Primul barbat de etnie roma din Romania care cere repatrierea in India

Nascut si crescut in tara noastra, un barbat de etnie roma cere repatrierea in India. E o premiera absoluta, dupa ce guvernul din New Delhi a anuntat ca va recunoaste comunitatile romilor din intreaga lume ca parte a diasporei indiene.

– Voi pleca in tara Muma, acolo alaturi de fratii mei

Iti sare-n ochi de la o posta: are geanta din piele de sarpe, costum elegant si papion la gat! Nu putini ii stiu numele: lui Ionel Sarac lumea-i spune… AVOCATUL ROMILOR!

Ionel Sarac –  Cunosc fiecare coltisor al acestei institutii, aici ne gasim in Tribunalul Cluj.

Isi face veacul pe holurile institutiei, desi nu i-a fost dat sa ajunga magistrat! Ani de zile si-a ajutat semenii care ajung aici sa completeze formulare, dar… gata, i-a ajuns! Ionel Sarac e primul rom care cere repatrierea la… origini.

Ionel Sarac – Pot face dovada faptului ca m-am adresat Ambasadei Romane din India, asa rezulta din acest memoriu si l-am rugat pe domnul ambasador sa ia legatura cu autoritatile indiene in vederea repatriarii mele pe teritoriul Indiei.

 

-Vrei sa mergem in India? Acum! Mergeti si dumneavoastra? Ma duc, sigur, cum sa nu ma duc.

 

Avocatul romilor e dispus sa renunte la asa zisa cariera care l-a facut faimos, doar ca sa vada Taj Mahalul!
Nu prea stie inca limba indiana, dar este dispus sa invete. Mai mult, dupa ce va deveni cetatean indian vrea sa ii cheme pe toti romii din tara la el.

Pe Ionel Sarac il stie toata lumea care paseste in Palatul de Justitie din Cluj Napoca. Este un adevarat personaj: isi face aparitia dimineata cu geanta din piele de sarpe, un costum elegant si papion la gat.

Ionel Sarac –  Cunosc fiecare coltisor al acestei institutii, aici ne gasim in Tribunalul Cluj, dincolo de usa respectiva este Judecatoria Cluj.

Unii sunt ajutati de el sa completeze formulare, altii ajung pacaliti cu titulatura lui de avocat. In realitate insa, Ionel Sarac este un simplu om din popor, care s-a saturat de viata din Romania si acum vrea sa devina cetatean indian cu acte in regula.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de COSTEL carani:

TVA de 16% - Reducerea cotei TVA de la 1 ianuarie 2020, introdusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, for decizional
”Indexarea beneficiilor pentru familie nu este permisă sub legislația europeană. De asemenea, este o chestiune de non-discriminare: Dacă lucrătorii contribuie l
Cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2019, ar putea fi stabilit în mărime de 6.975 lei.
Adunarea Generală a ONU a aprobat, formal, adoptarea Pactului Global pentru Migrație, informează Agenția Reuters, citată de The New York Times.
Pe parcursul a 11 luni ale anului 2018 la Bugetul public național au fost acumulate venituri administrate de Serviciul Fiscal de Stat în sumă de 33,2 miliarde