Proiect „România în NATO – perspective strategice pentru securitatea comunității”

Asociația EuroDEMOS implementează proiectul „România în NATO – perspective strategice pentru securitatea comunității” (Romania in NATO – strategic perspectives for community security) în perioada mai – decembrie 2022, proiect co-sponsorizat de NATO Public Diplomacy Division. Cea mai mare responsabilitate a NATO este să-și protejeze și să-și apere teritoriul și populațiile împotriva atacurilor. Proiectul EuroDEMOS promovează valorile Alianței și contribuie la îmbunătățirea posturii de descurajare și apărare a NATO. Prin proiecte și activități de pe tot globul, Alianța încearcă să împuternicească Aliații, partenerii, organizațiile și indivizii pentru a promova pacea și securitatea.

Proiectul „România în NATO – perspective strategice pentru securitatea comunității” va crea un spațiu comun de dezbateri și analize de specialitate privind cadrul apartenenței României la NATO, precum și subiecte actuale de interes în ceea ce privește conștientizarea securității și reziliența comunității. Proiectul va implica factori de decizie la nivel național din ministere strategice, reprezentanți ai ONG-urilor, reprezentanți ai mass-media, reprezentanți ai sistemului educațional formal.

Activitatea centrală a proiectului este Conferința „România în NATO – perspective strategice pentru securitatea comunității”. Acest eveniment, deosebit de important pentru regiunea noastră,  își propune să contribuie concret la creșterea interesului și conștientizării în rândul tuturor categoriilor de cetățeni privitor la rolul NATO și importanța Alianței în menținerea păcii.

Dr. Morel Bolea – Președinte EuroDEMOS și Ana Cristina Zacornea – Președinte Executiv EuroDEMOS au răspuns onorantei invitații a Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt” de a participa la conferința internațională „România în sistemul de securitate al Europei centrale și de Sud-Est. Obiective, Evoluție, Provocări (1921-2022)” organizată de Statul Major al Apărării prin Muzeul Militar Național “Regele Ferdinand I”, filiala Iași în perioada 23 – 24 iunie 2022 la Cercul Militar Iași.

Proiectul „România în NATO – perspective strategice pentru securitatea comunității” a fost anunțat public în cadrul acestei Conferinței internaționale aflată la a treia ediție. Conferința a cuprins o serie de manifestări științifice, dedicate unor evenimente semnificative din istoria națională a României și a relațiilor de cooperare cu aliații din NATO și Uniunea Europeană, precum și cu state non-NATO din proximitate.

În etapa imediat următoare, Dr. Morel Bolea – Președinte EuroDEMOS va participa la NATO Public Forum organizat în cadrul Summitului NATO de la Madrid ce va avea loc în perioada 28 – 30 iunie 2022. NATO Public Forum va reuni părți interesate dincolo de comunitatea tradițională de securitate și apărare într-o discuție despre viitorul Alianței. Găzduit de patru organizații importante ale societății civile – Elcano Royal Institute, German Marshall Fund, Munich Security Conference și Atlantic Council – Forumul Public include experți și factori de decizie din întreaga lume pentru a adăuga perspective suplimentare la Summit.

Înființată și cu activitate civică constantă din 1990, EuroDEMOS este o Asociație de Atitudini Civice dedicată dezvoltării comunității, independentă, neguvernamentală și non-profit al cărei obiectiv principal este apărarea drepturilor omului, a valorilor și principiilor democratice. Din 2008 EuroDEMOS este un membru important în AGORA Parlamentului European, din 2018 are statutul de „poveste de succes” la nivel european și proiectele sale sunt apreciate ca model de bune practici. Asociația EuroDEMOS este o școală civică de implicare, formare și afirmare a tinerilor prin voluntariat la nivel local, național și internațional.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DATE DE CONTACT

Nume: Morel Bolea
Functie: Coordonator proiect, Președinte EuroDEMOS

Cuvinte cheie:

EuroDEMOS, Morel Bolea, Romania in NATO, perspective strategice pentru securitatea comunitatii, NATO Public Forum, drepturile omului, pace, democratie

Alte Comunicate de presa de ziuaiasi:

Un proiect european inedit, ENTREALITY, care își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor antreprenoriale a tinerilor printr-un mediu educațional virtual 3D inovator
Asociația EuroDEMOS a încheiat cu succes proiectul internațional „Ground up: Social Entrepreneurial Ecosystem boost for resilient cities”.
De Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane (18 octombrie) funcţionarii Centrului Transfrontalier Anti Modern Traffic (AMT), înfiinţat în cadrul Asociaţiei EuroDEMOS, au marcat 14 ani de la înfiinţarea acestui birou.
Asociatia EuroDEMOS din Romania este partener in proiectul Empowering Rural Youth Organizations, proiect care este aproape final. Proiectul urmărește creșterea capacității organizatiilor de tineret pentru a organiza activități calitative în comunitățile lor.
Proiectul Asociației EuroDEMOS - Lideri pentru Europa, aflat la a VIII-a ediție, are ca scop susținerea dialogului civic și creșterea conștientizării privind importanța implicării active în comunitatea locală, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Iași.