Pensiunea Piatra Grăitoare găzduieşte prima etapă a Campionatului “Ştafeta Munţilor”

Campionatul Naţional de Turism Sportiv debutează anul acesta în Munţii Apuseni, în Vârtop, la finalul lunii iunie. Competiţia, organizată de Asociația pentru Tineret, Sport, Turism și Ecologie Jnepenii, are o gamă variată de activităţi în aer liber, conţinând probe de raid montan, orientare sportivă, cunoştinţe teoretice şi chiar o probă culturală, de creativitate. Organizatorii evenimentului, găzduit de pensiunea Piatra Grăitoare, aşteaptă aproximativ 200 de participanţi la aceasta ediţie.

Traseul va explora zone de o frumusețe aparte din Parcul Natural Apuseni, cu puncte de atracție binecunoscute, precum Groapa Ruginoasă, Pietrele Negre și chiar Pietrele Galbenei.

Gazda evenimentului, pensiunea Piatra Graitoare, îşi datorează denumirea vârfului omonim din apropiere, pe care stă aşezată o piatră, care în mod curios produce ecou, a început deja pregătirile pentru evenimentul de amploare:

“Ne dorim să promovăm mişcarea în aer liber şi să fim parte din sentimentul plăcut de relaxare după o zi intensă de mers pe munte. De aceea, am început deja amenajarea spaţiului de campare, a spaţiului pentru foc de tabără şi ne-am scos pirostriile din cămară, pentru a ne întampina oaspeţii cu preparate proaspete, gătite la ceaun.”

Pe lângă popularizarea sportului şi a regiunilor turistice din Romania, evenimentul îşi doreste să sensibilizeze publicul la problemele de mediu şi să educe tânara generaţie cu privire la păstrarea curăţeniei şi purităţii naturii:

„Activăm, atât ca organizatori cât şi ca simpli voluntari, încă din 2010. Ne dorim să promovăm zonele cu potenţial turistic şi sportiv din România, însă vrem să facem acest lucru responsabil, educând oamenii, în acelaşi timp, cu privire la păstrarea ariilor naturale cât mai curate şi mai puţin antropizate cu putinţă.” a declarat Răzvan Ciobanu, Preşedintele Asociaţiei Jnepenii.

Problema dezvoltării turismului într-o regiune este, într-adevăr, pierderea purităţii naturale a respectivei zone. Ne dorim ca Grădina Apusenilor, care ascunde peisaje de o frumuseţe copleşitoare, să rămână cât mai curată cu putinţă, pentru a putea fi admirată de generaţii întregi de acum incolo. Pentru aceasta, asocierea noastră cu Jnepenii este una naturală, fiind un motiv suplimentar, pentru care am decis sponsorizarea competiţiei” spune Lucian Bodogai, administratorul pensiunii Piatra Grăitoare.

Cei mai sportivi dintre voi sunt aşteptaţi cu mic, cu mare la Vârtop, pe 22 iunie, pentru a lua parte la competiţie. Trofeul Jnepenilor se adresează atât persoanelor care doresc să practice activități sportiv-cultural-ecologice într-o formă organizată și distractivă, dar și părinților ce doresc să-și educe copiii într-un spirit eco, savurând împreună emoțiile unei compețiții.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie: arieseni, apuseni, turism sportiv, stafeta muntilor, asociatia jnepenii, pensiunea piatra graitoare

Alte Comunicate de presa de 453 :