“Mobilitate și protecție juridică în era digitală” – Prima Conferința internațională a Camerei Notarilor Publici București

Conferința a fost deschisă de președintele Camerei București, doamna Laura Badiu, urmată de discursurile invitaților, doamna Corina-Alina Corbu, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, doamna Laura-Iuliana Scântei, judecător al Curții Constituționale, domnul Dumitru-Viorel Mănescu, Președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

”Notarii sunt primii care trebuie să facă față modificărilor legislative ample, complexe, repetate, inclusiv în materii sensibile, înainte ca doctrina și jurisprudența să își spună cuvântul. Am vrut să înțelegem mai bine perspectiva teoretică asupra acestor probleme, dar și să vedem modele de bune practici ale colegilor notari din alte state europene și din afara spațiului european cu privire la teme dificile ce ne frământă pe toți, generate în principal de mobilitatea extraordinară a persoanelor din ultimii ani dar și de evoluția digitală a societății noastre.”, a menționat in intervenția sa, dna. Laura Badiu, președintele Camerei București.

Prezent în prima parte a Conferinței, domnul Peter Stelmaszczyk, președintele Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeană a remarcat actualitatea temelor dezbătute: regimurile matrimoniale, efectele hotărârilor CEDO și CJUE asupra practicii notariale, înregistrarea actelor întocmite de notari din alte state în registrele naționale, protecția adulților vulnerabili precum și digitalizarea. De altfel, ultimele două teme constituie și priorități ale organizației europene a notarilor.

”Tema generală a acestei conferințe, „Mobilitatea și protecția juridică în era digitală”, nu ar putea fi mai actuală. Globalizarea și digitalizarea sunt evoluțiile definitorii ale acestui secol – cu cel mai mare impact asupra societății noastre.”, a declarat dl. Peter Stelmaszczyk, președintele Consiliului Notariatelor din Uniunea Europeană.

Temele structurate în 3 paneluri au fost prezentate de speakeri din România, Europa dar și din afara spațiului european: Prof. Dr. Camelia Toader, Conf. dr. Cristina Nicolescu, Dr. Krzysztof Pacuła, Drd. Mounia El Bahja, Prof. Dr. Cristina González Beilfuss, Dr. Ioana Olaru, Not. Cécile Sainte-Cluque, Drd. Carmen Dima, Not. Marianne Sevindik, Dr. Felix Odersky, Prof. Dr. Răzvan Rughiniș, Prof. Dr. Francesco Patti, Av. Dr. George M. R. Zlati, și ing. Gábor Péchy.

”Le mulțumesc invitaților, speakerilor și celor aproape 300 de notari care au participat în cele două zile ale Conferinței, toți contribuind deopotrivă la succesul acestui eveniment. Ne propunem să valorificăm din plin ceea ce am învățat în cele două zile și să pregătim următoarea Conferință, care va fi cel puțin la fel de interesantă și utilă ca cea care tocmai s-a încheiat.” – a declarat dna. Laura Badiu, președinta Camerei Notarilor Publici București.

“Mobilitate și protecție juridică în era digitală”, prima conferința internațională a Camerei Notarilor Publici București, a facilitat schimbul de cunoștințe și a adus notarii publici împreună pentru a aborda provocările și oportunitățile actuale din domeniul dreptului și notariatului, pentru a discuta subiecte de actualitate determinate de tendințele globale în drept, prin aprofundarea colaborării internaționale în domeniul notarial.

Camera Notarilor Publici București (CNPB) este organizația profesională ce reunește toți notarii publici din circumscripția Curții de Apel București, respectiv Municipiul București și județele Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman, având în prezent un număr de peste 700 de notari în funcție. Camera  București este organizată şi funcţionează în baza Legii notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Marin ioana:

Pe 25 noiembrie, începând cu ora 15, într-un cadrul artistic, la Artmark (strada C.A.Rosetti nr.5), sunteți invitați la o experiență inedită: veți fi martori la lansarea unei noi metode psihologice, create de două psihoterapeute din România!
Obezitatea și excesul de greutate sunt probleme majore de sănătate și principalele cauze de deces care pot fi prevenite în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare.
Sărbătorile de iarnă la munte aduc cu ele o aură de farmec și bucurie, completată de peisaje spectaculoase, sporturi de iarnă și tradiții.
În această săptămână, Angeline Cake Boutique dă startul trendului New York Cookie și în România cu o familie absolut delicioasă de mega-fursecuri!
Trandafirii au fost întotdeauna considerați simboluri ai frumuseții și iubirii, iar în Spania, aceste flori au o istorie bogată și o semnificație specială.