Migrena este pricipala cauză de dizabilitate la tinerele femei. Tu ce știi despre migrenă?

Asociația CREDU – Creative Education, în parteneriat cu Headache Society România, Societatea de Neurologie din România și Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, a organizat marți, 12 septembrie 2023, la Sensio Living Bucuresti conferința de presă cu tema „Actualități în tratamentul migrenei”, dedicată conștientizării migrenei în România,.

 

Conferința a cuprins rezultatele studiului la nivel național despre nevoile pacienților cu migrena din tara noastră, prezentat de Cristina Vladau, Neuro Pațient Advocate, manager proiect Despre migrena.

 

Au conferențiat pe tema migrenelor (diagnosticare, tratament, management, actualități): Dr. Adina Roceanu – președinte Headache Society Romania și medic primar neurolog specializat în migrenă, Spitalul Universitar de Urgență București, Dr. Florina Anca Antochi – medic primar neurolog, Spitalul Universitar de Urgență București, Dr. Marina Pîrcălabu – medic de familie, Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, Dr. Cristina Pomeran – neurolog pediatru, Spitalul Obregia (TBC). Despre impactul psiho-emoțional al persoanelor diagnosticate cu migrena a vorbit in rubrica „Vocea pacientului”Daliana Bogioagă, psiholog.

 

Despre campania de conștientizare a migrenei în țara noastră

 

Conferință se înscrie în campania de conștientizare a migrenei în țara noastră, organizată cu ocazia Zilei de Conștientizare a Migrenei, MigraineAwarenessDay2023, marcată pe 12 septembrie 2023. Detalii campanie: https://www.despremigrena.ro. Aceasta campanie se desfășoară în perioada iulie – decembrie 2023 având adresabilitate națională, targetul fiind persoanele afectate de migrenă, aparținătorii și publicul larg.

 

Despre studiul  la nivel național, adresat persoanelor cu migrenă

 

Campania cuprinde realizarea unui studiu, la nivel național, adresat persoanelor cu migrenă, pentru evidențierea nevoilor neacoperite acestora, în țara noastră.

 

Despre Ziua de Conștientizare a Migrenei

 

Ziua de Conștientizare a Migrenei este celebrată anual la nivel european pe 12 septembrie! Anul acesta, Asociația CREDU în parteneriat cu Headache Society România atrage atenția asupra acestei afecțiuni neurologice, mult sub-recunoscute, sub-diagnosticate și sub-tratate în țara noastră, cu un impact profund la nivel personal și social, ea interferând cu educația, cariera sau activitățile sociale.

 

Despre Credu – Creative Education

 

Asociația Credu – Creative Education a fost înființată din dorință de a promova conceptul de educație creativa în sănătate. În ultimii ani, s-a dedicat organizării unor serii de proiecte online și offline adresate adulților sau copiilor ce au avut că obiectiv informarea și conștientizarea unor teme importante din domeniul sănătății https://credu.ro/

 

Despre concursul “Vorbește despre migrenă!

 

Pentru a permite accesul unui public cât mai numeros la informații referitoare la migrena,  a fost organizat în cadrul campaniei, concursul “Vorbește despre migrenă! Acesta este adresat persoanelor cu migrenă și aparținătorilor, care sunt invitați să prezinte povestea proprie despre „viața cu migrenă în România”.

 

Detalii despre concurs: https://www.despremigrena.ro/concurs-vorbește-despre-migrena/

 

Detalii referitoare la conferinta: https://youtu.be/qIba9vq4Uyk

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Website: https://www.despremigrena.ro/materiale-conferinta-2023/

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Marin ioana:

Sezonul trecut, 4 echipe ne-au reprezentat țara cu brio la Campionatul Mondial din SUA, aducând acasă nu mai puțin de 6 premii.
Cu toamna isi face prezenta simtita, este momentul potrivit pentru a incepe sa-ti reinventezi garderoba pentru a face fata temperaturilor mai blande ale acestui anotimp.
Într-o inițiativă unică, designerii de interior din întreaga țară se pregătesc să ofere o incursiune fascinantă în lumea designului de interior.