O aplicație dezvoltată de o firmă din Iași face mai ușoară viața pacienților din România

EMIM este o aplicație web care își propune să interconecteze cei trei actori principali ai sistemului de sănătate din România: medic, pacient și farmacist.

Sistemul poate fi accesat prin cele 3 componente diferite, în funcție de tipul de utilizator:

  • Componenta pentru PACIENT, unde acesta poate să își încarce datele medicale, să își facă programări online la medic și să își caute un medicament în caz că nu îl găsește la cea mai apropiată farmacie
  • Componenta pentru MEDIC, care își poate gestiona online toate activitățile din cadrul cabinetului medical
  • Componenta pentru FARMACIST care poate răspunde cererilor de medicamente înregistrate de pacienți

Se întâmplă de multe ori să mergem la medic și să fim întrebați despre antecedentele noastre medicale, iar noi să nu putem oferi decât niște răspunsuri incomplete, subiective. Prin această aplicație, medicul poate vedea toate datele medicale pe care pacientul, dar și alți medici cu care pacientul a interacționat, le-au încărcat în platforma EMIM. Prin aplicația EMIM, totul se mută online și poate fi accesat oricând și de oriunde.

Cum funcționează pentru pacienți

Orice persoană își poate crea un cont de utilizator pe EMIM.ro și își poate gestiona datele medicale, în sensul de a încărca rezultate de analize, radiografii, scrisori medicale, alte documente medicale. O dată salvate în EMIM, aceste documente nu se mai pot pierde și pot fi accesate oricând, la nevoie.

Protecția datelor personale este un aspect foarte important pentru aplicația EMIM, care respectă toate prevederile legale din acest domeniu. În concepția EMIM, doar pacientul poate da acceptul ca un medic să îi analizeze datele medicale. În acest scop, medicul va căuta în EMIM.ro pacientul, după nume, și îi va cere Acces Date.

Pacientul va primi un SMS cu un cod, pe care trebuie să îl comunice medicului. Medicul accesează datele pacientului pe baza acestui cod.

Acest proces este foarte potrivit pentru a consulta pacienți în regim de telemedicină. Pacienții au la dispoziție și aplicația mobile EMIM Pacient pentru Android, pe care o pot descărca gratuit din Google Play.

Cum funcționează pentru medici

Aplicatia EMIM Medic oferă posibilitatea de a gestiona online toată activitatea unui cabinet medical. Medicul își creează propria clinică virtuală, salvează online fișa pacientului, gestionează programările pacienților, sau comunică prin mesaje cu pacienții. Medicul poate folosi in tandem cu aplicatia web si aplicatia mobile pentru Android, EMIM Medic in care poate programa notificări automate prin SMS către pacienți, trimite SMS-uri rapide pentru orice modificare (reprogramări, anulări) sau crea pacienți noi rapid printr-o simpla scanare de buletin. Pe lângă comunicarea directă cu pacienții, prin EMIM, medicul are la dispoziție și alte instrumente care îi ușurează munca, cum ar fi funcția Chromecast (vizualizarea pe un dispozitiv video/TV), sau instrumente pentru gestionarea plăților, a stocurilor cabinetului, și a relației cu furnizorii.

Cum funcționează pentru farmaciști

Odata cu debutul pandemiei de coronavirus, a apărut necesitatea de a veni în sprijinul pacienților care au dificultăți în a găsi anumite medicamente, pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să meargă din farmacie pentru a cumpăra un medicament. Astfel, pentru pacienți, am dezvoltat opțiunea Cerere Medicament, iar pentru farmaciști, aplicația EMIM Farmacist. Farmaciștii pot oferi acces direct la stocurile lor prin interfața EMIM sau pot răspunde punctual cererilor de medicamente trimise de pacienți.

Utilizarea platformei este gratuită pentru toți actorii implicați.

Aplicația EMIM este realizată în cadrul proiectului Ecosistem Multifunctional pentru Integrarea Serviciilor Medicale de tip ”Self-Management Disease”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin FEDR (https://www.fonduri-ue.ro/)

Parteneri ai proiectului: SC RomSoft SRL, SC Dohu Consulting SRL

DATE DE CONTACT

Nume: Iulia Weingold
Functie: Responsabil comunicare proiect
Email: iulia.weingold@rms.ro
Telefon: 740119759
Website: www.emim.ro
Cuvinte cheie: emim, platforma online gratuita, aplicatie medic, aplicatie pacient, aplicatie farmacist

Alte Comunicate de presa de 1142 :