conturi in euro

Institutul Bucovina sprijină recrutarea și formarea de asistenți medicali, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Institutul Bucovina sprijină recrutarea și formarea de asistenți medicali, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

În contextul pandemic în care ne aflăm, sistemul medical duce în permanență lipsa personalului medical calificat. Este nevoie mai mult ca oricând de ajutor suplimentar, oameni curajoși și săritori, iar Institutul Bucovina, prin proiectele pe care le derulează, își continuă misiunea de a facilita formarea profesională a acestora.

În ceea ce priveşte voluntariatul, trebuie să punem în lumină parteneriatul public – privat şi anume, îndelunga colaborare dintre Institutul Bucovina şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Din anul 2011, în cadrul VOCSănătate – Voluntari pentru Sănătate, în baza unui acord de parteneriat de lungă durată, Institutul Bucovina organizează stagii de voluntariat în domeniul serviciilor de îngrijire medicală, astfel sprijinind unitățile medicale din comunitate care duc o lipsă acută de personal.

La ultimul apel de angajare din luna Noiembrie 2020, prin intermediul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, și-au depus dosarele 20 de candidați, dintre care 17 au fost acceptați pentru funcția de asistent medical generalist și 3 pentru asistent medical generalist debutant și au fost repartizați în secțiile balneofiziokinetoterapie, medicină internă, boli infecțioase și pneumologie.

Acești voluntari au fost recrutați în cadrul proiectului SEPAL – „Dezvoltarea unei platforme de angajare prin ucenicie”, având ca scop sprijinul tinerilor pentru învățare la locul de muncă prin stagii de evaluare, mentorat și mediere. Mai multe informații despre acest proiect sunt disponibile pe www.projectsepal.com.

Pentru ocuparea celor două categorii de posturi, condiția principală a fost deținerea unei diplome de școală postliceală sanitară, plus a unei vechimi în specialitate de minim 6 luni pentru asistenții medicali generaliști. Toți candidații îndrumați de Institutul Bucovina, au obținut experiența necesară în câmpul muncii, prin stagiile de voluntariat desfășurate în parteneriat cu Spitalul Județean. Pe parcursul acestora, voluntarii își dezvoltă nu doar abilitățile practice, ci învață și despre relaționarea cu pacienții, devinind mai receptivi la nevoile lor.

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina își desfășoară activitatea de aproape 15 ani, sprijinind dezvoltarea comunităților vulnerabile prin programe de învățare interculturală, cursuri de formare profesională, cât și prin organizarea unor activități de voluntariat pentru dezvoltarea abilităților de muncă.

Persoana de contact, responsabilă de activităţile de voluntariat din cadrul Organizaţiei Institutul Bucovina: Daniel Lungu, 0771273228, voluntar@bucovinainstitute.org.

Pentru a fi la curent cu activităţile desfăşurate de Institutul Bucovina, vă invităm să ne vizitaţi şi să apreciaţi pagina noastră de Facebook Organizaţia Institutul Bucovina (https://www.facebook.com/i.bucovina).

 

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Sanda Gafiuc:

Asociația Institutul Bucovina în a găzduit pe 18 octombrie 2024, în Suceava, la Galeria Zamca, vernisajul expoziției de pictură intitulată Vremuri și Valuri: Călătorii în acuarelă. Colecția este formată din 43 de lucrări semnate de artiștii Iulia și Ion Cârc
Asociația Institutul Bucovina în parteneriat cu Fundația Star of Hope România a organizat pe 11 octombrie 2024, în Botoșani, la AJOFM Botoșani, Centrul De Formare Profesională a Adulților al patrulea eveniment de informare din cadrul proiectului “Rădăcini soci
Dezbatere privind măsurile necesare pentru asigurarea unei educații incluzive pentru copiii din cătunul Țimpoceni, în cadrul proiectului „Împreună pentru o școală incluzivă”
Centrul Regional de Resurse pentru Organizații Neguvernamentale a distribuit în cadrul proiectului ”Împreună pentru o școală incluzivă”, în data de 16 aprilie 2024, kit-uri de igienă pentru familiile aflate în situații de dificultate din cătunul Țâmpoceni
Centrul Regional de Resurse pentru Organizații Neguvernamentale a distribuit în cadrul proiectului „Împreună pentru o școală incluzivă”, în luna februarie 2024, kit-uri cu îmbrăcăminte pentru copiii din cătunul Țâmpoceni, comuna Păltinoasa, județ Suceava.