„Multi EU-ul meu” – proiect cultural, educativ-performativ adresat adolescenților

Începând cu 11 septembrie 2023, EDUC-ART a lansat  proiectul intitulat „Multi EU-ul meu”, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului “BUCUREȘTI ACASĂ” 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro .

Această inițiativă inedită de dezvoltare și performanță artistică se adresează adolescenților bucureșteni pasionați de artele spectacolului și preocupați continuu de propria dezvoltare personală. 30 de tineri deosebiți, elevi ai  liceelor partenere, anume Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev”, Colegiul Național „Spiru Haret”, Liceul Teoretic „Victoria”, Colegiul Național  „Ion Creangă”, Colegiul Economic Viilor și Colegiul Tehnic „Carol I” participă săptămână de săptămână la cursuri de actorie, improvizație scenică, muzică, dans și dezvoltare personală. În cadrul programului am propus participanților ample dialoguri  pe teme actuale și de interes vârstei lor  printre care bullying-ul, consumul de droguri, abuzul, singurătatea, diversitatea sexuală, excluderea socială pe criterii etnice și anxietatea creând pentru aceștia un spațiu prietenos și sigur de împărtășire și învățare. Toate ateliere performative propuse în cadrul proiectului sunt facilitate și coordonate de profesioniști în artele spectacolului și mentori cu multă experiență în lucrul cu publicul tânăr. Facilitatorii atelierelor  “Multi EU-ul meu” sunt Radu Solcanu, Julieta Georoiu, Lilian Cărăuș, Robert Costin, Ștefan Andrei Țâmpu și Călin Mocanu. Dincolo de demersul introspectiv la care sunt invitați cei 30 de adolescenți în spațiul rezervat atelierelor, alături de Călin Mocanu, regizor de teatru, tinerii lucrează cu multă pasiune și dăruire la spectacolul de teatru cu același nume – „Multi EU-ul meu”.  Spectacolul este interpretat de adolescenții ce au acceptat provocarea acestui proiect și care peste doar câteva săptămâni, la începutul lunii noiembrie,  vor oferi reprezentații în liceele din care fac parte, avându-i ca public  pe  colegii de școală , adolescenți la rândul lor, pe profesorii și părinții lor. Unicitatea performativă constă în conceptul spectacolelor ca variantă de teatru-mărturisire,  ce va fi abordat din trei instanțe diferite ale EU-ului. Nu vor lipsi interacțiunile multimedia și dialogurile cu publicul de la finalul fiecărui spectacol.

Partener media – Radio România Cultural

DATE DE CONTACT

Website: www.arcub.ro

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Marin ioana:

Calvin Klein anunță că Jeremy Allen White a fost îmbrăcat în costum Calvin Klein personalizat pentru premiera sezonului 3 al serialului „The Bear” în Los Angeles.
O nouă colecție de vară inspirată de ora de aur pe coasta italiană
Accesul este liber, iar biletele pot fi ridicate de la casa de bilete a Operei Naționale București.
Concertul caritabil „Summer Choir 2024” are loc pe data de 20 iulie, la Ateneul Român, în parteneriat cu Crucea Roșie Română.
Vacanța este un momentul perfect pentru relaxare și distracție, dar majoritatea oamenilor își exprimă adesea îngrijorarea cu privire la creșterea în greutate.