Ion Adrian Sandu este Mecanicul Anului 2022

Peste 100 de alți participanți, din cei 1500 înscriși, la toate cele 4 secțiuni, mecanică, diagnoză, vulcanizare și vopsitorie auto, au concurat în cadrul aceluiași eveniment și au dat tot ce au avut mai bun pentru a câștiga premiile puse la bătaie de organizatorul evenimentului, AD Auto Total.

 

Ion Sandu Adrian, 53 ani, Pitești, marele câștigător: „A fost un concurs palpitant, nu mă așteptam să ajung aici. E a treia oară când particip și prima oară când ajung în Finală. Lucrez în industrie de mulți ani, dar diagnosticare auto fac din 2003. Dacă ar fi să dau un sfat tinerilor din breaslă, ar fi să studieze mult și apoi să deschidă capota mașinii, să facă ei o defecțiune și apoi să încerce s-o repare. E o meserie care cere multă ambiție și atenție la detalii.” a declarat câștigătorul. Ion Sandu Adrian a triumfat la secțiunea Diagnoză auto, și a plecat acasă cu marele premiu al concursului, un Citroen C3.

 

Gabriel Zane, Director de Marketing AD Auto Total: „Unde ne sunt mecanicii auto? Iată că îi găsiți în toate colțurile țării, de la Suraia, până la Ulmeni, de la electricianul care a început în fabrică și și-a dedicat întreaga viață meseriei, la absolventul care abia întră în domeniu cu sete de învățare. Am avut ocazia să aducem pe scena concursului Mecanicul Anului oameni extrem bine pregătiți. Profesioniști în adevăratul sens al cuvântului, cu experiență de viață sau tineri pasionați și extrem de talentați, colegi de industrie care învață cu plăcere unul de la celălalt. Doi dintre câștigători, la secțiunea Mecanică și Vulcanizare, sunt foarte tineri, 24 și 26 de ani. Noi credem că România are meseriași pe care putem conta și pe care trebuie să-i respectăm, pentru că performanțele lor se traduc în siguranța noastră în trafic. AD AUTO TOTAL, lider al pieței de distribuție de piese auto în România, îi susține de peste 25 de ani pe acei profesioniști care-și practică meseria la superlativ.”

 

Anul acesta, concursul Mecanicul Anului a fost structurat în 4 categorii: diagnoză, mecanică, vulcanizare și (în premieră) vopsitorie auto! La probele preliminare s-au înscris peste 1500 de profesioniști din service-uri auto din toată România.

 

Petru Zuga (24 ani, Cugir), câștigătorul secțiunii de vulcanizare auto: „Mă bucur mult c-am participat, am avut o groază de emoții! Fac vulcanizare doar de anul trecut. Am terminat tot anul trecut Facultatea de Autovehicule Rutiere, la Brașov, iar acum sunt la Master și în viitor vreau să-mi deschid propriul service auto.”

 

Hunor Bege (26 ani, Harghita), câștigătorul secțiunii de mecanică auto: „Fac meseria asta de mult timp, tatăl meu are un service din ‘94 și am crescut între automobile. De la el am învățat să fiu precis și să nu dau din mâna mea ce nu aș prelua eu în calitate de client.”

 

Viorel Diaconescu (41 ani, Olt), câștigătorul secțiunii de vopsitorie auto: „Pentru mine e ceva WOW să fiu câștigător în fața a câtorva sute de oameni și aplaudat, deoarece sunt un om simplu. A fost o experiență unică și sper să mai am parte de astfel de experiențe. Sunt vopsitor de 22 de ani, am început de la 0. La 19 ani a trebuit să bat din ușă-n ușă să mă angajez să câștig un ban. Voiam să mă fac mecanic auto, dar service-ul la care m-am dus nu aveau post liber decât pentru vopsitor auto. E o meserie care nu va dispărea niciodată, pentru că mașinile cum se vopsesc acum se vor vopsi și peste 10 ani.”

 

Câștigătorii de la secțiunea MECANICĂ și VOPSITORIE au primit un cec în valoare de 2000 EUR, iar câștigătorul la secțiunea de VULCANIZARE a primit un cec în valoare de 1000 EUR.

 

MECANICUL ANULUI 2022 este un eveniment susținut de BOSCH, CASTROL, HENGST (DIAMOND partners), VALVOLINE (Platinum partner), ATE, TEXA (Gold Partner).

 

AD AUTO TOTAL s-a născut din pasiune și dedicație pentru domeniul auto, cu capital 100% românesc. Beneficiind de o rețea de distribuție rapidă, cu densitate mare, cu prezența și extindere continuă la nivel național, AD AUTO TOTAL este unul dintre principalii importatori si distribuitori de piese auto din România.

 

Urmărește-ne pe: https://www.facebook.com/MecaniculAnului

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Mecanicul Anului 2022, moto, auto, masina, mecanic, diagnostician, vopsitor, vulzanizator

Alte Comunicate de presa de Tănasă Mirela:

Pentru prima dată în România, rap-ul se ia la întrecere cu electro, la Red Bull SoundClash, pe 23 mai, la Romexpo. Connect-R și Șuie Paparude sunt artiștii care se pregătesc pentru cea mai creativă competiție muzicală: 2 scene față-n față, 4 runde provocatoare
Pe 23 mai, Red Bull SoundClash, bătălia muzicală a anului, se întoarce la Romexpo cu cea de-a 6-a ediție. Două scene față-n față, doi artiști reprezentând genuri muzicale complet diferite, un singur învingător ales de public.
Ediția din acest an a concursului MECANICUL ANULUI și-a desemnat câștigătorii. Marele trofeu rămâne la Cluj-Napoca, locul unde a avut loc și finala națională aseară, pe 18 noiembrie.
Pe 18 noiembrie va avea loc la Galleria 28 din Timișoara vernisajul expoziției „HAND(S)”, o expoziție tematică dedicată lui Doru Covrig (1942-2022), artist de origine română care a trăit și a lucrat în Franța.
Bătălie strânsă între cei mai iscusiți reparatori auto din România: încep înscrierile la concursul național Mecanicul Anului!