Lansarea LIVRESQ – platformă integrată pentru publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor școlare digitale

S.C. ASCENDIA S.A. anunță finalizarea implementării proiectul Servicii inovative pentru publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor școlare, în baza contractului de finanțare nr 89/09.08.2017, încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene – în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (POC) – și cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale – în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate.

Proiectul a fost finanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicației (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Acțiunea 2.2.1 – ”Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”. Obiectivul general al proiectului a fost realizarea unei platforme integrate pentru publicarea, editarea, consultarea și gestiunea online a manualelor școlare digitale.

Valoarea totală contractată a proiectului a fost 2.891.448,58 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a fost de 2.252.920.08 lei – echivalentă cu 79.78% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Ca urmare a implementării proiectului, Ascendia S.A. a realizat un produs inovativ, LIVRESQ, o platformă ce permite dezvoltarea și publicarea de materiale educaționale în format digital interactiv, într-un mod facil, fără a fi nevoie de cunoștințe de programare. Este o platformă online full responsive, adaptată lucrului pe o multitudine de terminale și ecrane, de la desktop la smartphone. Platforma poate fi accesată la adresa https://editor.livresq.com/.

S.C. ASCENDIA S.A. este o companie producătoare de software educațional, fiind cunoscută atât pentru manualele digitale și seria de produse Timlogo, EduTeca și Dacobots destinate copiilor, cât și pentru serviciile de dezvoltare de module educaționale personalizate pentru sistemele de eLearning ale companiilor private.

DATE DE CONTACT

Nume: Lazar Gabriel
Functie: Manager proiect
Email: gabriel.lazar@ascendia.ro
Telefon: 751132833
Website: livresq.com
Cuvinte cheie: manual digital, produs inovativ, editare, IT&C, educație

Alte Comunicate de presa de 812 :