini, a importului de forta de munca, devin tot mai importante pentru economia Romaniei. Refuzul de a vedea ca viitorul este cel al recrutarii muncitorilor din tari mai sarace decat Romania nu este benefic pentru nimeni.

Importul de forta de munca devine astfel o cale rationala pentru domenii cheie ale economiei romanesti. Nici un manager lucid nu poate trece cu vederea necesitatea importului de forta de munca, nici sistemul public de pensii nu trebuie sa ocoleasca importanta miilor de muncitori straini aflati deja in Romania.

Asa cum Occidentul a inteles importanta muncitorilor veniti din Estul Europei si a manifestat  deschidere pentru acestia, importul fortei de munca din Sud-Estul Asiei ar trebui sa comporte aceeasi deschidere de catre conducerea tarii noastre.

E inutila speranta unor guvernanti care din cand in cand isi indreapta privirea catre Diaspora romana  crezand ca vor reusi cu cateva promisiuni electorale sa intoarca acasa milioanele de romani plecati in alte tari si care si-au construit acolo o noua viata.

Acestia nu vor mai veni intr-un numar suficient pentru ca sa suplineasca locurile de munca neocupate din Romania. Si nu pe salariile romanesti. De aceea singura solutie viabila este – importul de forta de munca din Asia. Ii vom atrage pe straini cu aceleasi ideii cu care Vestul i-a atras pe romani: salarii mai bune, un sistem medical mai bun, conditii de trai mai bune decat au parte in tara lor.

Deja multi straini si-au exprimat dorinta de a lucra in tara noastra. In 2018 se vor elibera 7000 de premise de lucru pentru straini. Importul de forta de munca devine dintr-un subiect tabu, unul care trebuie sa preocupe pe toti factorii decizionali din politica sau economie.

Romania nu poate sa isi anuleze sansele durabile de dezvoltare asteptand intoarcerea lucratorilor din Spania, Italia sau Marea Britanie, cand solutia e clara: import forta de munca!

Pentru amanunte suplimentare accesati pagina web: http://www.recrutare-vietnam.ro/

DATE DE CONTACT

Email: office@recrutare-vietnam.ro
Telefon: 740795859
Website: http://www.recrutare-vietnam.ro
Cuvinte cheie: import forta de munca

Alte Comunicate de presa de 206 :