Inteligenta artificiala in marketingul digital: Tendinte si bune practici pentru 2024

Inteligenta artificiala a depasit cu mult stadiul de tehnologie noua sau emergenta, in special in lumea marketingului digital. Un sondaj global realizat in 2022 a constatat ca aproximativ 90% dintre specialistii in marketing din 35 de tari diferite folosesc inteligenta artificiala intr-un fel sau altul in strategiile lor de marketing digital.

Cu atat de multe instrumente gratuite si low-cost disponibile, inlocuirea sau completarea fluxurilor de lucru de marketing umane cu AI este modalitatea nr. 1 de a deveni (a) mai productiv si (b) mai bun in intelegerea publicului dvs. si a modului in care sa ajungeti la acesta.

 

Tendinte: Inteligenta artificiala in marketingul digital
Acest articol exploreaza trei tendinte interesante si cele mai bune practici pentru implementarea AI in cadrul organizatiei dumneavoastra.

1. Inteligenta artificiala generativa
Multumita ChatGPT, AI-ul generativ ar putea fi cel mai fierbinte subiect din marketing in acest moment. AI-ul generativ implica utilizarea AI-ului pentru a crea continut din datele si intrarile existente. Exemple de instrumente de marketing GenAI includ:

Instrumente de creare de continut care utilizeaza AI pentru a scrie articole de blog, descrieri de produse si alte materiale colaterale scrise.
Software care genereaza imagini si videoclipuri pentru branding pentru videoclipuri explicative, postari in social media si grafice de blog
Chatbots care poarta conversatii cu clientii prin SMS, e-mail sau printr-o aplicatie de socializare
Nu mai putin de trei sferturi dintre specialistii in marketing de astazi folosesc AI generativ intr-un fel sau altul, fie ca este vorba de a suplimenta fluxul de lucru pentru crearea de continut, fie ca este un instrument de generare de lead-uri.

2. Personalizarea
AI creste personalizarea in marketing prin extragerea de continut si date in timp real pentru a crea experiente individualizate, bazate pe date, pentru fiecare client tinta. Pe intregul canal omnichannel, companiile pot folosi AI pentru a declansa e-mailuri personalizate, mesaje din social media, pop-up-uri pe site si chiar oferte intregi pe baza a ceea ce un client navigheaza sau a cumparat deja.

Cu ajutorul AI, comerciantii pot, de asemenea, sa analizeze cantitati mari de date despre comportamentul unui client. Acestia pot folosi aceste informatii pentru a dezvolta produse mai bune, pentru a-si imbunatati directionarea si mesajele pentru campaniile viitoare si pentru a raspunde cerintelor in continua schimbare ale clientilor.

3. Optimizarea cautarii vocale
Cautarea vocala a crescut in popularitate ca o modalitate prin care consumatorii pot gasi rapid informatii si face achizitii prin intermediul dispozitivelor mobile. Optimizarea continutului pentru cautarea vocala este 100% cruciala pentru intreprinderile care doresc sa ramana relevante si accesibile.

AI joaca un rol esential in optimizarea continutului pentru cautarea vocala. Intreprinderile o pot folosi pentru a analiza modelele de vorbire folosind procesarea limbajului natural (NLP) pentru a intelege modul in care vorbesc oamenii si frazele specifice pe care le folosesc atunci cand fac interogari vocale. Cu aceste date, puteti crea continut cu un ton si o structura mai conversationala, incorporand in acelasi timp cuvintele care faciliteaza intelegerea de catre asistentii vocali.

Cele mai bune practici pentru utilizarea AI in marketingul digital
Modul in care aplicati inteligenta artificiala in fluxul dvs. de lucru determina daca produceti continut de marketing excelent care converteste clientii sau continut mediocru care ii indeparteaza.

Nu inlocuiti oamenii cu AI: In timp ce costul redus face sa fie tentant sa va bazati in mare masura pe AI pentru eforturile dvs. de marketing (in special marketingul de continut), AI nu are capacitatea umana de a comunica cu publicul dvs. tinta. USP, brandingul si vocea dvs. provin toate de la scriitorii si designerii dvs. umani.
Folositi AI pentru a automatiza sarcinile de marketing: De exemplu, ChatGPT nu este grozav pentru a scrie continut de marketing, dar este capabil sa caute pe web. Folositi-l pentru a va reduce timpul de cercetare cu cateva ore (sau zile).
Angajati experti din industrie: Externalizarea eforturilor dvs. de marketing catre o echipa care cunoaste toate aspectele legate de AI va poate ajuta sa implementati tehnologia intr-un mod care sa se alinieze cu obiectivele afacerii dvs. si cu publicul tinta. Asigurati-va ca au experienta practica in industria dvs. (cum ar fi o agentie de marketing pentru cooperativele de credit).
AI in marketingul digital nu mai este ceva de speculat pentru un viitor indepartat. Este esentiala pentru orice afacere care doreste sa concureze pe calitate, targetare si eficienta in 2024. Daca ramaneti informat cu privire la cele mai recente tendinte si cele mai bune practici, puteti incorpora in mod eficient AI in fluxul de lucru de marketing si puteti vedea rezultate tangibile.

Mario Grigorescu este lider in cautarile organice Google ca si Consultant in Marketing Online si este Specialist SEO Certificat Google si MOZ, iar mai nou este lider de audienta pe platforma LinkedIn, cu o experienta de peste 15 ani, intr-o gama larga de sectoare de activitate, inclusiv: agentii, antreprenoriat, fashion, auto, caritate, servicii financiare, servicii funerare, sanatate, retail, turism, pharma, afaceri mici si mijlocii, bloguri sau publicatii online si comunicate de presa.
Actualmente ofera servicii profesionale de consultanta online si optimizare a motoarelor de cautare (SEO) sau a locatiilor de business in Google Maps (Local SEO) alaturi de strategii de promovare si crestera organica cu rezultate vizibile in Google inca din prima luna de colaborare.

Obtineti un Audit SEO Gratuit chiar acum!

DATE DE CONTACT

Nume: Mario Grigorescu
Functie: Consultant Marketing Online
Email: contact@agentpromovator.ro
Telefon: 0741919919
Website: https://agentpromovator.ro

Cuvinte cheie:

consultant marketing, consultant marketing online, consultanta, consultanta in marketing, marketing online, servicii marketing online, servicii marketing, seo, audit, audit seo, servicii seo, optimizare seo, consultanta seo, website seo consultant, servicii seo bucuresti, promovare site, promovare google, promovare magazin online, marketing seo, servicii optimizare seo, optimizare seo site, promovare site pe google, seo online marketing, optimizare site seo, inteligenta artificiala

Alte Comunicate de presa de Grigorescu Mario:

Iata ce trebuie sa stiti despre rolul inteligentei artificiale in marketingul digital si despre modul in care aceasta va poate avantaja afacerea.
Intr-o lume hiperconectata, valoarea unei retele profesionale puternice nu poate fi niciodata supraestimata. Daca nu sunteti sigur de unde sa incepeti, iata cateva sfaturi despre cum puteti utiliza LinkedIn pentru a construi o retea profesionala puternica.
Legat de informatii despre autism, astazi vorbeam cu o mamica a unui pusti de aproape 5 ani, diagnosticat cu autism, inrolata in programul AEP.
I-am rugat pe cativa dintre parintii care au aderat la programul AEP sa ne ofere o opinie a lor vis-a-vis de cum li s-a schimbat viata in relatie cu al lor copil diagnosticat cu autism. Pentru multi dintre ei a trecut un an de cand s-au apucat de "treaba".
Avand in vedere impactul pe care serviciile de marketing online il au asupra afacerilor si a cresterii acestora, francizele au inceput sa isi adapteze strategiile pentru a valorifica acest canal pentru propria crestere si extindere.