Instant Factoring, fintech-ul românesc de finanțare a facturilor companiilor mici, atrage o nouă finanțare externă de 6,3 milioane euro

București: 14.12.2021

Instant Factoring, fintech-ul românesc de micro-finanțare a companiilor mici, încheie o nouă rundă de finanțare externă de 6,3 milioane Euro, ridicând volumul total de capital disponibil la 12 milioane euro, atât pentru România, cât și pentru entitatea din Serbia, recent lansată. Scopul finanțării este asigurarea necesarului de capital pentru dezvoltarea companiei pe ambele piețe în anul următor.

”Noua rundă de finanțare ne va permite să creștem în cele două piețe și în același timp să investim în dezvoltarea de software și tehnologie pentru accelerarea proceselor digitale de business, precum și pentru dezvoltarea de noi produse financiare digitale și lărgirea ariei de capabilități”, spune Cristian Ionescu, CEO, Instant Factoring.

De la lansarea în 2018, Instant Factoring a beneficiat de mai multe runde de finanțare. Cea prezentă, de  6,3 milioane Euro, reprezintă o investiție de capital și împrumuturi din partea acționarilor existenți în proporție de 45% din total, și un împrumut adițional din partea creditorilor financiari din SUA în proporție de 55% din total, acesta din urmă destinat creșterii capitalului de finanțare a facturilor. Finanțarea atrasă ridică volumul total de capital disponibil (atât equity, cât și debt) al Instant Factoring la 12 milioane Euro pentru entitățile din România și din Serbia.

Instant Factoring oferă soluții digitale flexibile de finanțare afacerilor mici, care au nevoie de capital de lucru pentru rulajele lunare sau pentru dezvoltări punctuale, transformând în lichidități facturile aflate în termenul de plată, de la 7 la 90 de zile. Decizia de finanțare este luată într-un interval de 2 ore, iar în maxim 24 de ore clientul primește banii în cont. Tot procesul se desfășoară online, în mod transparent și digitalizat.

 

###

Despre InstantFactoring.com

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici și microîntreprinderilor și este membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Națională a României. Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, compania își propune să sprijine dezvoltarea micilor companii prin soluții de finanțare rapidă și facilă, cu ajutorul tehnologiei.

În 2021 Instant Factoring a câștigat premiul Cel Mai bun Factoring Digital pentru IMM-uri in Europa Centrală și de Est, acordat de SME Banking Club Europe.

Mai mult la: www.instantfactoring.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: June Communications
Functie: Media Relations
Email: comunicate@junecom.ro
Telefon: +40 743037222
Website: www.instantfactoring.com

Cuvinte cheie:

Fintech, Instant Factoring, Finanțare, 6.3 mil euro

Alte Comunicate de presa de June Communications:

În ultimii 2 ani, industria financiară globală a trebuit să se adapteze constant la ritmul rapid al digitalizării forțate determinat de pandemia COVID-19. A trebuit să depășească o mulțime de provocări: o trecere imediată la plăți fără contact, o nevoie severă
ORO, cel mai recent sortiment, conține o fuziune tropicală de mango și guava, cu adaos de cafeină naturală extrasă din planta de Guayusa.
Tarfin, liderul regional din domeniul finanțărilor în agricultură (agri-fintech) anunță intrarea pe piața din România.
Waterdrop lansează în România prima colecție în ediție limitată dedicată sportivilor și persoanelor pasionate de un stil de viață activ.
Singurul asigurator agricol specializat din România, Agra Asigurări, a anunțat   lansarea celei mai moderne polițe de asigurare dedicate fermierilor care vor să își protejeze munca împotriva secetei.