Misiune pentru sănătatea mentală – grup de sprijin pentru persoanele vulberabile în perioada de carantină

”Misiune pentru sănătatea mentală – grup de sprijin pentru persoanele vulnerabile în perioada de carantină” este proiectul implementat de Asociația Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere, finanțat prin programul Start ONG lansat de Kaufland România și implementat de Act for Tomorrow.

Scopul proiectului Misiune pentru sănătatea mentală este de a oferi sprijin emoțional miilor de persoane aflate în condiții de stres, generat de profesie sau la nivel personal în această perioadă care ridică multiple provocări tuturor.

În următoarele 3 luni se vor derula activități punctuale pentru a convinge că atitudinea pozitivă este cea care va contribui la depășirea situațiilor de criză:

  • Consilierea psihologică a 40 de persoane din categorii sociale aflate în risc în perioada pandemiei. Vor fi organizate patru grupuri de sprijin coordonate de doamna psiholog Raluca Mihai. Beneficiarii vor fi selectați, având prioritate cei care locuiesc în România, în zone rurale sau comunități mici unde accesul la un specialist psiholog este dificil.
  • Informarea a 2.000 de persoane privind soluțiile pentru asigurarea sănătății mentale, prin intermediul postărilor Vitamina de pozitivism de pe blogul Asociației și social media.

Beneficiarii proiectului sunt persoane care au nevoie de consiliere, cu accent pe următoarele grupuri: cadre medicale, cadre didactice, persoane aflate în izolare sau carantină, persoane concediate ca urmare a pandemiei, șomeri tehnici, în această ordine. Proiectul se va implementa exclusiv în mediul online.

https://asociatiapro.ro/vitamina este locul în care vom posta Vitamina de Pozitivism, dar și noutăți cu impact asupra sănătății mentale. Vom păstra legătura cu miile de români în dificultate prin intermediul grupului de facebook destinat proiectului Misiune pentru sănătate mentală, dar și pe pagina noastră https://www.facebook.com/reteauaEDU.ro.

”Ne dorim ca prin implementarea proiectului să ajungem la cei care au nevoie de mai mult sprijin în această perioadă diferită de tot ceea ce am trăit cu toții până acum. Ne dorim ca îndemnurile la a ne păstra optimismul să nu devină un clișeu, ci un mod de viață. Și pentru aceasta o avem alături pe Raluca Mihai, psiholog, care va coordona grupurile de sprijin și va împărtăși soluții de gestionare personală a stresului cauzat de pandemie și izolarea socială. Vitamina de pozitivism ne va însoți pe toată perioada de derulare a proiectului și ne va asigura oaza de optimism de care avem atât de mult nevoie” – Lucia Panea, Manager proiect ReteauaEDU.ro.

”Suntem cu toții de acord că perioada pe care o trăim este una fără pereche pentru generațiile actuale. Toată activitatea mea profesională mi-a confirmat că echilibrul emoțional – sănătatea mentală sunt de la fel de mare preț ca și sănătatea noastră fizică. Iar ceea ce experimentăm acum le pune la încercare. Desigur că izolarea și distanțarea socială ne afectează pe toți, însă există câteva categorii mai vulnerabile. De aceea, grupurile de sprijin care vor fi formate se vor concentra pe acele categorii care sunt mult mai afectate acum prin natura profesiei sau prin efectele economice. Iar pentru noi toți ceilalți pregătim Vitamina de pozitivism, o resursă de informații utile legate despre cum ne putem păstra echilibrați ” – Raluca Mihai, Psiholog, SăCreștemFrumos.

Start ONG este un program de finanțare lansat de către Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Asociația Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere este o organizație non-guvernamentală înființată în 2009, care implementează programe digitale și de sprijinire a comunităților din România și Republica Moldova. Din 2010 administrează ReteauaEDU.ro, cea mai mare rețea de platforme școlare eLearning, și creează programe de formare digitală adresate cadrelor didactice. Oferim în mod gratuit comunității educaționale cursuri, webinarii, concursuri, resurse și sprijin pas cu pas.

DATE DE CONTACT

Nume: Lucia Panea
Functie: Manager proiect
Email: lucia.panea@reteauaedu.ro
Telefon: 722
Website: www.asociatiapro.ro
Cuvinte cheie: grup de sprijin

Alte Comunicate de presa de 1042 :