O alta poveste din Tara Craciunului

Tara Craciunului s-a mutat pentru o zi in Comuna Livezeni, judetul Mures, acolo unde Primaria Comunei Livezeni, Scoala Gimnaziala „Benedek Elek” Livezeni, Asociatia pentru Inovare Sociala, Fundatia Crestina „RHEMA” si Unic Sports SRL au intampinat Craciunul cu bucurie si surprize alaturi de copiii comunei.

In data de 19.12.2019 a avut loc Evenimentul „O alta poveste din Tara Craciunului”, la Centrul Comunitar Integrat din comuna Livezeni, Strada Principala, nr.76, comuna Livezeni, judetul Mures, unde, intr-un peisaj de vis, cu decoruri si cu muzica specifica acestei sarbatori, cu bucate traditionale din zona, cu veselie si multa lumina, ne-am bucurat si am bucurat sute de copii si adulti deopotriva.

Tara Craciunului a insemnat bucurie, lucruri frumoase, fete vesele, iubire, prietenie, veselie, muzica, dans, sensibilitate, toleranta, generozitate, ganduri bune si curate, atentie si grija pentru animale si mediul inconjurator, si recunostinta pentru sansa de a fi AICI, de a putea adauga putin la taina care se  numeste PAMANT.

Lucruri frumoase si bune s-au intamplat de data aceasta in comunitatea  din comuna Livezeni, judetul Mures.  O comunitate unde, intr-un mod onest si cu indulgenta, oamenii (romani, maghiari si romi) isi traiesc viata impreuna. Este o societate care are totusi nevoie de ajutor. Laudabila este munca pe care primarul acestei comune,  ajutat de oameni binevoitori si priceputi ai acestei comune, se implica si incearca,  zi de zi,  sa rezolve problemele  si sa ridice aceasta comunitate.  Din acest motiv si, fiind si aceasta perioada a minunilor si a credintei, am reusit sa aducem bucurie unui suflet de copil, bunic, mamica sau tatic din aceasta comunitate.

Pentru a face fapte  bune nu sunt suficiente doar bunele intentii, intotdeauna sunt necesari si banii care fac ca aceste bune intentii sa se infaptuiasca. Am primit un sprijin real din partea: Clinica Silhouette, dr. Marek Valcu – Bucuresti; Bijuteria Atheneum – Bucuresti; Junior Party Club – Targu Mures.

Iar noi le transmitem zambetul copiilor si recunostinta noastra si lasam imaginile sa spuna restul.

Programul evenimentului “O alta poveste din Tara Craciunului” a inclus un spectacol de dansuri cu Grupul de dansuri populare Kiscsillagok din Targu Mures, pictura pe fața, baloane de sapun si modeling baloane pentru copii, concursul “Cea mai buna bucatareasa”, plimbare cu  “sania” lui Mos Craciun si bineinteles vizita lui Mos Craciun alaturi de elfii sai, care au vorbit cu copiii si le-au daruit cadouri.

Comuna Livezeni, este situata intr-o zona nespus de frumoasa, plina de poezie. Aici, in aceasta comunitate, sunt oameni frumosi, generosi, plini de compasiune, oameni care au muncit si au reusit sa-si faureasca un camin frumos. Dar, sunt și familii, multe din nefericire, care locuiesc in case unde,  intr-un singur pat dorm 5 copii, inveliti cu o singura patura, nu foarte groasa, si fara perne. Sunt copii care locuiesc intr-o camera impreuna cu bunici si parinti, si unde, nu exista niciun mijloc de incalzire. Sunt  foarte multe case in care nu exista minimum de mobilier necesar unui trai decent, nu exista frigider, aragaz sau televizor. Sunt batrani pentru care viata a devenit mult prea grea din cauza numeroaselor lipsuri. Mame si tati care incearca disperat sa-si trimita in continuare copiii la scoala desi, se intampla adesea, ca a le pune pe masa mancare sa fie deja o mare problema. Aici sunt fetite care vad o papusa doar in vitrine si nu ajung sa o atinga niciodata in perioada copilariei, baieti care viseaza la o minge sau elevi de scoala  pentru care un laptop sau o bicicleta este doar un vis frumos.

Cu siguranta nu le putem rezolva toate problemele, dar i-am ajutat sa traiasca un moment de neuitat. Un moment in spiritul celei mai frumoase sarbatori. Daca am adus o sclipire de fericire in ochii unui copil, o privire de multumire in ochii unui batran sau o privire de speranta in ochii unui parinte, inseamna ca AM REUSIT! Inseamna ca am aratat ca se poate! Putin cate putin. Pentru ca in fiecare dintre  noi exista cu siguranta  acel minim de bine.

„Impreuna cu partenerii nostri, ne-am propus ca pana la mijlocul anului 2020, sa reusim sa imbunatatim situatia familiilor care traiesc acum sub limita saraciei, sa avem servicii sociale si medico-sociale care sa functioneze si, nu in ultimul rand, sa dezvoltam economia locala prin intreprinderile nou înfiintate si prin calificarea fortei de munca.” – Banyai Istvan, Primar Comuna Livezeni

Va multumim!

Nume: Asociatia pentru Inovare Sociala
Email: contact@inovare-sociala.ro
Telefon: 762248195
Website: www.vector-mures.ro
Cuvinte cheie: Poveste Livezeni Craciun Donatii Sarbatori Bucurie

Asociația pentru Inovare Socială te invită joi, 24.09.2020, la Hotel Concordia, Târgu Mureș la masa rotundă oganizată în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni”!

Conferință de promovare a economiei sociale și oportunităților de finanțare existente pentru organizații și companii, urmată de o masă rotundă