Invitaţie la concursul „Școala fără violență e cool!“

Concursul se adresează şcolilor şi liceelor din municipiul Timişoara şi presupune elaborarea şi implementarea unei campanii vizuale / digitale, în vederea prevenirii și / sau combaterii violenței, în unitatea școlară aplicantă.

Vor fi selectate 5 idei de campanie, pe baza următoarelor criterii: impact anticipat, originalitate, sustenabilitate, număr de persoane implicate. Fiecare idee de campanie trebuie susținută de o echipă, la nivelul școlii, alcătuită din minim 5 persoane.

Fiecare campanie va avea un buget de 1645 lei. Pregătirea echipelor pentru implementarea campaniilor va avea loc în perioada 1 – 31 octombrie, iar derularea propriu-zisă a campaniilor în școli va fi în perioada 1 – 30 noiembrie 2019. CED va organiza ateliere de lucru cu fiecare din cele cinci echipe finaliste și va acorda asistenţă, pe tot parcursul desfăşurării concursului.

La sfârşitul competiţiei, vor fi decernate două premii: Școala fără violență și Cea mai eficientă echipă, în cadrul unui eveniment de promovare regional, care va reuni reprezentanți ai școlilor și liceelor din Timișoara, Inspectoratului Școlar Județean, organizații ale societății civile, mass media.

Unităţile şcolare, interesate să participe la acest concurs, sunt rugate să contacteze Centrul Euroregional pentru Democraţie, la telefon: 0356 40 11 39 sau 0772 233 440, e-mail: anaclaudia_leu@yahoo.com, pentru a solicita formularul de aplicare. Formularul trebuie completat și transmis până în data de 27 septembrie 2019. Persoană de contact: Ana Leu – Coordonator proiect.

Proiectul „Școala fără violență e cool!“ este implementat în perioada 2 septembrie – 31 decembrie 2019 şi are ca scop prevenția și combaterea fenomenului „bullying” (violența școlară), în unitățile de învățământ preuniversitar din Timișoara, cu implicarea directă a elevilor. Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

DATE DE CONTACT

Nume: Ana Leu
Functie: Manager programe
Website: www.regionalnet.org
Cuvinte cheie: violenta in scoli, concurs, bullying, Timisoara

Alte Comunicate de presa de 855 :