Lansarea proiectului „România Întregită – Primul Centenar” în Republica Moldova

Fundația CREATIW anunță lansarea oficială a poiectului  România Întregită – Primul Centenar  în cadrul  conferinței pastoral misionare „2018. Anul omagial al unității de credință și neam. Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri de la 1918”,   desfășurată la Unversitatea de Stat „B.P.Hasdeu” din Cahul, organizată de către Mitropolia Basarabiei, Episcopia Basarabiei de Sud în colaborare cu Secția Generală de Învățământ Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Evenimentul a avut loc pe 12 noiembie 2018, în sala de festivități a Universității, cu participarea unui numeros public (profesori de istorie din judetul Cahul, preoți din parohiile episcopiei Basarabiei de Sud,  studenți și profesori ai Universității „B.P.Hasdeu”).

Ședința a fost prezidată de Preasfinția Sa, Episcopul Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud,  care a evocat rolul învățătorimii și a preoțimii în mișcarea de eliberare națională, acum 100 de ani. Cronica Marii Uniri, precum și lupta diplomatică privind recunoașterea intergrității statului național român la conferința de pace de la Paris a fost  fost prezentată de către conf.univ.dr. Rodica Ursu Naniu, care a vorbit auditoriului si despre proiectul fundației Creatiw, prin care românii de pe toate meridianele au posibilitatea descărcării gratuite, de pe siteul www.romaniaintregita.ro, a panourilor informativ-interactive dedicate Centenarului Marii Uniri.

Nume: Gina
Functie: Redactor
Email: rotarugina@gmail.com
Cuvinte cheie: ONG, Fonduri Europene, Primul Centenar, Romania Intregita, fundatia Creatiw