conturi in euro

Liceenii vor merge din nou gratuit la muzee printr-un proiect dedicat lor

Începe ediţia cu numărul 12 a proiectului 5 licee 5 muzee, dedicat elevilor din Bucureşti. Lansarea va avea loc miercuri, 27 februarie, ora 11:00, la Colegiul Tehnic Mihai Bravu.

 

Devenit tradiţie pentru şcolile din capitală, 5 licee 5 muzee este un proiect educaţional pentru elevii de liceu, prin care se încurajează participarea tinerilor la manifestări culturale. Până în luna iunie, elevii din alte cinci licee vor beneficia de vizite gratuite la cinci muzee din Bucureşti, fiind provocaţi şi la un concurs online de cultură generală.

 

ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, împreună cu cele cinci muzee partenere care au dat curs invitaţiei de a-şi deschide porţile pentru liceeni, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică – Minovici, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I, vă invită să dăm startul împreună celei de a 12-a ediţii 5 licee 5 muzee.

La ediţia de anul acesta a proiectului 5 licee 5 muzee, ce se va desfăşura în perioada februarie – iunie 2019, vor fi implicaţi alţi 250 de elevi din alte 5 licee din Bucureşti: Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Colegiul Naţional Victor Babeş, Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti şi Colegiul Tehnic Mihai Bravu, gazda evenimentului de lansare.

 

Cele 5 muzee partenere pentru această ediție, care îi vor provoca pe liceeni la concursul online de cultură generală sunt: Muzeul de Artă Veche Apuseană Ing. Dumitru Furnică – Minovici, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I.

 

În cadrul conferinţei de deschidere a proiectului, se va lansa şi un al doilea concurs pentru elevi. Tinerii sunt încurajaţi să contribuie la o pagină cât mai activă pe site-ul web al unei reţele de socializare, astfel încât fiecare liceu să reuşească să promoveze unul dintre muzeele partenere, prin activităţile educaţional-culturale la care vor lua parte pe parcursul acestui proiect. Astfel, le vor trezi apetitul pentru a vizita muzee cât mai multor colegi, profesori sau prieteni.

 

Lansarea celei de a 12-a ediţii 5 licee 5 muzee va avea loc alături de elevii şi profesorii implicaţi în etapa actuală, precum şi împreună cu reprezentanţi ai celor 5 muzee partenere, care le vor aduce în atenţie elevilor temele vizitelor ghidate de anul acesta.

Evenimentul este organizat şi susţinut de ECDL ROMANIA cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, al Primăriei Municipiului Bucureşti şi al celor 5 muzee partenere.

 

5 licee 5 muzee şi-a propus să declanşeze mai întâi în rândul tinerilor o epidemie socială de vizitare a muzeelor, sub forma unui concurs între 5 licee din capitală. Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor cât şi a profesorilor şi astfel, organizatorii împreună cu partenerii au fost încurajaţi să continue. Acum, înainte de  startul celei de a 12-a ediţii, 2 750 de liceeni din 55 de şcoli bucureştene deja s-au bucurat de oportunităţile oferite de proiect, urmând să li se alăture alţi 250 de elevi şi încă 5 licee prin această ediţie.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Irinuca Vaduva:

Uniunea Europeană face un pas major spre reglementarea utilizării inteligenței artificiale prin AI Act, impunând cerințe clare pentru AI literacy. Începând cu 2 februarie 2025, toate organizațiile care dezvoltă sau utilizează sisteme de inteligență artificială
3DUTECH a lansat pentru toți elevii și profesorii din România un nou Concurs național de tehnologii digitale inovatoare. Cele mai creative proiecte care vor îmbina Inteligența Artificială, modelarea și printarea 3D și robotica vor fi premiate. Înscrierea este
Campania EDUTECH - Modelează viitorul. Printează-l 3D! anunță până în iunie 2024 a șasea ediție a proiectului pentru meseriașii viitorului și concursul național de 3D printing & robotics, dedicat elevilor și profesorilor din România.
Într-o inițiativă de a transforma educația digitală și a asigura pregătirea adecvată a elevilor, profesorilor, funcționarilor publici și angajaílor din companii, ECDL Romania, liderul național în certificarea competențelor digitale, integrează tehnologii AI.
Educația de astăzi nu mai poate fi limitată la tradiționalele manuale și table cu cretă. După experiența foarte grea din pandemie, profesorii au acum o oportunitate excelentă de a-și dezvolta abilități IT, fără să fie afectați financiar.