Lansare proiect Antitrafic Net Botoșani

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Suceava. Acest proiect este cofinanțat de către Consiliul Județean Botoșani.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea unui set de activități educaționale inovative cu rol de informare și conștientizare a tinerilor din școli și licee, crearea unor materiale informative și organizarea unor activități de instruire a personalului didactic în vederea prevenirii traficului de persoane în rândul tinerilor aparținând unor comunități vulnerabile expuse acestui fenomen.

Printre rezultatele proiectului se numără: implicarea a cel putin 50 de cadre didactice, pentru a oferi suport în prevenirea și combaterea traficului de persoane la nivelul județului Botoșani; organizarea unor activități extracuriculare cu rol de informare și conștientizare pentru 4000 de elevi și tineri din școlile botoșănene; dezvoltarea unei rețele online de cooperare în vederea prevenirii și combaterii fenomenului de trafic de persoane.

Pentru implementarea acestor activități se vor încheia parteneriate de colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani, Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani și cu alte organizații care vor avea un rol activ în cadrul proiectului.

Astfel, proiectul ”Antitrafic Net Botoșani, a fost lansat pe pe 30 Mai 2018, la sala Ștefan Luchian din cadrul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, în cadrul ședinței Echipei Interinstituționale de Lucru pentru realizarea cooperării în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane la nivelul județului Botoșani.

Pentru informaţii suplimentare puteți să ne contactați prin email: clara@dorohoi.com, telefon: 0744600428, coordonator proiect Alexandra Bucur Nichilciuc.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: instruire, antitrafic,

Alte Comunicate de presa de 307 :