Intracom Telecom: Distincție internațională la WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards

Atena, Grecia – 16 septembrie 2022 – Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, anunță că a primit distinctia la categoria „Sustainable Growth/Circular Economy Award” (Sector Public) pentru proiectul Smart & Sustainable City pe care îl implementează în orașul Belgrad, Serbia. Ceremonia de decernare a premiului a avut loc miercuri, 14 septembrie, în Malaezia, în cadrul Conferinței mondiale de IT „WCIT 2022”.

Mai exact, orașul Belgrad, a demarat un plan pe termen lung, în mai multe etape, pentru a beneficia de tehnologiile avansate – IoT și AI in construirea unui oraș inteligent cu adevărat „holistic”. Accentul și prioritatea au fost acordate mediului și sustenabilitatii orașului.

Ca un prim pas, orașul Belgrad a decis să adopte noi tehnologii pentru a face față poluării fonice din oraș. Mai departe, orașul a trecut la modernizarea iluminatului cu tehnologie LED pentru a obține reduceri semnificative ale consumului, în timp ce, prin utilizarea contorizării inteligente, orașul reușește să monitorizeze îndeaproape consumurile relevante în timp real. In urmatoarea etapa, abordarea holistică a orașului inteligent include detectarea și măsurarea în timp real a poluării aerului, precum și prognozarea evoluției poluanților și a indicelui de calitate a aerului. Astfel, această etapă a proiectului implică o soluție completă care se extinde de la furnizarea și instalarea de stații meteorologice complexe până la aplicațiile IoT și AI necesare pentru lansarea la timp și orientată a acțiunilor de combatere a poluării aerului.

Intracom Telecom, în calitate de furnizor de tehnologie al acestui proiect, a acceptat provocarea și a livrat o soluție completă, care este perfect integrată cu platforma Smart City a companiei, uiTOP™, care monitorizează și analizează toți factorii critici ai unui oraș modern, oferind informații autorităților pentru a lua deciziile corecte, cu informațiile corecte, la momentul potrivit.

Dl. Anastasios Dimopoulos, vicepreședinte al Consiliului de Administrație în cadrul Intracom Telecom, a precizat:  Suntem mândri să primim un astfel de premiu internațional din partea renumitei asociații WITSA și ne simțim profund onorați pentru încrederea pe care ne-a acordat-o orașul Belgrad. Acest proiect este un exemplu viu al unui oraș inteligent care pune accentul pe protecția mediului și pe sustenabilitate, construind o soluție cuprinzătoare, în continuă evoluție și pregătită pentru viitor, abordând probleme reale și având un impact direct și pozitiv asupra vieții cetățenilor„.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Magda Mischie
Functie: Marketing & Communications Manager
Email: magdam@intrarom.ro
Telefon: 0212040960
Website: www.intrarom.ro

Cuvinte cheie:

smart city, intracom telecom

Alte Comunicate de presa de Mischie Magda:

Atena, Grecia - 05 octombrie 2023 Sistemele radio expuse sunt fabricate in Romania, la Intrarom
Compania este astăzi unul dintre cei mai importanți producători de sisteme radio din sud-estul Europei București, România - 28 septembrie 2023 - Intrarom, filiala românească a Intracom Telecom, anunța cu mândrie aniversarea a trei decenii de activitate.