Lansarea volumului “Olga sau Întoarcerea la Țibănești”

Invitați, alături de autorul francez Henri de Grandmaison sunt: arh. Serban Sturdza, Ruxandra Racoviță, arh. Alexandru Beldiman.

Moderator: Silvia Colfescu.
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Olga sau întoarcerea la Țibănești”
Acțiunea acestui roman se petrece în contextul istoric al trecerii violente de la luminoasa epocă interbelică la “epoca de aur”, așa cum a fost această trecere resimțită de familiile aristocrate ale României. Decăderea financiară și socială nu a atras și decăderea morală a românilor de familie bună. Pe unii greutățile i-au doborât prin depresie, pe alții i-au făcut mai puternici, niște supraviețuitori. În ciuda suferințelor pe care personajele trebuie să le experimenteze în această carte, există un final fericit ce restabilește dreptatea – căderea comunismului și recuperarea averii abuziv răpite de stat.

“Olga sau întoarcerea la Țibănești” este o carte de ficțiune, inspirată parțial din amintirile Olgăi Racoviță, amintiri povestite scriitorului francez Henri de Grandmaison. Cartea a apărut cu ani în urmă în Franța, iar acum este tradusă în limba română și publicată la Editura Vremea.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: Editura Vremea, Olga Racoviță, Librăria Humanitas – Cișmigiu, Henri de Grandmaison

Alte Comunicate de presa de 237 :