Migrena este pricipala cauză de dizabilitate la tinerele femei. Tu ce știi despre migrenă?

Asociația CREDU – Creative Education, în parteneriat cu Headache Society România, Societatea de Neurologie din România și Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, a organizat marți, 12 septembrie 2023, la Sensio Living Bucuresti conferința de presă cu tema „Actualități în tratamentul migrenei”, dedicată conștientizării migrenei în România,.

Conferința a cuprins rezultatele studiului la nivel național despre nevoile pacienților cu migrena din tara noastră, prezentat de Cristina Vladau, Neuro Pațient Advocate, manager proiect Despre migrena.

Au conferențiat pe tema migrenelor (diagnosticare, tratament, management, actualități): Dr. Adina Roceanu – președinte Headache Society Romania și medic primar neurolog specializat în migrenă, Spitalul Universitar de Urgență București, Dr. Florina Anca Antochi – medic primar neurolog, Spitalul Universitar de Urgență București, Dr. Marina Pîrcălabu – medic de familie, Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, Dr. Cristina Pomeran – neurolog pediatru, Spitalul Obregia (TBC). Despre impactul psiho-emoțional al persoanelor diagnosticate cu migrena a vorbit in rubrica „Vocea pacientului”Daliana Bogioagă, psiholog.

Despre campania de conștientizare a migrenei în țara noastră

Conferință se înscrie în campania de conștientizare a migrenei în țara noastră, organizată cu ocazia Zilei de Conștientizare a Migrenei, MigraineAwarenessDay2023, marcată pe 12 septembrie 2023. Detalii campanie: https://www.despremigrena.ro. Aceasta campanie se desfășoară în perioada iulie – decembrie 2023 având adresabilitate națională, targetul fiind persoanele afectate de migrenă, aparținătorii și publicul larg.

Despre studiul  la nivel național, adresat persoanelor cu migrenă

Campania cuprinde realizarea unui studiu, la nivel național, adresat persoanelor cu migrenă, pentru evidențierea nevoilor neacoperite acestora, în țara noastră.

Despre Ziua de Conștientizare a Migrenei

Ziua de Conștientizare a Migrenei este celebrată anual la nivel european pe 12 septembrie! Anul acesta, Asociația CREDU în parteneriat cu Headache Society România atrage atenția asupra acestei afecțiuni neurologice, mult sub-recunoscute, sub-diagnosticate și sub-tratate în țara noastră, cu un impact profund la nivel personal și social, ea interferând cu educația, cariera sau activitățile sociale.

Despre Credu – Creative Education

Asociația Credu – Creative Education a fost înființată din dorință de a promova conceptul de educație creativa în sănătate. În ultimii ani, s-a dedicat organizării unor serii de proiecte online și offline adresate adulților sau copiilor ce au avut că obiectiv informarea și conștientizarea unor teme importante din domeniul sănătății https://credu.ro/

Despre concursul “Vorbește despre migrenă!

Pentru a permite accesul unui public cât mai numeros la informații referitoare la migrena,  a fost organizat în cadrul campaniei, concursul “Vorbește despre migrenă! Acesta este adresat persoanelor cu migrenă și aparținătorilor, care sunt invitați să prezinte povestea proprie despre „viața cu migrenă în România”.

Detalii despre concurs: https://www.despremigrena.ro/concurs-vorbește-despre-migrena/

Detalii referitoare la conferinta: https://youtu.be/qIba9vq4Uyk

Website: https://www.despremigrena.ro/materiale-conferinta-2023/

Alte Comunicate de presa de Marin ioana:

Lewis Hamilton a purtat jacheta supradimensionată Aiden din denim, combinată cu blugi baggy carpenter, ambele din colecția Archive.
Datorită farmecului lor inconfundabil, trandafirii au captivat imaginația umană de-a lungul secolelor.
Apeluri mai clare în locuri aglomerate prin îmbunătățirea blocării zgomotului de fundal pentru Jabra Elite 10; ANC și HearThrough îmbunătățite pentru reducerea zgomotului provocat de vânt pentru Jabra Elite 8 Active
Vara și-a intrat pe deplin în drepturi și valurile de căldură se răsfrâng, stabilind temperaturi ridicate record în unele regiuni.
Tommy Hilfiger prezintă colecția și campania de vară 2024, aleasă cu atenție de către Sofia Richie Grainge, un simbol global al stilului.