Profesioniștii de azi susțin profesioniștii de mâine

Cu mare bucurie, GRASP Milano anunță că s-a dat startul la cea de-a doua ediție a programului „Mentorat pentru Succes22 mentori, profesioniști români voluntari din cadrul comunității GRASP Milano și 22 elevi de liceu români, 18 din România  de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, Colegiul Economic din Buzău, Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați și 4 din Italia de la Scuola professionale Galileo Galilei Milano, Educandato Emanuela Setti Carraro Dalla Chiesa, Milano, Liceo scientifico opzione scienze applicate Caramuel, Roncalli di Vigevano si Liceo Classico „Jacopo Stellini” din Udine participă la a doua ediție a programului  „Mentorat pentru succes”, organizat de GRASP – Global Romanian Society of Young Professionals la Milano.

Obiectivele programului de mentorat sunt canalizarea energiilor elevilor spre activități care au cele mai mari șanse de reușită, accelerarea procesului de introspecție și autocunoastere pentru tineri și dezvoltarea capacității acestora de a identifica singuri soluții și de a-și direcționa propria învățare.

Programul va avea loc în perioada februarie – mai 2021 și se va desfășura sub formă de discuții online între mentor și mentorat, abordând subiecte precum aspirațiile și pasiunile elevului, alegerea universități, studiul la o universitate de profil din România și/sau din străinătate, construirea unei cariere de succes. Principalul scop al programului este sprijinirea elevilor de liceu și de a stabili o legătură cu un mentor ce a acumulat o experiență profesională la nivel internațional și care îi poate ajuta să își gestioneze propriul proces de învățare pentru a-și maximiza potențialul și abilitățile. De asemenea, elevii vor lua parte la o serie de traininguri de dezvoltare personală și profesională oferite de GRASP Milano și partenerii organizației.

Mentorii sunt profesioniști români care își desfășoară activitatea în Italia, Spania și Belgia  ca antreprenori, doctori, jurnaliști sau lucrează în companii multinaționale precum: Unicredit, DIGI Italia, SKY Italia, EY, PwC, Zurich Insurance, Reckitt Benckiser și s-au alăturat programului din dorința a ajuta generația viitoare prin experiența lor profesională și personală.

Pentru a afla mai multe detalii despre program puteți vizita pagina internet http://milanomentorship.mygrasp.org/.

GRASP – Global Romanian Society of Young Professionals a fost fondată în 2008 și este o rețea de tineri români profesioniști care doresc să se implice și să colaboreze în proiecte ce vizează modernizarea și dezvoltarea României. GRASP Milano a fost înființată în luna mai 2019 cu scopul de a forma o rețea de tineri profesioniști și studenți români care vor să împărtășească experiențele și cunoștințele lor cu ceilalți români. Unul dintre proiectele propuse comunității românești din Milano este programul „Mentorat pentru Success”.

 

Contact: Ana-Maria Manole, Președinte GRASP Milano email: mfs.milano@mygrasp.org

Facebook: https://www.facebook.com/MyGRASPMilano

Website:http://www.mygrasp.org/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Cuvinte cheie:

Alte Comunicate de presa de Global Romanian Society of Young Professionals GRASP Milano:

S-a dat startul programului „Mentorat pentru succes” , în cadrul căruia 22 de profesioniști din diaspora susțin elevi romani de liceu din Italia si România.
14 mentori, profesioniști români din Milano și 14 elevi de liceu români au participat la prima ediție a programului “Mentorat pentru succes”.