Mobilitatea tinerilor „Educație digitală pentru tineri” la final

pAsociația Beehive cu sediul in comuna Brebu, județul Prahova, anunță finalizarea mobilității proiectului european dedicat tinerilor din 5 comunități locale europene, “Digital intro for Youth” finanțat de către programul Erasmus . Mobilitatea s-a desfășurat în perioada 4 – 11 noiembrie 2023, în comuna Valea Doftanei, Romania.br /Proiectul a avut ca scop creșterea competențelor în domeniul informării, educației digitale și consumului critic de produse mass-media ale tinerilor cu vârste cuprinse intre 16 si 25 de ani. Mobilitatea a dus împreună 30 de tineri din 5 tari (Italia, Slovacia, Polonia, Turcia si Romania), urmărind consolidarea competentelor acestora prin educație non-formala. Tinerii au fost stimulați și sprijiniți să dezvolte, prin metode atractive și eficiente, competențele de comunicare și gândire critică, cu accent pe interacțiunea cu informația, gadget-uri și produsele media. Totodată, acest proiect a introdus elemente de educație media digitala și a creat un set de instrumente și materiale cu ajutorul cărora tinerii înțeleg și respectă rolul media într-o societate democratică, pot identifica dezinformarea și folosi responsabil rețelele sociale.br /Pentru stimularea creativității, a participării active și a inițiativei, cei 30 de participanți la proiect au desfășurat activități specifice de educație non‐formală: activități de cunoaștere și socializare, de team building, ateliere tematice care vor dezbate și noțiuni legate de leadership, implicarea tinerilor si o activitate comună cu elevii din cadrul liceului local Tehnologic Carol I din Valea Doftanei.br /Asociația Beehive este o organizație non‐guvernamentală, non‐profit și are statutul legal al unei asociații cu activități în domeniul artei, educației, culturii, protecției mediului, sportului și social pentru tineret. Pentru mai multe informații cu privire la acest proiect sau despre activitatea noastră, vă rugăm să ne contactați la asociatia.beehive@gmail.com./p

DATE DE CONTACT

Nume: Andreea Iorga
Functie: Presedinte
Email: asociatia.beehive@gmail.com
Telefon: 0768299575

Cuvinte cheie:

Erasmus , valea doftanei, tineri, proiect european, asociatia beehive, educatie digitala

Alte Comunicate de presa de Andreea Iorga:

Asociația Beehive, cu sediul în comuna Brebu, județul Prahova, anunță finalizarea proiectului european dedicat tinerilor din 5 comunități locale europene, intitulat Digital intro for Youth.
Asociația Beehive cu sediul in comuna Brebu, județul Prahova, anunță finalizarea mobilitatii proiectului european dedicat tinerilor din 5 comunități locale europene, “Digital intro for Youth” finanțat de către programul Erasmus .