Peste 9000 de persoane au fost la Tiny House Festival – primul festival dedicat caselor mici din Europa Centrală si de Est

356086145_10230567594561654_1427157273921290758_n

Primul festival, dedicat caselor mici din Europa Central și de Est se prelungește și în acest weekend, după ce a înregistrat peste 9000 de vizitatori în weekendul precedent.

 

Tiny House Festival –   primul festival de locuințe mobile din Europa Centrală și de Est a fost un real succes, iar din acest motiv organizatorii au decis prelungirea sa. Publicul interesat este așteptat și în acest weekend (30 iunie – 2 iulie) la Râșnov pentru a vedea căsuțele expuse.

 

Prima ediție East Tiny House Festival în cifre

 

Tiny House Festival a fost lansat cu success în Râșnov, adunând într-un singur loc pasionații de arhitectură, afaceri și inovație în domeniul locuințelor mici și mobile. Prima ediție a reunit peste 9000 de vizitatori în zilele de 23, 24 și 25 iunie, demonstrând un interes deosebit – față de acest tip de locuințe și case de vacanță – în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile.

 

Evenimentul a fost marcat de prezența a 16 producători de case modulare și tiny houses, ce au raportat vânzări impresionante în valoare totală de peste 10 milioane de euro în 2022. Cei prezenți au avut ocazia să admire și să achiziționeze una dintre cele 28 de case expuse, iar 10 dintre acestea au fost vândute chiar în timpul celor trei zile de festival. Cea mai ieftină casă de vacanță expusă la Tiny House Festival costa 6900 euro, fără TVA.

 

Premiere înregistrate de Tiny House Festival

 

”Tiny House Festival a făcut istorie în Europa Centrală și de Est prin realizarea unor premiere remarcabile. Evenimentul a fost primul de acest gen organizat în regiune, consolidându-se astfel poziția României ca un important centru al inovației în domeniul locuințelor mici. România are prin producătorii de case mici șansa de a devemi un lider în Europa în acest domeniu.

 

Festivalul a demonstrat un angajament puternic față de sustenabilitate, utilizând exclusiv energia produsă de panouri solare pe durata întregului festival. De asemenea, au utilizat toalete ecologice uscate, oferind un exemplu clar de practici prietenoase cu mediul”, a declarat fondatorul evenimentului, Tudor Maxim.

 

Datorită interesului în creștere și impactului pozitiv al Tiny House Festival, organizatorii au decis să prelungească evenimentul și în acest weekend (30 iunie – 2 iulie) în Râșnov. Această decizie vine în întâmpinarea celor care nu au avut oportunitatea de a participa în perioada inițială sau doresc să se bucure din nou de experiența unică oferită de festival.

 

O nouă ediție a Tiny House Festival, va avea loc la începutul lunii noiembrie în București!

 

Organizatorii anunță cu entuziasm o nouă ediție de toamnă a Tiny House Festival la București, consolidând astfel prestigiul și impactul evenimentului în domeniul arhitecturii și al afacerilor în domeniul construcțiilor sustenabile. În plus, organizatorii planifică organizarea unui festival similar în Franța în primăvara anului 2024, ceea ce demonstrează importanța crescândă a conceptului de locuință mobilă în Europa. Prin promovarea sustenabilității și inovației, Tiny House Festival se poziționează ca un eveniment de referință pentru toți cei pasionați de arhitectură și soluții inovatoare în domeniul locuirii, chiar de la prima ediție.

 

Vedeta Tiny House Festival – Mirror House, produsă de Doxar Group, casă ce oglindește natura înconjurătoare – va putea fi admirată de vizitatori și în acest weekend (30 iunie – 2 iulie). De săptămâna viitoare, Mirror House va fi inclusă în circuitul turistic, alături de alte case mici de la Pura Vida tiny house village.

 

Program Tiny House Festival  30 iunie – 2 iulie

 

Vineri – 30 iunie

  • 16:00 – deschiderea festivalului
  • 16:00 – 20:00 – vizitarea standurilor expozanților
  • 10:00 – 20:00 – distracție și sport în trambuline – susținut de Beprogressive.ro

 

Sâmbătă – 1 iulie

10:00 – 20:00 – vizitarea standurilor expozanților

10:00-11:00 Face painting – realizat de ,,Ateliere la pachet”

11:00 – 12:00 Spectator de teatru: ,,Vasilache și Mărioara” – susținut de ,,TEATRU PE ROATĂ”

10:00 – 20:00 – Distracție și sport în trambuline – susținut de Beprogressive.ro

 

Duminică – 2 iulie

10:00 – 20:00 – vizitarea standurilor expozanților

10:00-11:00 Face paiting – realizat de ,,Ateliere la pachet”

11:00 – 12:00 Spectacol de teatru: ,,Vasilache și Mărioara” – susținut de ,,TEATRU PE ROATĂ”

10:00 – 20:00 – Distracție și sport în trambuline – susținut de Beprogressive.ro

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de eCom:

Cel mai important eveniment de navigație cu veliere pe o suprafață închisă de apă din Europa, Bol d’Or, a inclus în acest an o echipă participantă care a beneficiat de...
București, Iunie 2024 – Vara este în toi, temperaturile cresc, iar magazinul Studio Casa te invită să te bucuri de acest sezon la maximum cu campania promoțională „COOL SUMMER”! Descoperă...
Retailerul online GourmetGIFT.ro, unul dintre cei mai importanți furnizori de cadouri corporate, continuă în anul 2024 să susțină activ protejarea mediului înconjurător, alături de clienții săi din mediul de afaceri....
În contextul împlinirii a 15 ani de creștere pe segmentele de vânzări coșuri cadou gourmet și băuturi online, GourmetGIFT România a dat startul unei noi etape de dezvoltare, cu planuri...
În luna Martie, Asociația Institutul Sânului va susține 50% din costul intervențiilor efectuate de către echipa medicală coordonată de Dr. Cristian Viișoreanu.   Accesul la servicii medicale în centre specializate...