Mamele speciale fac sport

Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță finalizarea proiectului „Mamele speciale fac sport”, dedicat mamelor copiilor cu dizabilități severe din municipiul Ploiești și împrejurimi. Scopul proiectului a fost acela de a îmbunătăți calitatea vieții acestora, dar și starea de bine fizică, psihică și emoțională, adresând nevoia de valorificare pe plan personal a femeilor. Acest proiect a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociația Act for Tomorrow.

În cadrul proiectului, 30 de mame ale copiilor cu dizabilități au participat la antrenamente de fitness, workshopuri tematice de nutriție și impact al stării de bine a mamei asupra familiei, într-un mediu propice în care și-au putut dezvolta interesele personale, noi relații sociale și activități care le-au adus bucurie și împlinire.

Proiectul „Mamele speciale fac sport” a venit în întâmpinarea nevoii de a produce schimbări în rutina mamei, prin practicarea fitness-ului, alături de femei aflate în situații similare. Practicarea activităților sportive, în special pentru femei, insuflă încredere în forțele proprii, atrage beneficii pentru sănătatea fizică, psihică și emoțională și contribuie la menținerea unei stări de bine. De asemenea, sportul poate promova o stare mentală pozitivă, reducerea stresului și anxietății și poate aduce beneficii sociale, oferind oportunități de socializare, interacțiune și formare de prietenii.

Proiectul a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

„Am finalizat proiectul cu regret ca nu am convins timpul să stea în loc. Am văzut pe parcursul derulării antrenamentelor multă energie pozitivă, nerăbdare din partea participantelor de la o întâlnire la alta, le-am simțit relaxate și dornice. Au fost momente când ne-au declarat că timp de o oră, cât au avut antrenament, nu s-au gândit la nimic, ci pur și simplu au trăit experiența și momentul cu maximă intensitate. Pentru noi aceste mărturisiri sunt dovada că proiectul și-a atins scopul.

Întâlnirile și discuțiile din cadrul workshop-urilor au adus informații valoroase și de actualitate, și au fost deopotrivă propice pentru crearea sau întărirea relațiilor de cunoaștere și împrietenire. Scoaterea din rutina zilnică și practicarea de activități fizice alături de alte persoane aflate în situații similare le-a insuflat mamelor copiilor cu dizabilități severe încredere în forțele proprii, a adus beneficii pentru sănătatea fizică, psihică și emoțională, a crescut sentimentul de apartenență într-un grup și a oferit timp pentru socializare și relaxare.’’, a declarat Elena Nastasia-Constantin, președintele organizației.

 

Contact
Nume: Elena Nastasia-Constantin
Funcție: Coordonator Programe
Număr de telefon: 0722.218.368
Adresă de e-mail: atdpu@yahoo.com

Despre Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman:
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman este o organizație neguvernamentală, care a fost înființată în anul 2021 din dorința de a aduce împreună copii, tineri și adulți cu și fără dizabilități, părinți și bunici, prieteni și voluntari, pentru a promova conceptul de incluziune și pentru a crea căi optime de dezvoltare și atingere a potențialului maxim de către fiecare individ.

Evoluția proiectului poate fi urmărită pe paginile de Facebook și Instagram ale acesteia.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Elena Nastasia-Constantin
Functie: Coordonator programe
Email: atdpu@yahoo.com
Telefon: 0722218368

Cuvinte cheie:

dizabilitate, fitness, sport, Ploiesti, stare de bine

Alte Comunicate de presa de Nastasia-Constantin Elena:

Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță finalizarea proiectului „Mamele speciale fac sport", dedicat mamelor copiilor cu dizabilități severe din municipiul Ploiești și împrejurimi.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman anunță lansarea proiectului „Țintim spre vârf", dedicat tinerilor cu sindrom Down din municipiul Ploiești și împrejurimi.
Asociația Terapii pentru dezvoltarea potențialului uman vizează îmbunătățirea calității vieții a 30 de mame de copii cu dizabilități severe, a stării de bine fizice, psihice si emotionale prin antrenamente de fitness.