Pregateste-te sa te muti in 5 pasi simpli

mutari internationale

Putine lucruri sunt mai stresante decat o mutare. Cei care nu au trecut printr-o astfel de experienta cred ca totul este simplu si ca tot ceea ce trebuie sa faca este sa inchirieze o masina de dimensiuni suficient de mari pentru toate lucrurile din casa si sa transporte, ca prin magie, fiecare lucrusor. Odata ce incepe intregul proces insa, lucrurile se dovedesc mult mai complexe, in conditiile in care exista multe produse fragile, mobilierul nu este atat de usor de transportat dintr-o parte in alta iar faptul ca majoritatea romanilor locuiesc in blocuri, la etaj superior, poate sa fie o uriasa piedica.

Pentru cei care urmeaza sa se mute si doresc sa elimine orice tip de stres, cei de la moveout.ro au pregatit cateva sfaturi utile. Fie ca este vorba despre mutari internationale sau nationale, aceiasi pasi pot fi aplicati, fara niciun fel de probleme. Este adevarat ca pentru mutari internationale s-ar putea sa fie nevoie de ceva mai multa birocrate, insa ceea ce vizeaza cei de la moveout.ro este siguranta elementelor mutate.

Care sunt cei mai importanti 5 pasi ai mutarii?

1. Inventarul. Este bine sa se faca un inventar al tuturor elementelor ce urmeaza sa fie mutate. Unele vor fi lasate in vechea locuinta, altele vor fi luate in cea noua. Unele vor fi aruncate, altele vor fi protejate cu cea mai mare grija posibila. Este indicat sa se puna toate elementele fragile in cutii numerotate si sa se numeroteze fiecare piesa de mobilier in parte. In primul pas este nevoie de cutii, de banda de lipit si de marker. Cu cat organizarea este mai buna, cu atat mutarea va fi mai rapida.

2. Apelarea la o firma de mutari. Multi se gandesc ca daca au nevoie de mutari nationale sau locale, pot sa incerce in regim propriu sa duca la bun sfarsit misiunea. Rezultatele sunt, de cele mai multe ori, dezastruoase. Este bine sa se apeleze la o firma de mutari care sa ofere suport, pas cu pas si sa protejeze tot ceea ce muta.

3. Stabilirea, cu cei de la firma, a unui plan de bataie. In mod normal, cei care se ocupa de mutare trebuie sa vina la locatie si sa faca o analiza a situatiei. In functie de aceasta pot sa decida un cost, stiu care sunt utilajele de care au nevoie si pot sa faca un plan rapid.

4. Impachetatul. Impachetatul poate sa fie facut de firma de mutari sau de proprietar. Este mult mai recomandat sa fie facut de proprietar, deoarece tot el va fi cel care va despacheta si va trebui sa stie ce si cum.

5. Mutatul propriuzis si despachetatul. Oricat ar fi de greu de crezut, despachetatul este cel mai dificil. Chiar si persoanele cele mai organizate descopera ca este foarte greu sa gaseasca anumite produse de care au neaparata nevoie. Din pacate, este o parte din proces si nimeni nu are cum sa o evite.

Atentie mare la firma de mutari! Aceasta trebuie sa ofere un pret fix inca de la inceput, este bine sa fie asigurata pentru eventualele accidente si trebuie sa vina pregatita cu tot ceea ce are nevoie pentru o mutare in siguranta.

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de eCom:

În luna Martie, Asociația Institutul Sânului va susține 50% din costul intervențiilor efectuate de către echipa medicală coordonată de Dr. Cristian Viișoreanu.   Accesul la servicii medicale în centre specializate...
Poate că trăim într-o lume digitală, însă interesul românilor pentru cărțile tipărite continuă să se mențină la înălțime. Mai ales când pe rafturile anticariatului Târgul Cărții, cititorii pot alege din...
Ți-ai propus să-ți deschizi un magazin online sau o pagină web de prezentare, un blog, un site de știri? Ei bine, acesta este semnul pe care l-ai așteptat! Cyber Folks...
PALATUL COPIILOR FOCȘANI, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului „UN SMART LAB PENTRU PALATUL COPIILOR FOCȘANI” / cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-0578, proiect finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ...
Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Municipiul Ploiești, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului „ÎNDRĂZNEȘTE SĂ FII SMART!” / cod proiect F-PNRR-SmartLabs-2023-1434, proiect finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI...

Nu te mai poti loga?

In urma schimbarii platformei eComunicate.ro, conturile vechi de utilizatori nu mai sunt valabile. Va rugam creati un cont nou pentru a putea adauga comunicate de presa sau evenimente. Multumim pentru intelegere!

Stai in legatura cu noi!